Thursday, 19 September, 2019
Home >>> JailBreak >>> iPhone 4 Jailbreak iOS 4.3.1 preko SnowBreeze-a 2.5 bez podizanja basebanda
snowbreeze 2.5

iPhone 4 Jailbreak iOS 4.3.1 preko SnowBreeze-a 2.5 bez podizanja basebanda

Jailbreak-ajte iPhone 4 i iPhone 3GS preko nove verzije SnowBreeze-a 2.5 za iOS 4.3.1 bez podizanja baseband-a.

Prije par dana iPhone Dev Team je objavio ne jedan, nego dva iPhone iOS 4.3.1 jailbreak alata. Naravno, radi se o RedSn0w Alatu i PwnageTool-u  o kojima smo već detaljno pisali. Ni dan kasnije, hacker iH8sn0W je izbacio Windows verziju PwnageTool-a pod nazivom SnowBreeze 2.5. Za razliku od RedSn0w-a, SnowBreeze vam dozvoljava da podignete verziju iOS na iOS 4.3.1 bez podizanja baseband-a. To znači da, ako ste na mreži s kojom Apple nema ugovor i imate otključan iPhone, ovo je alat za vas.

Osim čuvanja basebanda, SnowBreeze 2.5 vam dozvoljava da aktivirate multi touch geste koje su se pojavile u beta verzijama iOS 4.2.1. Tako ako želite da se igrate sa njima, onda je SnowBreeze 2.5 alat za vas. SnowBreeze 2.5 radi sa svim iUređajima koji mogu raditi na iOS 4.3.1 firmwareu osim iPad-a 2. Odnosno, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 4G, iPod Touch 3G, iPad, iTV 2.

UPDATE: Upravo izbacena nova verzije Sn0wBreeze-a 2.5.1. Ova verzija dodaje boot logo animacije i podizanje na 06.15.00 baseband.

Ako vam treba unlock za iPhone nakon sto ga jailbreak-ate sa Sn0wBreeze-om mozete ga otkljucati sa UltraSn0w-om 1.2.1 ako ste na jednom od otkljucanih baseband-ova.

Ako ne zavisite od unlocka, možete pratiti ovaj tutorial, ili možete odabrati jedan od druga dva alata, ovisno o tome koji vam se više sviđa.

Vrijedno je napomenuti da SnowBreeze 2.5 isto kao i Pwnage Tool  pravi custom firmware koji je jailbreakan. Kada vam SnowBreeze 2.5 jailbreaka firmware, onda ga morate prebaciti na iPhone preko iTunes-a. Detaljne upute za to možete naći ispod.

Upute za iOS 4.3.1 jailbreak pomoću SnowBreeze-a 2.5

Prije nego počnete:

 • Skinite posljednju verziju iTunes-a.
 • Skinite iOS 4.3.1 firmware za vas iUređaj sa naše download sekcije.
 • Skinite SnowBreeze 2.5 sa naše download sekcije.
 • Ako želite, napravite back up (sync) uređaja u slučaju da nešto krene krivo. (Ovo nije obavezno)

Korak 1: Otvorite SnowBreeze 2.5 i kliknite ‘OK’ na prvom ekranu

Korak 2: Kliknite ‘Browse’ i nađite iOS 4.3.1 firmware koji ste skinuli sa naše download sekcije. Sada također možete i ‘dovući’ taj fajl u SnowBreeze 2.5. Nakon što vam SnowBreeze 2.5 prepozna iUređaj, pritisnite strelicu za dalje.

Korak 3: Ako imate iPhone 3GS, SnowBreeze 2.5 će vas pitati da li imate novi ili stari bootrom. Prva opcija je “Stari Bootrom”. Druga opcije je “Novi Bootrom/Ne znam koji imam”. I treća opcija je “Sam pronađi koji bootrom imam”. Kliknite selekciju koja vam odgovara. Ako imate iPhone 4, nećete vidjeti ovaj korak.

Korak 4: Sada izaberite “Expert Mode”. Sve ponuđene opcije vam zadržavaju baseband na postojećoj verziji, tako da, ako vam treba unlock koji ste imali prije, i dalje ga možete koristiti. Pritisnite plavu strelicu za dalje.

Korak 5: Izaberite “General” te kliknite strelicu za dalje

Korak 6: Na ovom ekranu imate više opcija. Ako imate otključan iPhone sa ilegalnom sim karticom i mrežom, odaberite “Activate the iPhone” Hactivate.  Ako vam je iPhone na legalnoj mreži i ne trebate ga otključati, nemojte birati ovu opciju. Također ne zaboravite da izaberete “Enable Gestures Menu” koji će vam dozvoliti korištenje multi touch gesti. Nakon što ste izabrali opcije koje vam trebaju, pritisnite plavu strelicu.

Korak 7: Na “Custom Apps” ekranu, možete izabrati i automatski instalirati Cydia aplikacije koje vam trebaju, kako bi sve te aplikacije već bile instalirane prilikom obavljanja jailbreaka. Ovo vam može uštedjeti vremena, međutim ja osobno nikada ovo ne diram i samo nastavim dalje. Plava strelica.

Korak 8: Kliknite na “Build IPSW”. Sada će SnowBreeze napraviti custom jailbreakan firmware fajl sa opcijama koje ste odabrali. Dok to radi možete igrati “Pac Man” igru. Ako ne, onda samo pritisnite “No thanks” i pričekajte da se sve završi. Kada sve završi, pritisnite ‘OK’ i pripremite se da stavite iPhone u DFU mode.

Korak 9: Sada ugasite iUređaj i spojite ga na računalo. SnowBreeze 2.5 će vam pokazati upute kako da ubacite iPhone u DFU mode. Ako nikada ovo niste radili ranije, pogledajte upute i video za DFU mode na našem jeziku.

Pritisnite “home i lock/power” dugme 10 sekundi. Nakon toga pustite lock/power dugme a nastavite držati home dugme (15 sekundi) dok vam uređaj ne upadne u DFU mode.  iUređaj koji je u DFU mode-u nema

ništa na ekranu i izgleda kao da je ugašen. Ako pogriješite, probajte ponovo.

Korak 10: Nakon što vam je uređaj u DFU modu, otvorite iTunes. Vidjet ćete da vam je uređaj u recovery modu i iTunes će vas pitati da ga ‘Restore’.

Korak 11: Kliknite ‘Shift (tipku) + Restore (dugme na iTunes-u) u isto vrijeme te izaberite novopeceni iOS 4.3.1 firmware koji vam je SnowBreeze 2.5 upravo napravio. Jako je bitno da NE kliknete samo “restore” ili “update” jer će vam to samo podići iOS preko iTunes-a i nećete imati jailbreak.

Korak 12: Sada sjedite i čekajte da iTunes završi posao. Nakon toga ćete imate jailbreakan iOS 4.3.1 iUređaj sa instaliranom Cydia-om.

Ako dobijete kakvu gresku pogledaj te sekciju o ispravljanju greski za vrijeme jailbreak-a.

Uživajte u novom jailbreak-u, multi touch gestama, bržem Safari browseru i boljoj trajnosti baterije.

Ako vam treba unlock to mozete uraditi preko UltraSn0w-a 1.2.1 ako ste na jednom od otkljucanih baseband-ova.

Javite nam u slučaju da imate ikakvih pitanja.

Ako vam je ovaj tutorial pomogao, pomozite i vi nama, te ga podijelite sa prijateljima putem Facebooka i Twittera.

 • Afk Cxx

  Je to Untethered ili tethered JB ?
  Hoču li morat Iphone 4 paliti normalono ili preko kompa da ne izgubim cydiu?

 • Filip Verbanac

  iPhone 3G bb 6.15 da li postoji mogućnost update-a na 4.3.1 s jb i unlockom?

 • latest jailbreak of ios 4.3.1 is released ……………

 • Robo

  Isao sam update na 4.3.1 preko itunesa i na kraju mi samo javlja gresku da ne moze nikako napraviti ni restore ni update pa mi je sad iphon u recovery modu i ne mogu nikako da ga izbacim iz njega. sta da napravim

  Hvala najbolji ste

  • Postoji preko tisucu iTunes gresaka. Mozes li biti odredjeniji sa problemom. Koja greska, koji JB. Koji iPhone, koji OS compa, koja verzija itd. Thanks.

   • Robo

    Javljao mi je error 1600 ali uspio sam napraviti nekako pa sad je sve ok a imam iphone 3GS bb 6.15.00 i sistem win 7,pa mi samo gps ne radi. nadam se da ce izaci rjesenje i za taj problem

 • Popic

  Bog, dobijem error 37 vec nakon par pokusaja??
  Nekakva ideja…

  • Probaj koristiti SnowBreeze 2.5.1, najnoviju verziju. Ona navodno popravlja probleme sa error 37 na IP 3GS.

  • Si uspio?

 • Varos

  zašto u download sekciji nema os 4.3.1 za iphone 3g a gore piše da ga se može jb na navedeni software?

  • Aladin Bilalagic

   Za iPhone 3G zadnji fireware koji moze je 4.2.1 .. pozz

 • Djordjevic

  Postovani
  Nov sam korisnik iPhona 4… Zanima me kako se radi Jailbreak, da li iz iPhone-a moram da izbrisem sve instalirane aplikacije, kako da sacuvam na PC contacts i ostale informacije… Imam IOS 4.2.1, da li moze video klip korak po korak…
  Pozdrav

  • Imamo tutoriale na sve teme koje si spomenuo ukljucujuci video klipove za jaijlbreak na nasem YouTube kanalu… Molim te pretrazi blog…Ja bih poceo u sekciji za pocetnike….

   • Djordjevic

    Zbunjuje me 11 korak: shift (na tastaturi) + restore (u iThunes)….
    Hvala na odgovoru…

    Pozdrav

    • Anonymous

     Pritisneš shift (ne puštaš ga) i dok držiš klikneš na restore

 • seki77

  ako u procesu odaberem opciju activate the iphone hacktivate moram li nakon obavljenog posla instalirati ultrasn0w sa cydie ili to znači da mi je ostao unlock, inače riječ je o 3gs bb 05.11.07 na 3.1.2

  • Moras instalirati ultraSn0w ako hoces da ga otkljucas i koristis sa ilegalnom mrezom…

 • Boris

  bok.
  molio bi za pomoć
  Napravio sam jb 4.3.1 sa snowbreeze(iphone 4)
  Sve je ok samo imam jednu crticu signala.Zna li netko kako to popraviti?

  • Boris

   riješio sam problem tako što sam instalirao ultrasnow iako mi kartica ne zahtjeva njega za otključavanje tj mob i kartica iz tcom-a

 • Cocolada

  također jedna crtica signala…

 • Cocolada

  znači,skinula sam snowbreeze 2.6 za 4.3.2. piranja:
  1.kako da ga otključam (unlock)?
  2.trebam li za to podizati baseband?
  3.kako da maknem tu jednu crticu signala?

  Inače,kad sam napravila jailbreak izgubila sam sve u iphoneu (što uključuje i kontakte) koje sam vratila zahvaljujući itunesima.iphone koji imam je 3GS

  • Cocolada, prva dva pitanja su odgovorena u postu iznad. Ja bih ti preporucio da dobro procitas sve upute prije nego sto pocnes raditi jb ili unlock. Jenda crtica signala znaci da ti iPhone nije aktiviran sto moze znaciti ili da ga nisi aktivirao sa legalnom sim karticom ili da ti je zakljucan i da se ne moze aktivirati. Da kada se napravi jailbreak i potpuno izbrise te ponovo instalira operativni sistem na iPhone-u sve se informacije gube. Slicno kao da si napravio/la format na PC-ju.

 • Adi Kantardzic

  Pratio sam upute postavljene ovdje moje je problem sto nakon sto udjem u DFU mode i uradim shift + restore dobivam error 3194.

  • Cocolada

   koliko me sjećanje služi, kad dobiješ uputu iz snowbreezea da napraviš shift+restore, piše da ako se dogodi ta greška da ponovo iskupčaš i ukopčaš iphone iz kompjutera

   • Adi Kantardzic

    To nije uspjelo pokusao sam vise puta na vise kompjutera bez ikakve promjene uvijek se pojavi error 3194

    • Adi Kantardzic

     Zelim da update moj Iphone 4 sa basebandom 3.10.1 i sa firmwareom 4.2.1 na firmware 4.3.1 (da budem siguran da ce mi raditi sa Gevey sim unlock karticom). Medjutim kada pratim upute postavljene u ovom clanku i dodjem do koraka kada trebam da uradim restore sa custom firmware 4.3.1 ne dozvoljava mi i javlja error 3194. Moze li mi ko pomoci kako da ovo rijesim.

     Hvala unaprijed

     • Adi ta greska se obicno javlja pri downgrade iOS. Znaci da Apple ne moze potpisati digitalnu kopuju iOS-a, odnosno da nemas SHSH blobove. Moze se pojaviti pri upgrade-u ako nisi ispravio host fajl nakon zadnjeg jailbreak-a. Da li iakada dirao host fajl i dodavao laznu Apple adresu? Ako ne znas o cemu pricam onda nije to… Sjetio bi se :)

     • Adi Kantardzic

      Omizio hvala na odgovoru ja sam dobio iphone sa verzijom 4.2.1 i basbandom 3.10.1 tako da nisam nikada imao priliku da spasim SHSH blobove. Nedavno sam uradio jailbreak i spasio SHSH preko cydia ali nista se nije promjenilo isti error dobivam. Pretpostavljam da je ovo jer sam trebao spasiti SHSH neke ranije verzije. Ima li neki nacin da se upgrade uradi bez SHSHa?

      Hvala

 • Cocolada

  Molim pomoć jer mi i dalje nisu jasne neke stvari. Imam iPhone 3gs, baseband 05.16.02. ako izaberem opciju hactivate nakon restorea+shifta mi se javlja greška na iphoneu da zovem poziv “u pomoć”.ako to ne izaberem i idem na normalan jailbreak sve je dobro OSIM signala. molim pomoć jer više ne znam što da radim

  • Cocolada

   zaboravila sam napomenuti i iOS 4.3.2.

   • Anonymous

    Tvoj baseband se ne može otključati, u tome je problem. Odnosno, može se otključati ako svoj baseband updateuješ na iPad-ovu verziju ali to ti ne bi preporučili jer je dosta problematično a gubiš i GPS.

 • Cocolada

  iphone je jailbreakan,imam sve podatke (osim aplikacija).jedino mi nije jasno kako da ga otključam.kad bi označila “hactivate” ne bi primao ni jednu karticu jer bi pisalo da nema signala.dolje sam opisala vrstu iphonea i sve što ide uz njega. molim pomoć

 • Zoo

  imam iOS 4.2.1, jailbrejkan sa greenpoison-om. Da li sada trebam prvo dignuti na 4.3.2 preko itunesa i onda taj iOS zamjeniti sa SnowBreeze-ovom verzijom ili mogu odmah preko 4.3.2. Naime zbunilo me to sta se na kraju uputa u iTunesima mora odabrati “restore” pa da na kraju nebi zapelo posto bi pokusavao resorat na noviju verziju? nadam se da me kuzite :)

  • Darko Vančina

   Ovako ako zelis podici iOS na 4.3.2 prvo trebas s Omizio download stranice skinuti iOS 4.3.2 firmware i nakon toga otvoris iTunes i stisnes Shift na tipkovnici i Restore u iTunesu i stavis taj iOS 4.3.2 firmware nakon toga slijed ove upute http://www.omizio.com/jailbreak/sn0wbreeze-2-6-ios-4-3-2-iphone-jailbrak-upute-za-windows/ da bih napravio jailbreake… Naravno prije toga svega najbolje ti je napraviti backup…! Za svaki slucaj!

   • Zoo

    nije dobro prosao upgrade, i sada mi je u restore modu (error 1013)

    • Darko Vančina

     Taj error ti ime veze s hosts file…

     • Zoo

      problem riješen, bio je u pitanju ipak hosts file da, ali prvi put kad sam ga otvorio nije bila appleova adresa u njemu nego tek drugi put kad sam otvorio sa administratorskim pravima (nakon cijelog jutra pokusavanja osposobljavanja telefona!! grr) ..izbrisao i odmah iz prve proslo, pozdrav i hvala, ovih dana tek cu stavit jailbrejk ;)

    • Probaj TinyUmbrela i “kick out of recovery”

  • Darko Vančina

   Ovako ako zelis podici iOS na 4.3.2 prvo trebas s Omizio download stranice skinuti iOS 4.3.2 firmware i nakon toga otvoris iTunes i stisnes Shift na tipkovnici i Restore u iTunesu i stavis taj iOS 4.3.2 firmware nakon toga slijed ove upute http://www.omizio.com/jailbreak/sn0wbreeze-2-6-ios-4-3-2-iphone-jailbrak-upute-za-windows/ da bih napravio jailbreake… Naravno prije toga svega najbolje ti je napraviti backup…! Za svaki slucaj!

 • Paarc

  molim pomoć..stalno mi prijavljuje ovaj error 3194..nekoliko sam puta iskopčavao iphone ali ništa.. stalno govori isti.. moj je iphone 4 4.3 tek kupljen pa želim ovo probiti ali mi nikako ne uspijeva..

  hvala

  • Darko Vančina

   Taj error se dogadja jer iTunes ne moze potpisati verziju … Ovako rijesenje…C:/windows/system32/drivers/etc/hosts kad otvoris ovaj file dodaj na kraju 74.208.105.171 gs.apple.com
   Nakon toga spremi i nastavi postupak jailbreka od DFU moda na dalje….
   *ako ti slučajno nebude htjelo spremiti onda prekopiraj cijeli hosts file na radnu površinu i tamo dodas ono sto sam ti napisao te spremis i zatim prekopiras nazad u C:/windows/system32/drivers/etc/hosts

   • Paarc

    Možda to moj iphone jednostavno ne može??
    Pa sve sam probao, više ne znam šta da učinim..
    Tamo sam u hostsima mjenjao i sa 171 i sa 249..
    Ako imate iskustva zamolio bih vas da mi pomognete oko okova jer ga očajno želim otključati..

    hvala!

  • Paarc

   Bok!
   Evo probao sam to isto napraviti, znači tražili ste da ukucam ovaj host i sve sam probao ali opet ne ide.. isti problem izbacuje..

 • Alem_jc

   imam iphone 4 4.3.1 verzija, i jailbreakovo sam ga sa snowbreze upravo sa ovog tutorijala, i napravio sam  
  gresku sto je bila sa signalom ( jednim barom ) e sad imam problem sa data network (edge ) nikako se ne mogu konektovati na internet, samo mi izbacuje na safari-u niste preplaceni da korisitite ove usluge ili ne mozete korisiti internet jer niste spojeni, drugi problem je sa baterijom (maksimalno mi bude 30 sati ) a ne koristim nista ( wifi , gps i slicno ) sve je iskljuceno…