Tuesday, 19 January, 2021
Home >>> Apps >>> Objavljen GreenPois0n RC 6.1 – Ispravlja probleme sa iBooks App-om.
GreenPois0n-iBooks

Objavljen GreenPois0n RC 6.1 – Ispravlja probleme sa iBooks App-om.

Ako već niste primijetili nakon što ste napravili GreenPois0n RC5 jailbreak, napominjemo da ste izgubili mogućnost korišćenja iBooks aplikacije i čitanja knjiga koje ste kupili preko iBooks store-a.

Niti jedan od dev team-ova nije primijetio da je Apple ubacio tajni code u iBooks aplikaciju koji može da otkrije da vam je iPhone jailbreak-an. Ako jest, onda ćete dobiti poruku da vam nešto nije u redu sa konfiguracijom uređaja i da biste trebali napraviti restore sa iTunes-om.

Naravno, ovo utiče samo na iBooks aplikaciju i ostatak uređaja je potpuno upotrebljiv. Svakako ne zaboravite da je jailbreak potpuno legalan tako da Apple ne može, a i zakonski ne smije, uraditi ništa sa ovom informacijom. Ovo vam jednostavno ne dozvoljava korišćenje iBooks-a, što bi vas trebalo navesti da napravite restore kako bi opet mogli koristiti ovu aplikaciju.

Ako ste jedan/na od onih koji žele nazad svoje knjige, onda su ovo dobre vijesti za vas.

Postoje dva načina da ispravite ovaj problem.

Prvi je iBooks Fix, kojeg je prije dva dana napravio poznati hacker Comex. U pitanju je cydia tweak koji jednostavno ispravlja ovaj problem brišući Appleov kod. Da biste našli ovaj tweek na Cydia-i morate dodati sljedeći source repo:  http://repo.insanelyiph0ne.com

Ako ne znate kako da dodate novi source u Cydia-u pogledajte ovaj tutorial. Nakon što instalirate ovaj tweak, nećete vidjeti nikakvu ikonicu, iBooks će vam jednostavno ponovno početi raditi.

Pored toga, Chronic Dev Team je upravo izbacio GreenPois0n RC 6.1 update koji dodaje ovaj fix direktno u jailbreak. Svi koji jailbreak-aju telefon sa novom verzijom GreenPois0n-a neće ni primijetiti ovaj problem.

Ako ste već jailbreak-ali sa rc5 verzijom možete ga ponovo jailbreak-ati sa rc 6.1 verzijom preko postojećeg jailbreaka. To znači da ne morate ponovo raditi restore preko iTunes-a. Samo započnite sa postojećim uputama od drugog koraka koristeći GreenPois0n RC 6.1 koji možete naći na nasoj download sekciji.

Kao i uvijek, razglasite Omizio.com preko Facebooka i Twitter-a tako da nas i drugi nađu.

 • Dbu

  meni iBooks nema nikakvih gresaka,JB-an s GP RC 5….

  • bionda_omizio team

   Utom bolje…hahahaha

   pozzz…
   ;-)))
   omizio team

   B

  • bionda_omizio team

   LinkedIn
   ————

   I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

   – ja ja

   ja ja
   car at Čarobna Bundeva
   Croatia

   Confirm that you know ja ja
   https://www.linkedin.com/e/f7n3e-glcapu0z-2u/isd/2514664480/RUgQiJsF/


   (c) 2011, LinkedIn Corporation