Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> JailBreak >>> Jailbreak iOS 4.2.1 pomoću RedSn0w-a 0.9.6b4 za iPhone 3G, iPhone 3gs, i iPod 2G – Upute
RedSn0w

Jailbreak iOS 4.2.1 pomoću RedSn0w-a 0.9.6b4 za iPhone 3G, iPhone 3gs, i iPod 2G – Upute

iOS 4.2.1 je izašao jučer, kao što smo već najavili, a već danas je dostupan prvi jailbreak. The iPhone Dev Team je izbacio update verziju RedSn0w-a v.0.9.6b4 koja može da napravi jailbreak za slijedeće uređaje i radi na Windows-ima i Mac-u:

Untethered:(good)

iPhone 3GS (old bootrom)
iPhone 3g
iPod Touch 2G (old bootrom)

Tethered:(bad)

iPhone 4
iPhone 3GS (new bootrom)
iPad
iPod Touch 3G
iPod Touch 4G
iPod Touch 2G

Razlika izmedju tethered i untethered jailbreak-a. Ja bih iskreno preporučio svima koje imaju novije uređaje da pričekaju do izlaska unteathered jailbreaka za njih.

UPOZORENJE:

Mole se svi koji planiraju da otključaju (unlock) svoj uređaj da ne koriste RedSn0w budući da će im on updateati baseband na noviju verziju za koju još uvijek ne postoji siguran unlock i možda nikada neće ni biti. Ako ste ikada koristili RedSn0w ranije, ovaj jailbreak će vam izgledati isto ili slično kao i bilo koji drugi RedSn0w jailbreak.

Prije nego počnete:

Upgrade-ajte iTunes na najnoviju verziju putem iTunes-a online ili putem naše download sekcije
Upgrade-ajte svoj firmware na iOS 4.2.1 putem iTunes-a ili putem naše download sekcije
Skinite najnoviju verziju Redsn0w-a sa njihove stranice.(trenutačno v.0.9.6b4)

http://blog.iphone-dev.org/

UPUTE:

1. Otovrite Redsn0w i u usmjerite ga na iOS 4.2.1 firmware koji ste skinuli sa naše download sekcije

(Na slijedećem ekranu će vam RedSnow javiti da je verifikovao verziju iOS-a.)

2. Kliknite Next, u opcijama odaberite Cydia-u. (Ako koristite iPhone 4 ili noviju verziju 3GS-a onda morate kliknuti na “just boot tethered right now” za tethered jailbreak)

3. Pritisnite next i pričekajte da RedSnow odradi posao

4. Na slijedećem ekranu ugasite iPhone i priključite ga na računalo preko USB kabla. Kliknite Next.

Na slijedećem ekranu ćete dobiti uputstvo da ubacite uređaj u DFU mode. U slučaju da ovo niste nikada radili, pogledajte naš post sa uputama kako ubaciti iPhone u DFU.

5. Pritisnite Power/Lock gumb jednu sekundu, zatim bez pustanja power/lock dugmeta kliknite na home gumb 10 sekundi. Nakon 10 sekundi pustite power/lock dugme a nastavite držati home dugme jos 15 sekundi.

Ako ubacite iPhone u DFU mode kako treba ekran će ostati crn (ugašen)

6. Sada pričekajte da vam RedSnow napravi jailbreak na iOS 4.2.1. I to je sve.

Ako su vam ove upute pomogle, možete lajkati našu Facebook stranicu ili nas pratiti na Twitteru, te  nas time učiniti dostupnijim većem broju ljudi kojima će naša pomoć i tutorijali koristiti. Također  se možete prijaviti da sadržaj sa novostima dobijate na e-mail ili pratiti naše video tutoriale na YouTube-u.

 • limun

  Ja sam napravio JB sa redsn0w 0.9.6b3, da li ga je bolje možda napraviti sa b4, govorim o iOS-u 4.1 ??

 • Benjamin_maglaj

  kad otvorim red snow najnoviji, dakle tamo pise 3 sec 10 sec pa 15 sec,a kod vas 1 sec 10 sec 15 sec znate ocemu pricam , i nikako ne mogu da ga jailbreak…iphone 3g, ios4.2.1

  • Benjamin_maglaj

   i na kraju mi opet izadje eror red snow has stoped working, koji kurac vise 

   • Moze jedna ili tri sekunde. Taj dio i nije bitan. Probaj ugasiti telefon prije nego sto ides u DFU mode.  Ako ti red snow ne radi na racunalu probaj drugo racunalo. Mozda nije do tebe nego do red snowa. Probaj mozda neki drugi jb alat. Haj javi nam. Sretno.

 • BTTL

  Meni se razbla ”Power” gumb… Dali je ikako moguće napravit jailbreak a da ne koristimo tu tipku?

  • BTTL

   razbio***

 • Bojan

  molim za pomoc podigao sam os na 4.2.1 i sad nemogu da upalim tel trazi mi sim carticu a ona je vec unutra.u pitanju je iphone 3 na ekranu mi stiji itunes i usb.molim za pomoc
  only compatible sim cards from a supported carrier may be used to activate iphone.please insert the sim card that came with your iphone or visit a supported carriers store to receive a raplacement sim card

 • ocajni

  upalim red snow i kad idem na browse nemogu nac firmware??? pomoc moli, hvala

  • Tu ti nemozemo pomoci, moras se sjetiti gdje si skunuo firmware. U koji folder. Ja ga uvjek stavim na desktop da nemoram razmisljati. Skini ga ponovo sa nase d/l sranice i probaj ponovo.

   • ocajni

    jesam i opet ga ne nalazi… dali je moguce da je pogresan firmware skinut?? ak da, kako da znam koji tocno moram skinut..? hvala

    • Mislim morao bi vidjeti firmware fajl bez obzira ako je dobar ili ne.To ti je nesto sa racunalom ili nesto blokira tu vrstu fajli. Probaj kod prijatelja na racunalu.

 • problem

  kada dodje na uploading ramdisk stane i neće dalje?