Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Jailbreak iOS 8.3 i 8.4 na Mac-u!
Sin-título-15

Jailbreak iOS 8.3 i 8.4 na Mac-u!

Mac-ovci se nerijetko susreću s problemom “samo Windows”, jer se dugoočekivani jailbreak za iOS 8.3 i  iOS 8.4 još nije dostupan u Mac verziji. Ovdje ćemo vam dati rješenje i vodič jeailbreaka vaših iOS ljubimaca na Mac-u pomoću virtualne mašine.

Postavljanje virtualne mašine na Mac-u ne samo da jednostavno i brzo možete napraviti novi jailbreak na Mac-u, nego besplatno možete bar 30 dana uživati u novim Windowsima 10, te instalirati i koristiti druge Windows aplikacije.

Ako ste kao i ja korisnik samo Mac-a, odnosno sljedbenik Apple-a ili iCloud-a (continuity i hands off) u vodiću ću vam pokazati kako sam za manje od 18 minuta (ne uključujući potreban dowload) napravio jailbreak na Iphone 5 za iOS 8.3.

Dok sam završavao tekst, izašao je i update i novi jailbreak, pa sam to sve maloprije ponovio na iOS 8.4, s Taig 2.2.0  jailbrekavši iPhone 6. Zbog brzine tehnologije ili moje sporosti tutorial u slikama je prikazan s iOS 8.3 i jailbreakom alatom Taig 2.0.0 za Windows, ali sve isto radi i s upadatom iOS 8.4 i novi jailbreakom 2.2.0. U svakom slučaju nužno je postaviti virtualnu mašinu i instalirati Windowse.  Skinuti četiri file-a, prva dva su vanjskas izravnim dowloadom, a ostala dva u verzijama možete pronaći na našim download stranicama.

Prije svega istalirajete ili napravite update iOS 8.4. Kao i obićno, ukoliko nešto krene krivo, napravite back up na Mac-ovom iTunes. Kao i u svakom jialbreak-u na iPhonea ili iPada morate u postavkama ugasiti lozinku, a u postavkama iClouda isključiti pronađi moj iuređaj.

Na desktopu Mac-a skinuti sva četiri filea ili ih povući iz findera, odnosno downloadsa.

Upute pratite na osobni rizik i Omizio team nije odgovoran za probleme s računalom ili iUređajom.

 

Prvi korak: Instalirati besplatni Vmare Fusion 7

Sin-título-1

Sin-título-2

 

Sin-título-3

Drugi korak: Instalirati Windows 10 Developer Preview

Sin-título-4

 

Sin-título-5

Sin-título-6

 

Sin-título-7

 

Sin-título-8

 

Sin-título-9

 

Treći korak: S Mac-ovog desktopa povući iTunes i Taig fajlove na Windows desktop

Sin-título-10

Četvrti korak: Na Windows desktopu instalirati iTunes 12.1

Sin-título-11

 

Peti korak: Na Mac-ovoj aplikaciji VMare Fusion kliknuti na Virtual Mashine izabrati USB & Bluetooth i izabrati spojiti, u ovom slučaju,  s iPhone-om.

Sin-título-12

Šesti korak: Pokrenuti Taig 2.0.0 ili 2.2.0 jailbreak i putem ovih detaljih uputa napravite jailbreak.

Sin-título-13

Sin-título-14

 

Dakle, osim što ste jailbreakali iuređaj, ujedno možete na svom Mac-u uživati osim OS X i u “prijateljskim” Windowsima 10. Kažem prijateljskim, jer zasigurno nezamjenjiva, bar meni, paket aplikacija je Microsoft Office. Zbog novog jailbreaka imamo i Windowse na Mac-u, pa je zaključak da ne postoji “Windows only”, jer može Windows na Mac, ali ne i obrnuto. Stoga “samo Jabuka.”  :)