Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Jailbreak iPhone 4 na iOS-u 4.3.3 pomoću SnowBreeze-a v.2.7.1
snowbreeze-2.7

Jailbreak iPhone 4 na iOS-u 4.3.3 pomoću SnowBreeze-a v.2.7.1

Kako jailbreakati iOS 4.3.3 koristeći SnowBreeze 2.7.1 za iPhone, iPad i iPod.

Ako ste napravili update na posljednju verziju iOS-a 4.3.3, sada imate još jednu opciju za jailbreak. Već smo pisali o novoj verziji RedSn0w-a za iOS 4.3.3 i ovo vam je vjerojatno lakša opcija za jailbreak. Osim ako…

Ako imate iPhone na jednoj od verzija basebanda koje se mogu otključati  i želite zadržati svoj stari baseband, onda je Sn0wBreeze 2.7.1 alat za vas. Naime Sn0wBreeze će vam napraviti custom firmware i pri tome zadržati postojeću verziju basebanda koja se onda može otključati sa UltraSn0w-om.

Ako neznate sto je baseband i koja je razlika izmedju jailbreaka i unlocka, prije nego sto nastavite obvezno pogledajte ovaj post.

Basebandovi koji se trenutačno mogu otključati su:

iPhone 4: 01.59.00
iPhone 3G/3GS: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 i 06.15.00

Ako imate jedan od navedenih basebandova, onda nastavite pratiti ove upute.

Što je Baseband i kako ga spremiti?

SnowBreeze 2.7.1 je untethered jailbreak koji radi sa svim uređajima na iOS-u 4.3.3, odnosno iPhone 4/3GS, iPad 1 i iPod 4g i 3g.

Upute za iOS 4.3.3 jailbreak pomoću SnowBreeze-a 2.7.1

Prije nego počnete:

 • Skinite posljednju verziju iTunes-a.
 • Skinite iOS 4.3.3 firmware za vas iUređaj sa naše download sekcije.
 • Skinite SnowBreeze 2.7.1 sa naše download sekcije.
 • Ako želite, napravite back up (sync) uređaja u slučaju da nešto krene krivo. (Ovo nije obavezno)

Korak 1: Otvorite SnowBreeze 2.7.1 i kliknite ‘OK’ na prvom ekranu

Korak 2: Kliknite ‘Browse’ i nađite iOS 4.3.3 firmware koji ste skinuli sa naše download sekcije. Sada također možete i ‘dovući’ taj fajl u SnowBreeze 2.7.1. Nakon što vam SnowBreeze 2.7.1 prepozna iUređaj, pritisnite strelicu za dalje.

Korak 3: Ako imate iPhone 3GS, SnowBreeze 2.7.1 će vas pitati da li imate novi ili stari bootrom. Kliknite selekciju koja vam odgovara. Ako imate iPhone 4 ili bilo koji drugi uređaj, nećete vidjeti ovaj korak.

Korak 4: Sada izaberite “Expert Mode”. Sve ponuđene opcije vam zadržavaju baseband na postojećoj verziji, tako da, ako vam treba unlock koji ste imali prije, i dalje ga možete koristiti. Pritisnite plavu strelicu za dalje.

Korak 5: Izaberite “General” te kliknite strelicu za dalje

Korak 6: Na ovom ekranu imate više opcija. Ako imate otključan iPhone sa ilegalnom sim karticom i mrežom, odaberite “Activate the iPhone” Hactivate.  Ako vam je iPhone na legalnoj mreži i ne trebate ga otključati, nemojte birati ovu opciju. Također ne zaboravite da izaberete “Enable Gestures Menu” koji će vam dozvoliti korištenje multi touch gesti. Nakon što ste izabrali opcije koje vam trebaju, pritisnite plavu strelicu.

Korak 7: Na “Custom Apps” ekranu, možete izabrati i automatski instalirati Cydia aplikacije koje vam trebaju, kako bi sve te aplikacije već bile instalirane prilikom obavljanja jailbreaka. Ovo vam može uštedjeti vremena, međutim ja osobno nikada ovo ne diram i samo nastavim dalje. Plava strelica.

Korak 8: Kliknite na “Build IPSW”. Sada će SnowBreeze napraviti custom jailbreakan firmware fajl sa opcijama koje ste odabrali. Dok to radi možete igrati “Pac Man” igru. Ako ne, onda samo pritisnite “No thanks” i pričekajte da se sve završi. Kada sve završi, pritisnite ‘OK’ i pripremite se da stavite iPhone u DFU mode.

Korak 9: Sada ugasite iUređaj i spojite ga na računalo. SnowBreeze 2.7.1 će vam pokazati upute kako da ubacite iPhone uDFU mode. Ako nikada ovo niste radili ranije, pogledajte upute i video za DFU mode na našem jeziku.

Pritisnite “home i lock/power” dugme 10 sekundi. Nakon toga pustite lock/power dugme a nastavite držati home dugme (15 sekundi) dok vam uređaj ne upadne u DFU mode.  iUređaj koji je u DFU mode-u nema

ništa na ekranu i izgleda kao da je ugašen. Ako pogriješite, probajte ponovo.

Korak 10: Nakon što vam je uređaj u DFU modu, otvorite iTunes. Vidjet ćete da vam je uređaj u recovery modu i iTunes će vas pitati da ga ‘Restore’.

Korak 11: Kliknite ‘Shift (tipku) + Restore (dugme na iTunes-u) u isto vrijeme te izaberite novopečeni iOS 4.3.1 firmware koji vam je SnowBreeze 2.7.1 upravo napravio. Jako je bitno da NE kliknete samo “restore” ili “update” jer će vam to samo podići iOS preko iTunes-a i nećete imati jailbreak.

Korak 12: Sada sjedite i čekajte da iTunes završi posao. Nakon toga ćete imate jailbreakan iOS 4.3.1 iUređaj sa instaliranom Cydia-om.

Ako dobijete bilo kakvu grešku, pogledajte sekciju o ispravljanju grešaka za vrijeme jailbreaka.

Uživajte u novom jailbreaku.

Ako vam treba unlock, to možete uraditi pomoću UltraSn0w-a ako koristite telefon na jednom od otključanih basebandova.

Javite nam u slučaju da imate ikakvih pitanja.

Ako vam je ovaj tutorial pomogao, podijelite sa prijateljima. Ako vam se sviđa ono što čitate, možete nas pratiti i na Facebooku, Twitteru ili putem RSS-a.

Slike uskoro!

 • Zecstudio

  a što je sa firmware-om 05.15.04

 • Tomek

   A moj firmware je 05.16.02 !?!?!Kaj sad???

  • M-stikla

   Ja isto imam taj firmware… I ponavljam pitanje, Kaj sad?? Može jailbreak ili ne??

   • 05.16.02 je baseband i nema veze sa JB vec sa unlockom. Ovdje mozes vidjeti razliku izmedju firmwarea i basebanda. http://www.omizio.com/apple/iphone/sta-je-jailbreak-unlock-i-baseband-i-kako-ga-naci-na-iphone-u/#axzz1O3llXW8e

    Sto se tice unlocka taj baseband se ne moze otkljucati preko software…. Najbolji nacin je da se kupi gavey sim kartica.

  • Taj baseband se ne moze otkljucati….

 • Marcony1994

  moze pomoc,napravim sve kako pise i ne uspije mi jailbreak?

 • Zecstudio

   stvarno ne kužim kaj za firmware 05.15.04 još nema jailbreak, ili će mi se firmware promijeniti kada upgradeam na 4.3.3 i postati jedan od ponuđenih za jailbreak. Zo je za iPhone 3GS. 

 • Pipe

  kad odpakiram iPhone3,1_4.3.3_8J2_Restore daje mi samo  DMG fajlove ,,, nikako da mi odpakuje u .IPSW fajl …   
  Di grijesim ..   POMOC ..

  • Darko Vančina

   Nigdje ti ne gresis, već probaj skinuti ponovno iOS ili s naše stranice ili s neke druge jer čuo sam da je jos par njih imalo istih problema…?!

 • Alem_jc

   imam 4.3.1 verziju na iphone 4…. zanima me da li mogu sada preci na 4.3.3 preko snowbreza.. kako je prikazano na ovom tutorijalu…ili moram prvo update preko itunes pa onda ovim putem jailbreakovati…stim sto mi na cydia prikazuje da mogu imati i 4.3.1 i 4.3.3 verziju… stim da mi baseband ostane isti 04.10.02

  • Darko Vančina

   Posto bih dizao iOS na posljednji tj. 4.3.3 tada mozes napraviti update preko iTunesa i zatim slijedi ove upute za jailbreake… Basebanda ce ti ostati isti…!!

   • Alem_jc

     hvala

   • Alem_jc

     izvinjavam se, baseband mi je 02.10.04…ja sam pogresan naveo bio,,,da li mogu i ovaj update uradtiti..a da mi ostane  02.10.04….

    • Darko Vančina

     Ako radis preko SnowBreeze-a tada ce ti ostati baseband isti koji imas i sada…!

 • iDjordjevic

  Imam 4.3.3 (8J2)  verziju na simfree iPhone 4 baseban 04.10.01 … zanima me da li ovaj jailbreak moze da radi kod mene ili moram da nadjem neki drugi… ???

 • Zmaj999

  Ovaj snowbreeze je totalno govno. Probao samkreirati i jailbreak-ati Iphone 4 na 4.3.3 a isto i 3GS na 4.2.1 i 4.3.3 i ni jednom sa tim govnom od snowbreeza nisam uspio napraviti ipsw koji bi mogao preko iTunesa loadati na iPhone.
  Nigdje se ne spominje nista u vezi nemogucnosti loadanja ipsw-a koji napravi govno (citaj snowbeeze) na iphone?
  Totalno razocaranje, ne preostaje mi nista drugo nego obican restore i napravit jailbreak preko redsnowa.

  • Korak 11: Shift + Restore ti loadira novo peceni IPSW na iPhone. Ako je to problem. Nisam dobro razumio. Inace ja nikada nisam imao nikakvih problema sa SnowBreezeom. Jedan od boljih jb alata.

 • Ozy_os

  …sory mozda grijesim ali zar nije jailbrake vezan za iOs a za jbn firmware postupak znan kao “unlock” dakle više…

 • xD

  Imam iphone 3gs njegov firmware je 05.16.02 je li ga mogu jailbreakti na 4.3.3 i sve ce mi raditi ? ili nesto nece ?  i jos jel i netko zna koji je najbolji i os za 3gs ? da nema trzavica koristio sam 4.3.1 pa mi je zatrzavalo.sada sam na 4.1 jailbreakn.  ? help :P

  • Darko Vančina

   Mozes napraviti jailbreake preko snowbreezea ili na 4.3.2 ili 4.3.3 a hoće li ti sve app raditi molim da hoće ako si sada na 4.1… A ovo koji je najbolji iOS za 3GS ti nebih mogao odgovoriti jer sve ovisi… Nekima je 4.3.2 nekima 4.1…

   • xD

    aha.hvala..evo stavio sam 4.3.2 posto nezz nije naveden moj baseband za 4.3.3

  • Darko Vančina

   Mozes napraviti jailbreake preko snowbreezea ili na 4.3.2 ili 4.3.3 a hoće li ti sve app raditi molim da hoće ako si sada na 4.1… A ovo koji je najbolji iOS za 3GS ti nebih mogao odgovoriti jer sve ovisi… Nekima je 4.3.2 nekima 4.1…

  • xD

   aha.hvala..evo stavio sam 4.3.2 posto nezz nije naveden moj baseband za 4.3.3

 • xD

  ovako imam problem sto se tice installousa 4 sve sam napravio. stavio sam 4.3.2 soft. i sve to.. i dodao sourcese. i skinem si taj installous 4 i skinem aplikaciju i izbaci mi error invalid ipa..
  kada sam bio na 4.1 instalirao sam jos u cydiu appsynce for iOS4.x+ i appsync for os 4.1 ali sada nema to za 4.3.2 :S

 • Tomo

  jeli moguce napraviti jailbreak za ipad2 WiFi 4.3.3 (8J2) ?

  • Čini mi se da je ovo isto pitanje danas postavljeno na našoj FB stranici, no evo još jednom da odgovorimo da trenutno ne postoji JB alat za iPad 2. Još se nezna kada će izaći, nešto smo i pisali već o tome što se može pročitati na donjem linku, no u svakom slučaju Omizio će svakako odmah po izlasku istoga obavijestiti čitatelje o tome. Lp

   http://www.omizio.com/jailbreak/jailbreak-za-ipad-2-izlazi-uskoro/

 • Dinko

  pozdrav,imam iphon4 sa ios-om4.3.3 i  sa basebandom 04.10.01 i potreban mi je samo jailbreak,bez unlocka. pokušao sam sa snowbreezom i sve bude ok,da trenutka kada trebam sa itunes om ubacit novi firmware,a onda javlja grešku 2005,pomoć molim vas,hvala

  • Darko_Omizio

   Error 2005 promjeni USB ulaz… Tj probaj spojiti iPhone na neki drugi USB port ( najbolje direktno na maticnu ) Javi jel sve u redu… ;)

 • Schocolada

  napravila sam jailbreak za iOS 4.3.3. i ne radi mi mobilni internet.jel zna netko razlog?

 • Schocolada

  ovo je pitanje za iphone 3gs

  • Darko_Omizio

   Samo resitiraj mobilne postavke i trebalo bi ti sve raditi…

 • Paarc1

  Pozdrav,

  Imam problem sa restore software-a.
  Danas mi se iphone smrznuo (4.3.3) i odlučio sam ga vratiti (nakon svih mogućih def modova i ostalog) među živ time što ću ga vratiti na tvorničke postave bez obzira što ću izgubiti JB i sve programe, slike i gluposti. Upalio mi se itunes, sve normalno, skinuo je novi software za iphone i prepoznao ga je, treba ga extractati i nakon 5 minuta rada, negdje malo iznad polovice restoring iPhone software jednostavno zaglavi i ne ide nigdje naprijed..

  Molim hitno pomoć što da radim i kako to mogu riješiti, ne baca mi nikakav error..

  • Paarc1

   i sada sam pokušao JB preko snow breeza i došao mi je na 2,5 mm do kraja i zapeo je i ne miče se nigdje..čekam ga 20 minuta i ne ide naprijed..u čemu je tu problem? ne kužim nikako..

 • G S O

  Pozdrav
  Imam problem sa Iphone 4  01.59.00 Firmware. Podigao sam na 4.3.3 sa
  SnowBreeze i otkljucao. Sve radi dok je 3g mreza iskljucena kada ukljucim nakon par sati pokazuje da nema kartice ili trazi pin.

 • Vlotina1

  Imam problema nakon jailbreakinga, sn0wbreeze 2.7.3 ipsw iPhone3,1_4.3.3_8J2. Nemam ikone od Cydie

 • Ante

  ok, imam pitanje u vezi ovog koraka broj 3, kako cu znati koji mi je bootrom i jeli to tako bitno, da nastavim jailbreak ?

  • Darko_Omizio

   Bitno je evo link pa pogledaj kako saznati jel novi ili stari bootromhttp://www.omizio.com/apple/iphone/kako-pronaci-verziju-bootrom-a-na-iphone-u-3gs-359-3-2-ili-359-3/

 • Ivan Karlo Cingesar2

  Ovako imam pitanje, nisam bas previse upucen u ovo. Imam iPhone 4 sa iOS 4.0 jailbreakan, e sad ja bi htio update na 4.3.3 pa da mogu jailbreak sa snowbreezom. nebudem imao problema?

  • Darko_Omizio

   Ako zelis podici iOS na 4.3.3 potrebno ti je da imas spremljeno SHSH Blobs file… A posto si imao prije JB vjerojatno je Cydia spremila… ;)
   Ako je tako onda slobodno slijedi ovaj tutorial i nadam se da nece biti problema… Mada po meni se neisplati sad stavljati iOS 4.3.3 a uskoro ce izaci iOS 5 jedino ako ti je uistinu vrlo potrebno…

 • Anonymous

  kako da vratim kontakte koji su se izbrisali ako je moguce (nisam znao da ce se to dogoditi…) ?

 • Dino

  pozdrav,imam iphone kupljen vani,i prije sam ga koristio na bosanskoj mrezi i unlockan je gevey karticom,sada kada probam staviti drugu hrvatsku karticu i unlock preko gevey-a  ne ide,dali znate u cemu je problem.
  baseband mi je 04.10.01,verzija 4.3.5
  kad probam downgrade na 4.3.3 izbaci mi neki error 3194 ali sam sve uradio u host-u kako treba tako da ne znam vise sta da radim.nema smisla da iphone 4 koristim samo kao ipod :S
  PA BIH VAS MOLIO ZA BIIILO KAKVO RIJESENJE ILI SAVJET!

 • uradio sam sve kako gore pise i nakon instaliranja softvera iphone 3gs je ostao u recovery modu. ne mogu ga upaliti drzanjem home i power dugmeta,a kad udjem u itunes i spojim mobitel,itunes mi prijavljuje da je telefon u revocery modu….sta da radim? 

  • Darko_Omizio

   Otvori TinyUmbrella program i klikni na Kick Device Out Recovery…

   • tinyumbrella mi ne prepoznaje iphone samo itunes mi moze prepoznati i
    kaze da je u recovery modu…tinyumbrella je v5.00.10 i ne mogu da
    izaberem opciju exit recovery jer ne prepoznaje iphone…sad malo gledam
    ja sam zeznuo stvar,meni je na telefonu baseband 5.15.04 i moram dizati
    baseband na 6.15.00 tako da je to greska…ali i tu imam problem
    sad,kada hocu da vratim ios 4.2.1 na njega prijavljuje mi
    gresku…izlazi mi greska 3194 dok kad hocu opet 4.3.3 prolazi ali ne
    mogu da dignem opet iphone iz recovery moda a ovamo ne mogu da rijesim
    error 3194 kad hocu 4.2.1, cak sam i kompjuter promjenio ali
    isto…mjenjao sam hosts,ali nista…imao sam i prije ovu gresku,ali sam
    je rjesavao sa tinyumrella ali ne znam kako je sad ne prepoznaje
    iphone,a kompjuter i itunes prepoznaju :((( cijeli dan se zezam al
    uzalud

  • tinyumbrella mi ne prepoznaje iphone samo itunes mi moze prepoznati i kaze da je u recovery modu…tinyumbrella je v5.00.10 i ne mogu da izaberem opciju exit recovery jer ne prepoznaje iphone…sad malo gledam ja sam zeznuo stvar,meni je na telefonu baseband 5.15.04 i moram dizati baseband na 6.15.00 tako da je to greska…ali i tu imam problem sad,kada hocu da vratim ios 4.2.1 na njega prijavljuje mi gresku…izlazi mi greska 3194 dok kad hocu opet 4.3.3 prolazi ali ne mogu da dignem opet iphone iz recovery moda a ovamo ne mogu da rijesim error 3194 kad hocu 4.2.1, cak sam i kompjuter promjenio ali isto…mjenjao sam hosts,ali nista…imao sam i prije ovu gresku,ali sam je rjesavao sa tinyumrella ali ne znam kako je sad ne prepoznaje iphone,a kompjuter i itunes prepoznaju :((( cijeli dan se zezam al uzalud

 • tiziano

  Da li je moguce promijeniti IMEI NA iphone 4 i kako ?

 • jan

  U postavkama telefoma Iphone 4s odjednom nemam hrvatski jezik iako sam ga do tada imao, molim za pomoć.

 • nevzad

  prilikom DFM moda, iphone se ugasio i sad ga vise ne mogu upaliti, sta da radim? u itunesu mi kaze, da ga moram “obnoviti” ali ce se pri tome i azurirati na iOS 6,, a to ne zelim, sta da radim? pozzz i hvala unaprijed

  • DFU mode izgleda kao da je telefon ugasen i iTunes trazi da se obnovi. Molim te potrazi DFU upute na blogu. Sve je objasnjeno. Ako ti se telefon stvarno ugasio samo ga reboot tako sto drzis lock i home gumb u isto vrijeme dok se telefon ne povrati nazad u operativni sustav. Ako zelis podici iOS na visu inacicu, odi na Jailbreak stranicu pod downgrade i nadji downgrade upute za inacicu iOSa na koju zelis podici uredja. Tamo je sve objasnjeno korak po korak.