Thursday, 29 October, 2020
Home >>> JailBreak >>> Kako jailbreak i unlock iPhone 3GS sa novim bootrom-om 359.3.2 na iOS 4.2.1 (Tethered)
RedSn0w

Kako jailbreak i unlock iPhone 3GS sa novim bootrom-om 359.3.2 na iOS 4.2.1 (Tethered)

Kao sto mozda vec znate izasao je UltraSn0w 1.2  unlock koji moze otkljucati iOS 4.2.1 i iOS 4.1 na razlicitim basebandovima. Ovaj unlock radi zajedno sa RedSn0w jailbreak-om i podrzava iPhone 3G i 3GS.

UltraSn0w 1.2 otključavanje je moguće sa sljedećim Baseband-ovima:

iPhone 4: 01.59.00
iPhone 3G/3GS: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 i 06.15.00
Ako niste na jednom od ovih basebandova morate update svoj iPhone 3GS(bootrom 359.3.2) na baseband verziju 06.15.00, a da bi ste to uradili morate napraviti tethered jailbreak preko RedSn0w-a

Ako neznate razliku, procitaj te razlika izmedju tethered i untethered jailbreak-a.

Upozorenje: Vazno
 • Pratite ove upute na osobni rizik.
 • Name nacina da spustite baseband nazad sa 06.15.00 verzije.
 • Ove upute ce vam ponistiti garanciju na iPhone-u posto ce Apple znati da iPhone nema baseband 06.15.00 (ovo je iPad-ov baseband)
 • Ako ste na verziji iOS 4.2.1 sa 06.15.00 baseband-om necete nikada moci napraviti iTunes restore, zato sto Apple sada provjerava i verziju iOS-a i verziju basebanda.Pisali smo o ovom upozorenju. Izabacice vam gresku. Jedini nacin da promjenite verziju iOS ce bit da koristite custom IPSW file preko PwnageTool-a ili nekog drugo alata koj ce izaci u buducnosti.
 • Kada izadje sljedeca iPhone baseband verzija ako seriski broj ostane ispod 06.15.00 necete ga moci update preko iTunes-a. Moracete cekati na baseband verziju iznad 06.15.00
Procitaj te sve ovo jos jednom posto je ovaj unlock unikatan sto tice ovog upozorenja. (Ako imate pitanja, pitaj te preko komenata)
Nakon ovih svih upozorenja ako ne mozete duze cekati neku bolju opciju da otkljucate iPhone 3GS na novom bootrom-om nastavite sa uputama.

Prije nego sto pocnete treba vam:

Jako je bitno da skinete pravu verziju iOS za vas uredjaj i pravu verziju iOS-a za iPad. Molimo vas da dobro provjerite koji link skidate sa nase download stranice

UPUTE:

KORAK 1: Update na 4.2.1 firmware  koristeći IPSW file koji ste predhodno download-ovali koristeći iTunes 10.1 (stisnete shift i držite, a zatim kliknete na restore na iTunes-u i onda izaberete prethodno download-ovani file).

KORAK 2: Otvorite redsn0w 0.9.6.b5 kliknite na browse i na zadnju verziju iOS 4.2.1.

redsn0w

KORAK 3: Ovo sada je jako bitan korat te bih vas molio da obratite pažnju na njega. Kliknite na Install CydiaInstall iPad baseband, (ovo je jako bitno jer ovim korakom ustvari podižete svoj baseband na  06.15.00, da biste mogli unlock-ati svoj iPhone sa ultrasn0w 1.2) :

redsn0w

KORAK 4: Ugasite vaš iPhone i priključite ga na računalo USB kabelom (jako važno je da iPhone bude ugašen, zato provjerite prije nego kliknete NEXT):

redsn0w

KORAK 5: U ovom koraku morate ubaciti iPhone u DFU mode (ukoliko niste sigurni kakop se to rade slijedite upute na našoj stranici), redsn0w će vam pomoći u tome samo slijedite upute u prozorčiću:

redsn0w

redsn0w

redsn0w

KORAK 6: Pustite redsn0w da odradi svoje i kad zavrsi primjeticete da vam iPhone ima poruku “Connect to iTunes” svaki put kad ga iskljucite. To je zato sto novi bootrom ima tethered jailbreak.

KORAK 7: Upalite RedSn0w ponovo , prikljucite iPhone i odaberite  opciju “just boot tethered”

To ce vam izbaciti iPhone iz “connect to iTunes” poruke. Ne zaboravite da ovo morate uraditi svaki put kad iskljuctite iPhone ili vam nestane baterije.

KORAK 8: Sada mozete koristiti UltraSn0w 1.2 da ga otkljucate.

UPDATE: Problemi sa GPS-om na iPhone-u poslje UltraSn0w unlock-a

 • limun

  iPhone 3GS 4.2.1-6.15.00 nakon jailbreaka prvo ikona od cyidie bila bijela, zatim pokrenuo ponovo redsn0w i chekirao “Just boot tethered right now”, dobio sam ikonu i pokrenuo, napravio sam kompletni upgrade cydie, nakon toga sam morao napraviti reboot. Kad se sistem ponovo podignuo više nemogu pokrenuti cydiu, odmah me izbacuje i nemogu pokrenuti safari, ostale aplikacije se normalno dižu na internet…
  Šta bi trebalo poduzeti ?

  iPhone 3G 4.2.1-6.15.00, napravljen jailbreak i unlock, sve radi samo sam primjetio da više nemam GPS signala, molim pomoć !!!

  • Ja bih probao da reset settings. A mozda i ponovo uradio jailbreak.

   • limun

    Za GPS sam probao reset mrežnih postavki ali nije pomoglo. Misliš da bi u oba slučaja prvo trebao probati reset kompletnih postavki?

    • Ja bi samo postoji mogucnost da ti to skine unlock ili jailbreak. Zavisi o jailbreaku. Ja nisam probao sa ovom novom verzijom posto kod mene sve dela.

     • limun

      iPhone 3GS- spustio sam OS na 4.1, bb je ostao 6.15.00, JB sa limera1n i sada radi kako treba, cydia najnormalnije radi nakon gašenja aparata, i naravno ulockan je…

      iPhone 3G isto sam spustio na OS 4.1, bb 6.15.00, JB sa redsn0w 0.9.6b5 i GPS radi ali mi na Navigonu šteka. Kad uključim recimo AlertMe odma mi nadje GPS signal dok se na navigonu muči, malo ga nađe pa ga izgubi i to me buni. Sad ću još probati reinstall Navigona pa da vidim…

     • Petar galinovic

      ljudi pozdrav svima,molim za pomoc napravio sam sve po tutorialu ali kad sam sve zavrsio trazi mi itunes,ponovio sam postupak gdje kaze da izaberem samo thetar ali opet mi trazi itunes,hvala unaprijed

     • Anonymous

      Gdje si kupio mobitel i sa čije mreže je? Meni to izgleda kao da ga moraš prvo aktivirati sa originalnom karticom od operatera pa tek onda ići dalje. Moraš nam dati više informacija o konkretnom problemu da bi ti mogli pomoći. I reci mi dali si probao da nakon svega ponovno pokreneš redsn0w i čekiraš samo opciju “Just boot tethered right now”?
      Pozzz

 • help_me

  nisam čitao upozorenje… ne mogu napraviti itunes restor, tj nemogu ga uopce upalit… na njemu je 4.2.1 i baseband 6.15.0… molim pomoc… sve sam probo i neide… ima netko da zna

 • Usa11

  OK, ovo je sve lijepo objašnjeno, sada imam jedno pitanje: Pošto sam pokrenuo moj iphone 3gs i instalirao novu verzija na njega 4.3.3 (8k2), sad se stalno restartuje, a neznam iz kog razloga, da li postoji riješenje za to ili sam ja možda nešto pogrešno pritisnuo, odnosno instalisao?????

  Ako ima za to riješenje bio bih više nego zahvalan na pomoći???

  hvala :)

  • Ove upute su provjerena na iOS 4.2.1, tako da nisam siguran sto ti je rijesenje. Si instalirao nesto iz cydie sto ti mozda rusi sistem? Ili se poceo rusiti odmah nakon jb?

   • Usa11

    OK, a da li ima za to kakvo rijesenje ili NE?

    • Usa11

     Jeli mozda trebam sve iz pocetka da srusim sistem pa da pokusam ponovo da instaliram stariju verziju sad je trenutno 4.3.4, Sto mi pravi probleme.

    • Usa11

     Jeli mozda trebam sve iz pocetka da srusim sistem pa da pokusam ponovo da instaliram stariju verziju sad je trenutno 4.3.4, Sto mi pravi probleme.

 • Usa11

  OK, ja sam sve ovo zavrsio ali mi nije uspjelo, isao sam step by step, ali na kraju je izislo ovo:
  Unable to recognize specified IPSW.

  Sto mu je to?

  Imali za ovo rijesenje??

 • Usa11

  Pokusavao sam ici step by step ali mi na kraju kaze ovako: Unable to recognize specified  IPSW.

  Sta dalje da radim???

 • Toni_covjek

  pomoć! stavil sam novi program na iphone(3gs)verzija 5.bla,bla! sad kad se zgasil,nemrem ga upalit!! znam da postoji neki programcic pomocu kojeg palim mob. … koji je to program,gdje da ga nadem,..?!! tnx