Monday, 16 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Kako jailbreakati iPhone 4S i iPad 2 na iOSu 5.x.x pomoću Absinthe alata
absinthe-logo

Kako jailbreakati iPhone 4S i iPad 2 na iOSu 5.x.x pomoću Absinthe alata

Kao što smo već objavili, jučer je izašao potpuno novi  untethered  jailbreak alat, pod imenom Absinthe za iPhone 4S i iPad 2 koji radi na iOSu 5.x.x.

Novi jailbreak alat je kompatibilan sa sljedećim uređajima i verzijama firmwarea, te od danas radi i sa Windowsom i sa Macom.

 • iPad 2 na iOS 5.0.1
 • iPhone 4S na iOS 5.0 ili 5.0.1 (9A405 and 9A406)

Vrijedno je napomenuti da ove upute radite na osobni rizik i da Omizio.com nije odgovoran za ikakve probleme sa uređajem.

Prije nego što počnete napravite backup. Ako koristite iCloud, onda ga već vjerojatno imate.

Ako vam je dosta čekanja, kao meni, te želite vidjeti koliko je brza Cydia na iPhoneu 4S, onda “let’s go”!

Upute za iPhone 4/iPad 2 Jailbreak: Win i Mac

Korak 1: Skinite Absinthe alat za Windows ili Mac sa naše download stranice ili sa GreenPois0n stranice.

Korak 2: Otvorite alat i spojite iPhone 4S ili iPad 2 preko USB kabla.

Korak 3: Kliknite Jailbreak, te pričekajte da alat odradi svoje. Postupak traje dosta duže nego i jedan jailbreak do sada. Budite strpljivi.

iPhone će vam pokazati malu ikonicu u gornjem lijevom uglu kao da radi iCloud backup and sync. To je normalno. Nakon toga ćete vidjeti poruku “Restoring in Process” i to je normalno. Nakon toga će vam se uređaj rebootati (resetirati). To još nije kraj. Nastavite čekati dok Alat završi svoje. Vidjet ćete lock screen. Ne otključavajte iPhone. Pričekajte dok ne dobijete poruku od samog alata koja će vam reći da otključate lock screen, te potražite Absinthe ikonicu. “Almost Done – Just unlock your device….”

Korak 4: Nakon što dobijete poruku da otključate lock screen, napravite to i potražite  Absinthe ikonu (Kao na glavnoj slici) na springboardu. Kliknite na logo i pričekajte dok se učita (lodira) GreenPois0n stranica. Nakon toga će vam se uređaj rebootati još jednom.

(Ako dobijete grešku “Error establishing a data connection” to je zato što svi pokušavaju napraviti jailbreak u isto vrijeme. Odete u postavke te samo uključite VPN, to će vam pomoći sa ovom greškom. Znači VPN ‘on’.) Update: Izašla je i nova verzija koja pomaže sa ovim problemom.  Nastavite pokušavati dok vam ne uspije.

To vam je to, nakon što se uređaj ponovo upali vidjet ćete Cydia ikonu koja će zamijeniti Absinthe ikonu.

Vrijeme za skidanje omiljenih tweakova. Ako niste radili iOS 5 jailbreak do sada, ne zaboravite da neke od Cydia aplikacija ne rade sa iOSom 5. Ovdje možete naći najveću internet listu svih aplikacija i tweakova koji rade. Osim toga, možete posjetiti našu Cydia sekciju i pogledati recenzije tweakova koji rade.

Kao i uvijek ako smo vam pomogli, pomozite i vi nama te podijelite ovaj post ili našu Facebook Stranicu sa vašim Facebook prijateljima.

 

 • Info_sagita

  super radi na ipadu2!
  meni nije trajalo dugo, u stvari jako brzo.
  ona vpn fora mi je pomogla.

  hvala na uputama!

  • mmike1123

   Traje nekih 5-7 min i radi bez ikakvog problema na iPadu 2 3g!!
   Upute su ok mada sve odrađuje sam ako si na pravom Fw!!

  • Brzina jb ovisi o koliko imate informacija na uredjau, posto se radi neka vrsta iCloud backupa. Meni je trajalo 20-30 minuta. 

 • Noname010

  Ja čekam za Windows pa ću vam javit kako je prošlo s iPhone 4S! :)

 • Reckless

  Također čekam za windows,molio bih da napišete post kada izađe za windows!hvala unaprijed

 • Dugixy1

  šta je sa nama na ipadu 2 sa starim 4.3.3 jailbreakom,kako mi da odradimo?
  vidim da mi nudi i noviju verziju i tunsa za skinuti, da skidamo ili ne, još sam fali da 5.1 ios izbace dok izađe jailbreak za windows!

  • Info_sagita

   Ja sam imao 4.3.x firmware na upada 2
   Upgrejdaj na 5.01 čim prije
   itunese sam upgrejdao prije podizanja upada na 5.01
   Sve je prošlo super

 • tiborp

  Pozdrav, jučer napravio jailbreak na iPad-u 2 na 5.0.1. trajalo je nekih 15-ak minuta i prošlo sve kako treba. Za loadiranje stranice na kraju je trebalo nekih desetak pokušaja, ali i to je prošlo. Treba samo malo strpljenja na kraju, i to je to!!!

  Tibor

 • Pijani_zubo

  Jel ima kakvih dojava za windowse?

 • Miro
 • Milanescape

  Imam iPad 2 sa 4.3.5 iosom i probao sam na sve nacine podici na 5.0.1 ali nikako nece,krene,skine ios 5.0.1 napravi back up ali na kraju kaze da nije kompaktibilan ili tako nesto.Pa sam na Apple stranici upisao broj modela i izbacilo mi je da je zasticen 2 godine.Da li je to moguce kako zaobici?Hvala i pozdrav….

 • Milanescape

  Imam iPad 2 sa 4.3.5 iosom i probao sam na sve nacine podici na 5.0.1 ali nikako nece,krene,skine ios 5.0.1 napravi back up ali na kraju kaze da nije kompaktibilan ili tako nesto.Pa sam na Apple stranici upisao broj modela i izbacilo mi je da je zasticen 2 godine.Da li je to moguce kako zaobici?Hvala i pozdrav….

 • Dalibor Jermaniš

  Napravio sam jealbrake  na 4S postupak je trajao 5 min na win. za sada se čini sve OK. 

 • Gospodin Rikverc

  Napravio sam jailbreak, ali jeli se moze unlock? Jer mi iPhone nije iz Hrv a tu ga koristim…

  • Milanescape

   A koji ti je baseband

 • Dario

  Nakon jailbreaka mi ikona od Safaria bijela… Ima ko sličan problem?

 • Sve radi odlcino na 4s!
  Prvi put se susrecem sa iPhonom i nisam imao nikakvih problema sa JB!

 • Greta

  napravio sam JB na ipad2, cudia instalirana i sve to ali ibooks ne radi niti nakon raznih fixeva sa cydie.Ima li tome lijeka? Bez ibooks-a bas mi i nije od neke koristi jailbreakani ipad 2.

 • Goran

  Absinthe v.3 ne radi, izbacuje mi ga windows pred sam kraj Jailbreaka…
  iPhone reagira, radi kao Back up, reboota se, ali Absinthe ikone nema…kad ponovo pokrenem program, prepozna da Jailbreak nije uspio, pokušava ponovo ali ništa, tako 3 puta…Ima netko sličnih problema?

  • Gospodin Rikverc

   Meni se dogodilo samo jednom i sljedeci pokusaj je bio uspjesan.

   • Goran

    uspio sam riješiti…
    Samo zato što imam iskustva s prijašnjim JB…RUN AS ADMINISTRATOR!!!
    Ali mi se nekako čini da je nakon JB HOME dugme malo usporeno…tj.sporo reagira ako pokušam probuditi iPhone nakon par minuta korištenja, ali ako ga pokušam probuditi odmah nakon zaključavanja, on reagira trenutno!

  • Daniel

   meni stalno pred kraj izbaci tu grešku probavo sam i
   ..RUN AS ADMINISTRATOR  ali se isto dešava,ima li tko kakvo rješenje? 

 • roko

  uopce ne zeli upaliti VPN, pise spajanje………… “desila se konfiguracijska greška” da li mi netko moze pomoc?

 • Miro

  Imam problem nakon jailbreak-a 4S-a. Naravno da sam instalirao neke tweak-ove…. i sada mi se dešava sa da na prvoj stranici (neznam kako to nazvati kad se ide skroz u lijevo gdje nema ikona app i gdje je samo tastatura) nakon upisivanja bilo kiojeg slova sve ostaje prazno, dakle ne nudi mi OS nikakav izbor kontakata ili ostalog što inače nudi.
  Dali tko ima kakvu ideju kako ovo riješiti. I još nešto. Ako resetiram Iphone samo u prvom pokušaju stvar radi ali već u drugom gubim funkciju nuđenja kontakata ili ostalog.
  Unaprijed hvala!! 

 • Bplazonic

   Pozdrav, imam iphone 4s, bio je jailbreikiran i sve je radilo super. Imao sam nekakvih problema s njim pa sam napravio restore i zatim ga ponovo jailbreikirao pomocu Absinthe 0.4. Sve se napravi kako treba i instalira iconu Cydie na iphonu ali mi nakon toga ne uspijeva niti jedna instalacija programa koje nisu kupljeni legalno preko Apple stora. Ponovio sam cijeli postupak,pokušao jailbreik sa starijom verzijom Absinthe s kojom sam prije mjesec dana uspio ali se desava isto. Također sam pokusao restore i sa verzijom 9A405 i 9A406. dali netko zna više o ovom problemu?

 • Pažnja za one koji koriste icloud za sync, problem je s njim. Trebalo bi prvo syncat s Itunesom, zatim restore iphonea pa Jailbrake i na kraju vracanje podataka preko itunesa.

 • kkliba73

  Pokušao sam napravit JB na iphone 4s i u više pokušaja me windowsi 7 izbace kad postupak dođe skoro do kraja, kažu da je problem sa programom, a sad i sam telefon više ne radi tj. svi programi su blokirani, šta sada??????

  • kkliba73

   E da nisam napisao da koristim iskon internet, ako to uopče ima kave veze????

 • Ivan_djk

  imam iphon 4s i kad ustekam pise mi  “Sorry, the attached devices is not supported.”
  sta da radim

  • Si popravio ovo? Si siguran da imas iPhone 4S? Probaj drugi comp? Probaj otvoriti absinthe kao administrator.

 • padobranac

  Imam iPhone 4 i blokiro je nakon restarta, imao sam instaliran iOS 5.1.1, ako može neko da objasni put korak po korak šta treba prvo uraditi. Pozdrav i u svakom slučaju HVALA