Friday, 28 January, 2022
Home >>> JailBreak >>> Kako napraviti Tethered iOS 6 Jailbreak na iPhoneu 3GS/4 putem RedSn0w alata
ios-6

Kako napraviti Tethered iOS 6 Jailbreak na iPhoneu 3GS/4 putem RedSn0w alata

iPhone Dev Team je prije par dana izbacio najnoviju verziju RedSn0w alata (0.9.15b2) za Windows i Mac, koja vam između ostalih noviteta može jailbreakati iOS 6 firmware, ali samo tethered i samo za A4 uređaje i niže. (Znači iPhone 4, 3GS, iPad 1, te iPod 3g i iPod 4g)

Važno – Pogledaj: Razlika između tethered i untethered jailbreaka. Upozoreni ste!

Ako ste sretnik koji ima iPhone 3GS (old bootrom), ovaj jailbreak je za vas untethered.

Ako vam je potreban unlock, ni slučajno ne podižite firmware preko iTunesa pošto će vam to podići baseband, što znaći da nećete moći otključati telefon. Upute kako podići na iOS 6 bez podizanja basebanda coming soon!

Ne zaboravite da UltraSn0w (software za otključavanje)  jos uvijek nije updejtan na iOS 6 što znači i ako sačuvate baseband nećete moći otključati telefon nakon ovog procesa. Ako vam treba unlock NE pratite ove upute.

Kao i uvijek ove upute su testirane na iPhoneu 4 te ih pratite na svoj osobni rizik i Omizio nije odgovoran za probleme s uređajem.

No, ako nakon svih ovih upozorenja još uvijek želite tethered iOS 6 jailbreak te ste na iPhoneu 3GS ili 4 onda pratite ove upute:

iOS 6 Tethered Jailbreak za iPhone 3G i iPhone 4 Upute:

Da bi mogli nastaviti pratiti ove upute potreban vam je iPhone na iOS-u 6. Ako vam iPhone nije na iOS-u 6 možete ga staviti na najnoviju inačicu putem iTunesa (ovo vrijedi samo dok ne izađe novija inačica iOS firmwarea od iOS 6.0.)

Upute kako podići iPhone na iOS 6 bez podizanja basebanda i poništavanja unlocka coming soon!

Korak 1: Skinite RedSn0w 0.9.15b2 ili najnoviji sa Dev Team bloga ili naše download stranice.

Korak 2: Spojite iPhone na računalo putem USB kabla te stavite iUređaj u DFU mode. Kako staviti uređaj u DFU modeNe zaboravite da vam uređaj nije u DFU modu ako vidite kabal na zaslonu. Zaslon mora biti potpuno crn kao da je uređaj ugašen. 

Korak 3: Otvorite Redsn0w i kliknite “Jailbreak”. Pričekajte dok RedSn0w završi svoje. U jednom trenutku će vas RedSn0w pitati da li želite Cydiau. Check “Cydia” kao na slici, ako već nije  i kliknite next. Ako imate problema sa RedSn0w-om otvorite ga tako što desni click pa na “Run as administrator”. 

Korak 4: Nakon ovog koraka trebate pričekati da vam RedSn0w instalira jailbreak na iUređaj. Vidjet ćete takozvani Matrix text na uređaju. Nakon toga će vam se uređaj rebootati  te ćete vidjeti pop up koji će vam još jednom objasniti da je ovo tethered jailbreak a RedSn0w će vam napisati poruku “Done”. To znači da sada morate napraviti tethered boot, kao i svaki put od sada kada vam se telefon reboota ili ugasi.

Čitav jailbreak proces traje desetak, petnaest minuta.

Naravno kao što smo napomenuli ranije, ako imate iPhone 3GS old bootrom, vi ste završili. Uživajte u novom iOS 6 jailbreaku. Ako nemate, nastavite dalje.

Tethered Boot

Korak 5: Srećom tethered boot je jednostavan. Stavite iUređaj u DFU mode.

Korak 6: Idite nazad u RedSn0w i kliknite na “Extras” pa ona na  “Just Boot”. Nakon što vam RedSn0w napravi tethered boot, telefon će vam se vratiti na home zaslon i sada možete koristiti Cydiau.

Ne zaboravite da svaki put kada vam se telefon ugasi ili reboota,  morate ponoviti Tethered boot korake. To vam je to, uživajte u jailbreaku.

Kao i uvijek ako smo vam pomogli s ovim tutorijalom pomozite vi i nama  a i drugima koji ne znaju za nas te ga sherajte po netu. Cheers!

 • Istra

  Smi tetheret di je

  • Ovo je ustvari semi tethered jailbreak. Jos uvjek mozes koristiti iPhone samo ti ne radi cydia niti i jedan tweak ;)

 • Sone

  iPhon 4 5.1.1, bb. 4.12.01 otkljucan sa sam-om dali podizati preko itunes-a ili sacekati i dali radi sam otkljucavanje na ios 6!?

  • Sone

   Omizioooooooo

  • pongra

   Nemoj podizati na iOS 6, jer se podize i firmware i gubis otključavanje. Ne treba mjenjati nešto što dobro funkcionira.

  • Sone, ja nisam testirao SAM na iOS 6 mada bi trebao raditi bez problema. Ako imas backup aktivacionih ticketa te koristis isti Sim card i isti iPhone. Ove iste upute bi trebale raditi samo naravno koristi posljednju inacicu RedSn0wa. Ne zaboravi da je iOS 6 jailbreak tethered. http://www.omizio.com/tutrial/kako-vratiti-sam-unlock-na-ios-5-1-1-putem-redsn0wa/

   • PS. Nakon malog Googlanja, vidim da je net put tutoriala za SAM unlock za iOS 6. Gledajuci prema drugima, Sam radi na iOS 6 bez problema. Prati upute koje sam to dao gore. Naravno na osobni rizik, ja nisam testirao.)

    • Sone

     Ok. hvala! A ako podignem firmware jel gubim SAM unlog kao sto kaze (pongra) !? Negde sam procitao da je to nevezano sa firmware-om…

 • Rijad

  Javi mi grešku: Error with SHSH blobs!

 • Goran Starčević

  Pozdrav!
  Može li se otkljucati iPhone 3GS
  iOs 6.0.
  baseband 05.16.07