Friday, 20 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Kako otključati (unlock) iPhone 3G/3GS pomoću RedSn0w-a i UltraSn0w-a za iOS 4.2.1 i iOS 4.1
redsn0w

Kako otključati (unlock) iPhone 3G/3GS pomoću RedSn0w-a i UltraSn0w-a za iOS 4.2.1 i iOS 4.1

Kao što smo i obećali, donosimo tutorijal za sve vas koji već mjesecima željno iščekujete da otključate svoj iPhone 3G/3GS. Tijekom noći izišao je update-ovani RedSn0w 0.9.6.b5 za Win users-e.  Evo i kompletnih uputa korak po korak kako da update svoj BB, vjerujem da znate da morate imati Jailbreakan iPhone :

Kao sto ste vec čuli, novi UltraSn0w unlock 1.2 ne može otključati basbandove verzija 05.14.xx i 05.15.xx. U slučaju da je vaš uređaj na ovim baseband-ovima, morate update svoj iPhone 3G/3GS (old bootrom) baseband na iPad-ov baseband 06.15.00 koji se još uvijek može otključati preko UltraSn0w-a 1.2. Ako niste na ovim verzijama pogledajte ovaj post za upute kako otključati iPhone.
Ako imate iPhone 3GS sa novim bootrom-om, pogledajte ovdje kako jailbreakovati i otključati iPhone 3GS new bootrom tethered.
Upozorenja: Pročitajte upute (barem) dva puta.
 • Pratite ove upute na osobni rizik.
 • Nema načina da spustite baseband niže sa 06.15.00 verzije.
 • Ove upute će vam poništiti garanciju na iPhone-u budući da će Apple znati da iPhone nema baseband 06.15.00 (ovo je iPad-ov baseband)
 • Ako ste na verziji iOS 4.2.1 sa 06.15.00 baseband-om nećete nikada moći napraviti iTunes restore, zato što Apple sada provjerava i verziju iOS-a i verziju basebanda.Pisali smo o ovom upozorenju. Izabacit će vam grešku. Jedini način da promijenite verziju iOS jeste da koristite custom IPSW file preko PwnageTool-a ili nekog drugog alata koji bi trebao izaći u budućnosti.
 • Ako pri izlasku sljedeće iPhone baseband verzije serijski broj ostane ispod 06.15.00, nećete ga moći updateati preko iTunes-a. Morat ćete čekati na baseband verziju iznad 06.15.00
Pročitajte sve ovo još jednom, budući da je ovaj unlock jedinstven kad su ovakva upozorenja u pitanju. (Ako imate pitanja, pitajte putem komentara)

Ako vam iPhone 3G ili iPhone 3GS stoji u ladici već nekoliko mjeseci zato što je na jednom od dva baseband-a koje UltraSn0w 1.2 ne može otključati, onda vam vrijedi pratiti ove upute i updateati baseband na verziju 06.15.00 kako biste ga mogli otključati i napokon počeli koristiti.

Prije nego počnete, treba vam:

Jako je bitno da skinete pravu verziju iOS za vas uređaj te pravu verziju iOS-a za iPad. Molimo vas da na našoj download stranici dobro provjerite sa kojeg linka skidate.

UPUTE:

KORAK 1: Update na 4.2.1 firmware  koristeći IPSW file koji ste predhodno download-ovali koristeći iTunes 10.1 (stisnete shift i držite, a zatim kliknete na restore na iTunes-u i onda izaberete prethodno download-ovani file).

KORAK 2: Otvorite redsn0w 0.9.6.b5 kliknite na browse i na zadnju verziju iOS 4.2.1.

redsn0w

KORAK 3: Ovo sada je jako bitan korak te bih vas molio da obratite pažnju na njega. Kliknite na Install Cydia i Install iPad baseband, (ovo je jako bitno jer ovim korakom ustvari podižete svoj baseband na  06.15.00, da biste mogli unlock-ati svoj iPhone sa  ultrasn0w 1.2) :

redsn0w

KORAK 4: Ugasite vaš iPhone i priključite ga na računalo USB kabelom (jako važno je da iPhone bude ugašen, zato provjerite prije nego kliknete NEXT):

redsn0w

KORAK 5: U ovom koraku morate ubaciti iPhone u DFU mode (ukoliko niste sigurni kako se to radi, slijedite upute koje možete naći na našoj stranici), RedSn0w će vam pomoći u tome, samo slijedite upute u prozorčiću:

redsn0w

redsn0w

redsn0w

KORAK 6: Pustite RedSn0w da odradi svoje i dobili ste Jailbroken Iphone sa baseband-om 06.15.00 koji možete otključati sa ultrasn0w 1.2.

Ako imate iPhone 3GS new bootrom pogledajte kako jailbreak i unlock iPhone 3GS new bootrom.

Nakon par mjeseci turbulencija i iščekivanja u Jailbreak i Unlock community-ju, nadam se da ćete sada sa guštom uživati u svom JB i Unlock-anom iPhone-u. (vrijedelo je čekati)

UPDATEProblemi sa GPS-om na iPhone-u poslje UltraSn0w unlock-a

 • Vidicmatej

  Kad dolazi za iphone 4

  • Nino

   rekli su da odmah nakon ovog krecu u problematiku za iPhone4

   • Vidicmatej

    Za koliko bi otprilike dosao unlock za iphone 4? I da li ce izaci jailbreak untethred za iphone 4 ios 4.2.1

    • limun

     Pa vrati ga na OS 4.1 pa nećeš imati problema sa cydiom. Evo ja sam upravo prijatelju tako napravi iPhone 4 samo što on nema sreću za otključavanje jer je na 2.10.04 pa mora čekati ali cydia radi najnormalnije nakon gašenja moba…

     • Tinpetro16

      imam pitanje . nesto me zanima jako bauk sam i neuk za tehnologiju mozda ste tu negjde vec to i bili spomenuli ali ponavljam nisam bas sa iphonom na ti hh . ovako slucajno sam updateao i phone preko i tunesa sa verzije ios 4.0 na verziju 4.2.1 nisam znao kakve su posljedice mob (iphone 3g)je kupljen u njemackoj jailbreakan je ii radio je fenomenalno al neznam koji me vrag natjerao da ga updateam ii napravio sam to ii upalio sam ga i sim je bio unutra ii ne prihvaca mi sim pise da upisem pin i jesam al mi neda da nista radim .na itunsu mi pise da nema sim-a unutra . znaci zakljucan mi je iphone i sad odnio sam ga na popravak i frajer mi kaze da ce mi ga otkljucat al da vise necu moc updateat niti napraviti restore na iphone niti imati gps e sad mene zanima jel to istina ? ii jel se isplati cekat negjde mj dana ili dva da kolko vec neznam da dode taj ios 4.2.1. kod nas pa da se moze ponovno restorat ii uplodat sa i tunesa ili je jednostavnije ovo jel je isti bog hvala i jos jednom se ispricavam sto sam bauk hh

     • Aco

      Može pomoć nabavio sam iPhone3G verzija 4.2.1 modem firmware je 5.15.04
      sad iPhone bio je lockan na T-Mobile no kad sam htio se spojiti na WiFi
      nisam mogao cijelo vrijeme je zasivljena opcija za WiFi, i piše nema
      Wifi mreže.

      Tj. Nemogu uopče uključiti on/off Wifi, pa sam mobitel Jalibrekao sa
      RedSn0w na modem Firmware 06.15.00 i kad uspješno prođe Jalibrek
      postupak odem na opčenito i WiFiu je opet zasivljen kao i prije.

      Jel je to do softwera ili je hardwer u pitanju, Wifi antena mi je spojena na matičnu ploču jer sam provjerio.

 • Sunny_kissa

  A sta je sa 5.14??? Jel oce izlazit sta da i mi mozemo otkljucat bez da ga podizemo na ipadov bb???

  • Dragutin Bionda

   Za sada neće novi izlaziti unlock (ovaj je tek izišao), ali naša preporuka je ako vam unlock nije neophodan da imate još malo strpljenja i pričekate novi Jailbreak alat koji neće biti tethered(http://www.omizio.com/jailbreak/razlika-izmedju-tethered-i-untethered-jailbreak-a/). ako vam je pak unlock neophodan na našim stranicama imate kompletne tutorijale o Jailbreak-u i Unlock-u.
   Pozdrav
   Vaš Omizio team

 • stjepan

  imam ios 4.0 na njemu i sad ak napravim ovaj tutorijal oce mi ostat na 4.0 ili ce otic na 4.2.1 imam iphone 3g..molim vas pomozite!

  • Sa ovim uputama ce ti biti 4.1 ili 4.2.1 zavisi koji odlucis da dodas… Ako nezelis da ga upgrade mozes ga samo unlock preko ultrasn0w-a.

  • Anonymous

   Pročitaj još jednom dobro post i upozorenje da ovime gubiš garanciju, pa zašto ga ne bi onda samo unlock-ao i pričekao nekakav bolji Jailbreak alat pa onda išao na upgrade….ovo je smo moj savjet i preporuka, ali naravno na tebi je odluka.
   Pozdrav
   Omizio team

  • stjepan

   problem je u tome sto mi ga ultrasn0w nemoze otkljucat jer je stavio baseband 05.14.02 nest nisam pazio i kod stavljanja softvera pa mi se update baseband…kasnije sam iso surfat po netu i skuzio sta se desilo i zasto ultrasn0w nefunkcionira,a posto je to iphone 3g ios 4.1 steka uzasno na njemu pa nebi zelio stavljat njega nego samo 4.0 naravno ako je to moguce…molim vas recite mi najbolji nacin kak da se izvucem iz ovoga jer mi mob vec mjesec dana stoji doma…jeli bi pomoglo da ga odnesem nekom da ga dekodira? neznam jel se moze to uopce?

  • limun

   Trebao bi samo napraviti install cydia i upgrade basebanda samo neznam hoće li ti redsn0w 0.9.6b5 prepoznati OS 4.0. Na 4.1 radi, provjereno…
   Dakle nemoraš dizati na 4.2.1

  • stjepan

   evo i ja uspio na osu 4.0 napravio sve najprije sam ga stavio na 4.1 i onda onom metodom gore preko totorijala a nakon toga sam ga vratio u itunesu na 4.0 i osto mi je baseband 6.15.00 i radi unlcok na iphoneu 3g..hvala vam na svemu!

   pozdrav!

   • stjepan

    i jos zaboravih rec redsn0w 0.9.5b je koristen..

   • Anonymous

    Drago mi je da si se uspio snaći i to sam napraviti, što je još samo jedan u nizu pokazatelja da su naši tutorijali detaljni i pregledni.
    Lijepi pozdrav
    Omizio team

 • Robo

  Evo ja sam probao i napravio i radi sve kako treba hvala puno pozzzzzz

  • Anonymous

   Drago nam je da smo ti pomogli i hvala na informaciji jer svaki feedback je dobrodošao.

   Omizio team

 • tequillaHR

  Decki fala vam lijepa. Sve uredno, pregledno i lijepo objasnjeno. Nakon sto sam sjebo curi iphone sa 4.1 i 5.14.2 (mislim) basebandom, napokon moze koristit iPhone opet.

  Jedino bi trebalo naglasit da se ne mogu ubacivat stvari u iPhone vise preko iTunes-a nazalost.

  Jeli ima kakva opcija kako ubacit slike i pjesme u iPhone sada kad je baseband na iPadovom

  • Dragutin Bionda

   Kao prvo želio bih ti se zahvaliti na lijepim riječima i drago nam je da smo ti pomogli i nadam se da ćeš nas preporučiti dalje.
   Što se tiče tvoga pitanja uskoro ću napisati tutorijal kako da svoj telefon stavite u mod da ga koristite kao USB storage, što znači da u njega možete jednostavno copy i paste bilo što, počevši od glazbe pa preko fotografija i ostalog. Znači da zaobiđete iTunes i da slobodno upravljate vašim iPhone-om kao sa USB stick-om.
   Pozdrav
   Omizio team

  • Anonymous

   Kao prvo želio bih ti se zahvaliti na lijepim riječima i drago nam je da smo ti pomogli i nadam se da ćeš nas preporučiti dalje.
   Što se tiče tvoga pitanja uskoro ću napisati tutorijal kako da svoj telefon stavite u mod da ga koristite kao USB storage, što znači da u njega možete jednostavno copy i paste bilo što, počevši od glazbe pa preko fotografija i ostalog. Znači da zaobiđete iTunes i da slobodno upravljate vašim iPhone-om kao sa USB stick-om.
   Pozdrav
   Omizio team

  • Trebalo bi moci??? Koju verziju iTunes-a imas?

  • Anonymous
 • Ante Brnas

  pozz..Dečki evo ja sam prije napravio istalalaciju iosa 4.2.1 i kada sam preko redsn0w_win_0.9.6b5 isao napraviti jailbreak mob mi se ugasio i nece da upali..tj na kraju istalacije mi dolazi na ekran ona slika da se spojim na i-tunes.probao sam i restore preko i-tunes-a ali nece da mi isalira do kraja…sta da radim?
  unaprjed hvala.

  • limun

   Ako sam te dobro shvatio, mislim da si zapeo tu da ga moraš aktivirati original sim karticom, dakle t-com, bilo kakva, posudiš od nekoga na minutu…
   Staviš karticu, pokreneš iTunes i mob će ti se aktivirati…

   • Ante Brnas

    sada je u jemu kartica od t-mobile-a tj cjelo vrijeme je unutra:ps.imam iphon 3gs 4.2.1 je bio zadnji ios.kada sam radio jailbreak nije mi istaliran…zatim sam pokušao raditi restore i nece nikako da napuni do kraja…mučin se ima tri dana i ne uspjevam..
    što napraviti???
    hvala.

    • Anonymous

     Da li si ga probao prikačiti na iTunes kad ti se pojavila ta slika i čekao da iTunes obavi aktivaciju, to zna trajati nekada dosta dugo. Ako jesi, jesi li siguran da je mobitel sa t-coma-a ili je negdje iz van.
     Pokušaj otvoriti iTunes i stisni zajedno lock i home gumb i drži par sekundi dok se telefon ne ugasi, onda ako se ne upali sam klikni na lock gumb i upali ga i vidi da li će iTunes sam odraditi aktivaciju.
     ne znam da li znaš da za 4.2.1 moraš imati iTunes 10.1.
     Javi da li je uspjelo i ako nije please malo detaljnije objasni šta ti se događa…
     Pozzz

     • Ante Brnas

      imam verziju 10.1. itunes-a.njega i-tune-s prepozna ,zapoćne restor i kada dođe pri kraj jednostavno prekine istalaciju i krene nanovo te javi grešku 1015.mob je 100% iz t-mobajla imam i garanciju,,nezz oce mi je priznat ili da sam i dalje pokušavam to rješit…čitao sam po forumima i vidio da se može neš napraviti preko rec-bota ali me on zajj jer imam vindovs7 i nikak da ga lipo isaliran…nisam pametan šta da radim…ima li možda neka opcija vraćanja sustava…imam dost toga spremljeno samo nezz kak da se sa tim služim?
      hvala

     • limun

      Slušaj Ante,
      To ti je normalno da ti izbaci tu grešku, tada jednostavno stisni OK, zatvori iTunes i onda ga moraš izbaciti iz Recovery moda, to ti je 100%, meni je tako nakon svakog restorea a napravio sam ih barem 20-tak.
      Sada moraš pokrenuti RecBoot ili TinyUmbrellu i izbaciti ga iz recovery moda…ajde probaj pa javi,
      pozz

     • limun

      ANTE,
      RecBoot se ne instalira, kad ga skineš on ti je u ZIPformatu, otvoriš ga, samo dupli klik na RecBoot.exe i on bi se trebao pokrenuti…
      http://i1197.photobucket.com/albums/aa423/limun1/33.png

     • Točno tako, ako se ne varam to je greška da on kao ne može update BB, sto tebi i jeste cilj. Jedini je problem ako nemaš SHSH na TinyUmbela-i. Makar ga možda možeš izbaciti iz recovery moda i bez SHSH samo ga ne Mozes vratiti na stari iOS.
      Javi kak je prošlo.
      Pozzz

     • Ante Brnas

      uspio sam….tnx svima..metio sam i-go na njega…oće se rješit roblem gps ili je vec nekako rješen..
      ps:hvala svima puno:))
      tnx..omizio timu posebno biondi i lumunu…sa vama ljudi sve je rjšivo:))

     • Ante Brnas

      uspio sam….tnx svima..metio sam i-go na njega…oće se rješit roblem gps ili je vec nekako rješen..
      ps:hvala svima puno:))
      tnx..omizio timu posebno biondi i lumunu…sa vama ljudi sve je rjšivo:))

     • Drago mi je da smo ti pomogli da riješiš problem i nadam se da ćeš nas nastaviti pratiti jer uskoro kreće sa radom i forum gdje ćemo se još detaljnije i osobnije pobrinuti za probleme korisnika.
      Što se GPS-a tiče još nije riješen problem, ostani uz nas i znat ćeš na vrijeme čim se bude riješio problem.
      Pozzz

     • limun

      Sad ćeš ti drugima znat pomoć… :)

     • Probaj sa programom iREB on bi trebao sve te greške iTunes-a riješiti i popraviti. Ovi iz T-mobile-a ti nece priznati jamstvo, tako da ti je jedina opcija da zajedno to riješimo do kraja.
      http://www.omizio.com/jailbreak/itunes-errors-greske-1600-1601-1603-1604-16xx-i-kako-ih-popraviti-sa-ireb-4-1-za-vrijeme-instalacije-preko-sn0wbreeze-a-i-pwnagetool-a/
      Ako i dalje ne uspijevas javi se i reci sto se konkretno dešava pa ćemo riješiti. Nema problema koji se ne da riješiti samo strpljivo.
      Pozzz

  • Omizi

   Zvuci kao da imas novi bootrom 3GS i treba ti tethered jailbreak. Probaj ovo. Narucito zadnjih par koraka. http://www.omizio.com/jailbreak/kako-jailbreak-i-unlock-iphone-3gs-sa-novim-bootrom-om-359-3-2-na-ios-4-2-1-tethered/

 • Brick

  Mene zanima da li mogu podići FW sa 4.0 na 4.2..
  Imao sam 4.2.1 i nešto me zezalo pa sam ga vratio na 4.0
  BB mi je 06.15.00
  Imam 3gs (old bootrom)
  THX!

  • Anonymous

   Ako sam dobro razumio ti bi samo update-ovao svoj iOS. Ako sam u pravu onda samo prati ovaj tutorijal od gore, ali znaš da ako podigneš FW moraš ponovo raditi jailbreak. Ako ti je bitan unlock ti ga možeš napraviti i na tom FW. Ako baš želiš nije problem da uradiš update na 4.2 obzirom da imaš stari bootrom i jailbreak će ti raditi uredno…
   pozzzz

   • Brick

    Dobro si razumio :)
    Ja sam htio napravit update na 4.2, pa me zanima da li to radim sa originalnim FW iz Applea ili radim sa custom FW..?
    Hvala :))

    • Brick

     ..da li postoji 4.2 FW uopće ili samo 4.2.1? Ako ima samo 4.2.1 onda mi je dovoljno da kliknem samo na update u itunesima..zar ne..?

    • Anonymous

     Ti skidaš originalni FW od Apple-a, a onda redsn0w-om pravis custom FW da bi mogao unlockati svoj mobitel, ako ti unlock nije potreban onda samo update uradi sa iTunesom legalno i onda ga jailbreak-aj sa redsn0w-om. Obzirom da imaš 3gs-a sa old bootrom-om onda ti je i untethered jailbreak zato možeš sve uraditi bez brige.
     Ja konkretno imam 3gs-a sa novim bootrom-om pa čekam neki bolji alat za jailbreak i još sam na iOS 4.1
     Pozzz

 • tox

  Moze pitanje
  svaki put kada probam jailbreakat iphone mi se zaustavi instalacija na patching kernel i nikako da mi zavrsi jaibreak,znate li u cemu je problem
  hvala

 • tarik

  moze samo pitanje
  meni se blokira instalacija na uploading ramdiska,zasto?
  hvala

  • Anonymous

   Koji iPhon imaš, koji BB, koji bootrom imaš. Moraš biti malo detaljniji i konkretniji, kako bi ti mogli pomoći.
   Pozdrav
   Omizio team

  • limun

   Ako imaš win7 stavi redsn0w u windows xp compatibility mode…
   desni klik na redsn0w.exe>properties>compatibility>označiš “Run this program in compatibility mode for:”>odabereš Windows XP (Service Pack 3)>Apply>OK
   Ako imaš win XP probaj ga pokrenuti desnim klikom na redsn0w.exe i klikneš na Run as administrator…
   Mislim da bi ti trebalo raditi !

  • Anonymous

   Slažem se limun sa tobom, ali ma koji windows imao TinyUmbrela neće startati bez najnovijeg JAVA update-a. Tako da je sve to uzalud dok ne instalira novu javu i restarta računalo, a trebao bi nam prvo odgovoriti da li ima sačuvan SHSH jer cijela priča nam je uzaludna ako nema to sačuvano.
   ;-))))

   • limun

    Ali ovo šta on kaže da mu se blokira na “uploading ramdisk”, to je kad pokreće redsn0w zar ne? To u tom momentu nema veze sa T.Umbrellom….

 • tasitaranta

  3gs sa bb 06.15.00 i 4.2.1 mi je ostao u save modu,nemogu nista. Nemam sačuvan SHSH! Nemogu vratiti na stariju verziju u Itunes-u… Ima li pomoci? Dali mozda neko zna sta da radim.
  Sigurno zasad s njim u ladicu. Pomoc

  • limun

   1. skini sa neta program RecBoot
   2. spoji iPhone na kompjutor (bez iTunes)
   3. pokreni RecBoot.exe
   4. klikni na Exit Recovery Mode i trebalo bi raditi

  • Anonymous

   Ako ne uspijes sa ovim kako ti je limun rekao, kreni ponovo sa jailbreakom i unlockom prateći ovaj tutorijal. Znaci sve iz početka jer to ti je jedina šansa, a nemaš potrebe ocajavati i ostavljati ga u ladicu jer se može riješiti. Ne možeš ga vratiti na stari iOS ali ga možeš podignuti na 4.2.1 i otkljucati. Za probleme koje ti moguće bude pravio iTunes u tjeku updatea postoji program iREB koji je dosta jednostavan i sam će ti popraviti nastale greške ( http://www.omizio.com/jailbreak/itunes-errors-greske-1600-1601-1603-1604-16xx-i-kako-ih-popraviti-sa-ireb-4-1-za-vrijeme-instalacije-preko-sn0wbreeze-a-i-pwnagetool-a/ ).
   Znam da je sve ovo dugotrajan, dosadan i težak proces, ali jednostavno nemoj odustajati jer nije rijesenje iPhone koji će bit u ladici. Ovaj blog je i nastao kao ideja da se pomogne prosječnim korisnicima iPhona da mogu uz našu pomoć osjetiti sve ono sto vam iPhone može pružiti a da toga niste niti svjesni.
   Zato ako mi ne odustajemo i trosimo svoje privatno vrijeme da vam pomognemo onda nemojte ni vi odustajati kod prvog problema koji se pojavi. Samo hrabro i na kraju ćeš vidjeti rezultat svog rada i truda. A da se ne bi ponovo doveo u ovu situaciju prati redovito nas blog na facebooku ili twitteru ili možeš preko RSS-a dobijati sve novosti na svoju mail adresu, te se time osigurati da sve potrebne radnje uradis na vrijeme jer mi smo recimo čak napisali i čitav post kad je bilo vrijeme da se pospremi svoj SHSH, a da si to uradio sada ne bi bio u ovom problemu nego bi ga jednostavno riješio.
   Pozzz i nadam se da smo ti pomogli riješiti problem, te očekujem dan nam vratis komentar kad uspijes.
   Omizio team

 • john doe

  zasto mi se svaki put kada krenem s instaliranjem ipad basebanda javlja greska da je redsnow prestao raditi??
  ima li tko slicnih problema ili nesto nisam dobro napravio?

  • Vjerojatno negdje gresis. Provjeri jeli ti iTunes 10.1 i koji si FW napravio. Reci nam i koji iPhone imaš i koji bootrom. Moraš nam biti detaljniji pa ćemo riješiti problem.
   Pozzz

   • john doe

    imam iphone 3g baseband 05.15.04, bootrom neznam sta je:(
    itunes jw 10.1 i os 4.2.1
    pokrenem redsn0w i kliknem na instal cydia, install ipad baseband i next. nakon sto iphone ode u DFU mode redsn0w se krene cudno ponasati, pise reboot device pa install ipad baseband pa opet reboot i tako par puta dok se ne pojavi prozot u kojem pise da: redsn0w.exe has stoped working i i kad kliknem close progam iphone se ugasi i kad ga upalim kao da nista nisam radio

    • limun

     Ako koristiš win7 postupak je sljedeći:
     Extraktaj redsn0w.exe na desktop, zatim desni klik na rs.exe>properties>compatibility>stavi kvačicu na Run this program in………………….: kvasčica na Windows XP ( SP3 )>apply>ok i probaj sve ispočetka (mislim na Jailbreak)

     Ako koristiš win XP onda bi ga trebao pokrenuti desnim klikom i Run As Administrator..
     Evo probaj pa javi,
     pozz

     • john doe

      radi!!!
      hvala vam svima
      baseband je 6.15.00 jailbreakan i otkljucan
      sto se tice gps-a i ostalih stvati koje sam citao treba tek isprobati ali glavno da je on otkljucan i da radi
      hvala jos jednom jer iako na googlu ima jako puno rezultata kad upises jailbreak ili unlock iphone slabo koja stranica ima sve ljepo opisano kao kod vas i brze odgovore za nas s problemima :)

     • Hvala i tebi na lijepim rječima i nadam se da ćeš nas nastaviti pratiti, jer biće još puno korisnih tutorijala, a uskoro kreće i forum sa radom.
      Pozzz

 • shaka

  e ljudi jeste vidili ovo i jel to istina ili neka sala?!?!

  http://softunlock.com/

  • Ako uzmemo u obzir da su članovi Dev team radili naporno zadnjih par mjeseci na unlocku i nisu uspjeli naći najkvalitetnije rijesenje ( jer ovaj Unlock je polovicno riješena stvar), ne vjerujem da bi ti se ovakvo nešto nudilo na pladnju. Ti sad odluci sam, ako se usudis probati javi iskustva. Ja cu do daljnjeg ostati suzdrzan za komentar ovoga.
   Pozzz

 • Anonymous

  Nisam siguran ali mislim da mi se pokazao novi bug, dok mene drugi uredno nađu preko bluetootha ja ne mogu nikoga, nemogu se ni u autu spojiti na handsfree što mi je prije automatski radio…
  Ideje ???

 • Barecomb

  Poštovanje!

  Molim Vas pomozite mi jer mislim da ću poludit više od dvojbenih informacija.

  Naime imam iPhone 3G sa iOS 4.0, baseband 5.13.

  Htio bih podignuti OS na 4.2.1 ali ne bi htio dizati baseband na 6.15. Pročitao sam da se to može tako da se sačuva trenutni baseband tako da se jailbreak radi sa custom made OS. To se radi preko PWnage Toola koliko sam shvatio.

  Da li je to istina i ako je da li mi netko može dati neki link za takav prepravljeni OS kako mi ne bi digao baseband. Hvala.

  • bionda_015

   Ja ću ti pokušati odgovoriti na tvoje dvojbe i ujedno i pokušati te odvojiti od te tvoje nazovimo je pogrešne ideje.
   Prva stvar je da ti je PWnage tool za Mac, a redsn0w za Win, te ako ćeš to raditi vjerojatno će ti trebati redsn0w. Druga stvar moguće je update FW bez update BB, ali ti nitko neće dati link ka tome jer taj custom FW koji tebi treba napravit ćeš sam sa redsn0w-om kod sebe na računalu. Treća stvar, ako to uradiš (update) morat ćeš ponovno raditi jailbreak.

   Sad ću ti dati moj orijateljski savjet, a ti naravno odluči kako ćeš na kraju postupiti:
   Prije nego kreneš u update razmisli o par stvari.

   1. Šta dobijaš update-om na 4.2.1??? Odgovor: ništa osim sporijeg iPhonea, jer kod tebe je u pitanju 3g. Dobijaš jedino AirPrint i AirStream (AirSex još nije na iOS…hahahahahah), a gubiš sve jailbreak programe iz Cydia koje si imao

   2. Šta je sa Cydiom i njenim programima koje sad već imaš??? Odgovor:
   Update-om na 4.2.1. gubiš sve programe i postavke iz Cydia, te rizikuješ da ti cydia na 4.2.1 ne radi uopće ili ako radi radi sa bug-ovima

   3. Da li su svi programi iz Cydia kompatibilni sa iOS 4.2.1??? Odgovor:
   Većina programa i to standardnih i najvažnijih na koje si navikao nije kompatibilno sa novim iOS, što samim tim znači da ih većina ne radi na Ios 4.2.1

   4. Šta je sa GPS-om??? Odgovor:
   Rizikuješ da ti GPS uopće ne radi na 4.2.1.

   i još mnogo stvari ti mogu navesti, ali ovo su najbitnije. Kao što rekoh odluka je na tebi ovo je samo moj prijateljski savjet, koji ti možeš,a i ne moraš prihvatiti. Ja da imam 3g-a ja ne da ga ne bih update na 4.2.1. ne go bih ga čak vratio na 3.1.3 jer je to najoptimalniji iOS za 3g-a.
   u svakom slučaju postupi kako ti misliš da je najbolje i nastavi nas pratiti jer ćemo svaku novoist ispratiti na vrijeme.
   Pozzz…
   ;-)))

   • Barecomb

    Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru.

    Znam da je PWnage Tool isključivo za Mac. Ali na forumu portala MacKorisnik ljudi su postali linkove na custom made Ipsw koje je netko napravio na Macu i može ih se normalno skinuti.

    Ja sam mislio onda restorati preko iTunesa, pa onda napraviti jailbreak sa Redsnow. Tako je to bilo prije koliko se sjećam. Baš se sjećam da je prije Dev Team tako objašnjavao stvari i da su ljudi masovno koristili custom made IPSW i zadržavali postojeći baseband.

    Ali slažem se s tobom da je 3.1.3 maksimum za 3G. No problem je u tome što sam ja na 4.0 a kažu da su kod izrade 4.2 u Apple-u posebno pripazili da ubrzaju 3G. Jedino iz tog razloga bi ja dizao na 4.2.

    A opet ne bi vraćao na 3.1.3 zato što imam puuuno aplikacija i folderi mi dobro dođu.

    U svakom slučaju sad na 4.0 mi je spor ko stara baba. Jako bi volio vidjeti da li bi se išta ubrzao na 4.2. I šta da onda radim na kraju. Ništa eto pričekat ću da Dev team poradi na ultrasnowu da može unlockat 5.15 baseband.

    Koje je tvoje mišljenje da li bi mogli napraviti unlock za taj bb. Jer ovo sa ovim ipadovim je totalno bezveze.

    • bionda_015

     Ja stvarno neznam da li je novim FW poradjeno na brzini 3g, ali to će ti vjerojatno odgovoriti netko tko ima njega. A sto se tiče Unlocka od Dev team-a ne bih htio zvucati kao pesimist, ali mislim da od toga nema ništa. Vjerojatnije je da će se pričekati 4.3 a sa njegovim izlaskom da će se tek onda ići u problematiku novog BB koji on bude nosio sa sobom. Sad ko je otišao na iPad-ov BB upitno je da li će ikada moći uraditi update na novi iOS. Zato moj prijedlog je da se strpis još par tjedana dok ne bude nešto izvesnije i opipljivije po pitanju JB i Unlock-a.
     Svakako budi uz nas jer ćemo mi svaku novost prenjeti odmah i to ispratiti prikladnim tutorijalom za one koji se teško snalaze ili su novi u JB community-ju.
     Pozzz…
     ;-)))

 • jakov111

  bok !
  mali sam nov u ovome pa mozete li mi mozda reci u KORAKU 3 je prikazano da treba staviti kvacicu na Custom boot logo i Custom recovery logo..kad njih odaberem trazi me da nesto otvorim a ja neznam sta to treba otovoriti ili to nije uopce bitno za JB ??

  Hvala !

  i velike cestitke i divljenje na ulozenom trudu i vremenu da se upozna ljude sa svijetom iPhone-a !!!!

  • To ti nije bitno. Ne moras stavit. Custom logo ti je da ti se pojavi drugacija slika kada uplis iphone. Ono umjesto apple znaka nesto drugo sta god ti hoces. Hvala na ljepim rijecima i podrsci. Omizio Team.

   • Antekozul

    Pitanje..koliko treb redsn0wu nakon DFu-a da završi proces. došao sam do koraka u kojem mi redsn0w kaže”waiting for reboot”…Koliko treba da završi?

    • Antekozul

     e da, dali trebam čekati više od sata ili sam pogrješio u koracima?

     • bionda_015

      Definitivno si nešto krivo uradio. Cijeli proces ne bi trebao trajati više od 5 minuta…znači od momenta kad ti je iPhone u DFU pa do kraja Jailbreak-a redsn0w-u ne treba više od 5 minuta…onda ostatak procesa se odvija na samom iPhoneu, a sa tim više redsn0w nema veze.
      Znači kreni proces ponovo i detaljno prati tutorijal…
      Ako možda BB dižeš na 6.15 onda moraš imati i iPad FW download-ovan na računalo jer bez njega redsn0w ti neće završiti proces. Možda je to jedan od razloga.
      Pozzz…
      ;-)))
      Omizio team

     • Tinpetro16

      imam pitanje . nesto me zanima jako bauk sam i neuk za tehnologiju mozda ste tu negjde vec to i bili spomenuli ali ponavljam nisam bas sa iphonom na ti hh . ovako slucajno sam updateao i phone preko i tunesa sa verzije ios 4.0 na verziju 4.2.1 nisam znao kakve su posljedice mob (iphone 3g)je kupljen u njemackoj jailbreakan je ii radio je fenomenalno al neznam koji me vrag natjerao da ga updateam ii napravio sam to ii upalio sam ga i sim je bio unutra ii ne prihvaca mi sim pise da upisem pin i jesam al mi neda da nista radim .na itunsu mi pise da nema sim-a unutra . znaci zakljucan mi je iphone i sad odnio sam ga na popravak i frajer mi kaze da ce mi ga otkljucat al da vise necu moc updateat niti napraviti restore na iphone niti imati gps e sad mene zanima jel to istina ? ii jel se isplati cekat negjde mj dana ili dva da kolko vec neznam da dode taj ios 4.2.1. kod nas pa da se moze ponovno restorat ii uplodat sa i tunesa ili je jednostavnije ovo jel je isti bog hvala i jos jednom se ispricavam sto sam bauk hh

     • limun

      Dobro ti je rekao, u velikoj večini slučajeva GPS izgubi funkcionalnost, nema updatea softwera i još nekih drugih nuspojava koje su produkt dizanja firmwarea na iPodov 6.15.00. Moj recimo osim što ne radi GPS, pri uspostavi poziva konstantno mi “zuji” u zvučniku. Nemora biti ali ja to pripisujem kao tu nuspojavu.
      U najavi je neki program kojio bi trebao uspješno raditi downgrade basebanda sa kojim bi se stvar uvelike trebala popraviti ali sam Bog zna kad će to izaći u upotrebu.
      Mi koji nismo imali drugo rješenje nismo mogli čekati a tebi ako nije neophodno preporučam da pričekaš nešto bolje…

     • Tinpetro16

      puno hvala od velike mi je pomoci ovo a ako mozes samo reci jos kakve jos nuspojave i jel ce bi jos kakvih problema ? i ukoliko dode taj program za nadogradnju basewbanda oce se onda moc restorat nazad ? mislim malo sam se usosio mlad sam i neznam i nemogu cekat zato i nebi cekao dal ce iphone moc normalno radit kao i prije ?oce se javit jos kakav problem ? mislim dal ako se nesto sjebe da ce ga bit nemoguce popravit vise a da nije fizicki kvar jel to istina ?imam jos tisucu pitanja oprostite kaj sam dosadan malo al zanima me puno toga hhh jos jednom moje isprike al volio bih da mi odg na postavljena pitanja da naucim jos nesto

     • bionda_015

      Tako sam i ja na početku htio sve znati odmah, ali to tako ne ide. Ne znam da li si skuzio ali pitanja su ti rasijana i vjerojatno ni ti ne znaš sto si htio pitat. Na našem blogu imaš odgovore na sva tvoja pitanja. Ako ne znaš od kuda krenuti, kreni od najstarijeg posta ka najnovijem. Imaš 100-inak tutorijala i savjeta. Dok sve detaljno ne proucis i ne pokusas u praksi nikada nećeš ništa naučiti, naročito ne ovim kratkim pitanjima kojih si ti postavio na tisuće.
      Nemoj me krvo shvatiti, ovo ti je prijateljski savjet. iPhone je slozeni stroj i ne možeš preko noći u par kratkih pitanja naučiti sve o njemu. Kreni od početka, pokušavaj, pa kad negdje zapnes onda postavis konkretno pitanje i dobiješ i konkretan odgovor. To ti je jedini način da uđues u svijet iPhonea, ali za to je potreban trud.
      Ako si zainteresiran bas puno i želiš naučiti javi mi se na e-mail pa cu ti ja pomoći.
      Pozzz…
      ;-)))
      Omizio team

     • bionda_015

      Pročitaj si mail svoj. Poslao sam ti na tvoju mail adresu.
      Pozzz…
      Omizio team

  • Anonymous
 • Ruzic Dino

  Sta je ipsw ? to me pita u prvom prozoru

 • Anonymous

  Evo za sve korisnike iPhonea 3G:
  Ako želite da Vam 3G radi “zadovoljavajuće” nemojte puno razmišljati i kemijati sa OS-ima, definitivno najbolji i najbrži (ako to možemo tako nazvati) OS za 3G je 3.1.3 !
  Evo nabrojat ću Vam aplikacije koje su instalirane na mojem sa kojima on radi mislim da maximalno dobro koliko je on to u mogućnosti:
  1. Cydia
  2. Installous
  3. System
  4. Video Camera
  5. AlertMeHR
  6. Card Shark (igre)
  7. Texas Poker (online igra)
  8. iPusher
  9. iBlueNova
  10. iFile
  11. GPS-Status
  12. GPSMotionX
  13. TapZoo (online igra)
  14. iSHSHit
  16. m-zaba
  17. eWiFi
  18. WinterBoard (instalirane 2 teme)
  19. OPlayer
  20. SBSetting
  21. BiteSMS
  22. Navigon (GPS navigacija)
  + još tvorničke aplikacije koje se podižu u sistemu Safari, Mail, iPod itd. i one od cydie koje su automatski instalirane+ultrasn0w.
  Netreba pretjerivati sa aplikacijama, one koje vam samo popunjavaju display izbacite, ne bubajte ga sa temama nego samo one koje koristite.
  iPod mi je prazan, mailove brišem svakodnevno…
  I još napomena Vama sa 3G, ako želite komunikaciju putem bluetootha sa drugim mobitelima na OS 4.xx nemate za sada aplikacija koje Vam to omogućuju kao što su iBlueNova ili iBluetooth za OS 3.xx.
  Evo nadam se da sam Vam barem malo olakšao dileme oko odabira OS-a za iPhone 3G…

 • mid

  Imam problem, naravno. iPhone 3G sa 4.2.1 i 4.1 iOS-om; 06.15 baseband ima problem sa mrezom. Pri bootu nadje mrezu, onda ju za par min izgubi, pa ode u “Searching…” i onda u “No Service”. Nakon xy minuta mreza se opet pojavi i bude aktivna 10-15min i onda opet nestane, i tako u krug.

  Radio sam downgrade sa 4.2.1 na 4.1, napravio SAM aktivaciju, palio/gasio 3G, jailbrejkao, sve, problem uvijek isti. Ista stvar se deshava i sa ‘carrier simom’ i sa drugim simovima.

  Ne mogu se spustiti sa 06.15 jer mi je bootloader >5.8.

  Ideje kako da rijesim ovo moje stanje?

  • bionda_015

   Nažalost to je jedan od rizika koji si preuzeo kada si išao dizati BB na 06.15 od iPad-a. Upozoravaju smo vas da je rizik i da oni koju ikako mogu da se strpe od update-a dok ne dođe neki bolji alat.
   Ako ti je utjeha najavljeno je da će do Bozica najkasnije izići alat za downgrade BB. Moje osobno mišljenje je da taj alat mora biti napravljen, samo je pitanje vremena, jer Dev team ne može sebi dozvoliti da zbog ovog polovicnog rijesenja izgubi svoju reputaciju i kredibilitet. Jer pazi u pitanju je par stotina tisuća ljudi sa problemima istim ili sličnim tvojim. Npr. 3gs sa novim bootrom sada trenutno ne radi uopće. Tebi iPhone bar kako tako radi. Ne preostaje ti ništa drugo nego da se strpis dok ne izidje alat koji definitivno mora biti napravljen.
   Ostani uz nas i na vrije me ćeš saznati svaku novost te odmah će bit propracena tutorijalom u cilju sto bržeg riješenja vaših problema.
   Pozzz…
   ;-)))

   • Anonymous

    Da nekoliko stotina tisuća, nekoliko milja ja bi reko..
    A jedino me u svemu tome zanima kako to nekoga zeza a nekoga ne, ako je bug u iPodovom softweru onda bi svi koji su na 6.15.00 trebali imati iste probleme. Ono 95% ljudi ima problem sa GPS-om a ovih 5% ili manje nema, kak to ??? Kaj oni imaju kineske kopije ili …

 • Hanover

  Imam pitanje pa ako itko može pomoći.

  iPhone 3G, otključan, iOS 4.1, baseband 6.15.00, korišten najnoviji Redsnow i TinyUmbrella

  Sve sam napravio kako treba i radi ok ali s obzirom da je riječ o 3G, dosta mi je spor na iOS 4.1 pa sam odlučio vratiti verziju 3.1.3 i uspješno. Problem se javlja kada pokušam jailbreak napraviti. Koristio sam najnoviji Redsnow, sve počne kako treba ali u jednom trenu se ekran zacrni i samo u gornjem lijevom uglu stoji bijeli kvadratić i od tog trena se ništa ne događa koliko god ga ostavio. Pokušao sam i sa Blackra1n, ne pomaže. Imam SHSH sačuvan od 4.0 na dalje.

  Da li je nemoguće napraviti jailbreak na 3.1.3 sa baseband 6.15.00? Uspijem vratiti na 3.1.3 ali potrebno ga je otključati.
  Trenutno sam ga vratio na iOS 4.1, jailbreak i unlock uspješno obavljen.

  Hvala ukoliko netko može pomoći.

  • bionda_015

   Vrati iOS na 3.1.3, onda nadji Spirit alat za JB i sa njim će ti sigurno proći jailbreak. Ako ne tako onda na 4.1 ga JB pa sa Cydia skini fuzzyband i downgrade BB na niži pa se onda vrati na 3.1.3 i opet ga jailbreakuj sa Spirit-om.
   Ako ne uspjes javi se, a svakako javi kako je prošlo.
   Pozzz…
   ;-)))

   • Hanover

    Spirit je napravio ono što drugi programi nisu. Zahvaljujem.

    • bionda_015

     Zato i jesmo tu. Nastavi nas pratiti bit će jos puno toga zanimljivog i korisnog.
     Pozzz…
     ;-)))

     • Anonymous

      Ako netko pokušava ili želi napraviti JB OS-a 3.1.3 može se napraviti i sa redsn0w 0.9.4 ali se u tom slučaju ne odabire FW 3.1.3 nego 3.1.2 koji morate imati spremljen negdje na kompjuteru.

 • nameless

  napravio sam sve sto je gore opisano i uspio sam…ali sam bio pametan i u iTunesu sam pritisnui restore, sada ne mogu nista…na ajfonu mi je stalno nacrtano da se spojim na iTunes, a kad se spojim i stisnem restore izbacuje mi gresku 1015 nakon odredenog vremena instaliranja…i onda sve iz pocetka…i ne…nemam SHSH

  • nameless

   iOS 4.2.1 bio i ostao… BB sa 05.15 na 06.15…sve mi je radilo ali je bio malo spor…to sam zaboravio reci….POMAGAJTE MI…

   • bionda_015

    Jeli to u pitanju iPhone 3G?
    Ako je 3G nece ti proći ovaj redsnow jer je baziran na limera1n exploit koji ne može jailbreak-ati 3G.
    Pozzz…
    ;-)))
    Omizio team

    • nameless

     3G je…kaj mogu napraviti da ga ponovo pokrenem?

     • bionda_015

      Evo ti najjednostavniji odgovor na tvoje pitanje
      http://www.omizio.com/iphone/kako-izabrati-jailbreak-za-vas-iphoneipod-ili-ipad/
      Nadam se da sada nećeš zapeti te da će jailbreak proći bez problema.
      Pozzz…
      ;-)))
      Omizio team

     • nameless

      ista prica…stane mi na uploading ramdisk i ne ide dalje…probao sam sa redsnow 0.9.6b4, 5 ,6…i sve isto…imas li mozda kakvu drugu ideju

     • bionda_015

      Koristi redsnow 0.9.6b4
      Pozzz…
      ;-)))
      Omizio team

  • bionda_015

   Ponovno redsnow, jailbreak, pa onda ponovno redsnow i onda just blogu tethered i onda će raditi. Ništa preko iTunesa. Samo redsnow. Ako zapnes javi se tu smo.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • nameless

    ali kad idem preko redsnowa nekaj napraviti pocne mi ocitavati i onda stane i cijeli dan mi moze tak biti…pokusavao sam vec to brdo puta i nista…sve zivo sam probao kaj god ste napisali i nista

   • nameless

    pise mi Uploading ramdisk…a na ajfonu mi je nacrtan onaj hard i pise mi Downloading jailbreak data i tak mi moze stajati cijeli dan…i crtice mi se ne micu u redsnow-u…

  • bionda_015

   Poslao sam ti mail. Pročitaj

   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • nameless

    evo ovako…pokusao sam sa redsnow 0.9.5 b5 i uspio sam staviti iOS 4.0…nije mi uspjelo iz prve…opet je stalo na pocetku loadinga ispod bijele jabuke…ugasio iphone, upalio ga i eto ga radi…puno ti hvala na svemu…najjaci ste…:)))

   • nameless

    evo ovako…pokusao sam sa redsnow 0.9.5 b5 i uspio sam staviti iOS 4.0…nije mi uspjelo iz prve…opet je stalo na pocetku loadinga ispod bijele jabuke…ugasio iphone, upalio ga i eto ga radi…puno ti hvala na svemu…najjaci ste…:)))

  • bionda_015

   Vidim da si uspio riješiti problem. Poslacu ti na mail kako da dovrsis ostatak posla.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • nameless

    hvala ti…

    • Andjela

     Imam i ja isti problem moze neko da mi pomogne..?

     • Andjela objasni u detalje sto pokusavas uraditi, na kojime uredjaju, koji iOS itd.

  • Mgodanj

   Pozdrav svima ,imam isti problem kao nameless.3gs 4.2.1 bb je 06.15. Molim pomoć.Hvala.

   • bionda_omizio team

    Imaš odgovor u inbox-u…
    inače problem je noviji nego nameless-ov i radi se o novoj Apple
    zakrpi za koju trenutačno nema riješenja…

    pozzz…
    ;-)))
    omizio team

    B

   • bionda_omizio team

    LinkedIn
    ————

    I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

    – ja ja

    ja ja
    car at Čarobna Bundeva
    Croatia

    Confirm that you know ja ja
    https://www.linkedin.com/e/h8rcvy-glcaptig-1t/isd/2514664388/JJecT-DZ/


    (c) 2011, LinkedIn Corporation

 • Meni ovo neće,javlja mi error 1015. Pokušao sam ga izbacit iz recoverya pomoću tinyumbrella,ali ništa.

  • nameless

   imao sam isti problem…probaj skinuti redsnow 0.9.5b5 i iOS 4.0 za 3G…instaliraj to i trebalo bi ti sljakati…imat ces 06.15 BB i iOS 4.0…sretno

   • Hvala,uspio sam na iOS 4.1 i bb je 06.15. Citao sam negdje da 3g radi brze na 4.2 pa sam zato htio,pa ako netko ima riješenje…

    • nameless

     nemoj vise nista pokusavati sve dok ne spremis SHSH…a onda se igraj koliko hoces…ja sam se zeznuo tak…ali sam uspio rijesiti…sva sreca…:)

 • Enes Srna

  pozdrav ,
  zanima me samo a gdje je u svemu ovome potreban ovaj ipad firmware uopste se nigdje i nekoristi po ovim uputama…???

  • bionda_015

   Ako ne budeš imao iPad FW download-ovan nećeš si moći podignuti BB na 6.15.00. Ako ti ne treba unlock onda ti ne treba ni iPad FW.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • Tomo

    kada koristim ipad firmware.. u kojem koraku tutpriala ???

 • Chalisch

  hej kraljevi puno vam hvala jedina ste stranica koja mi je pomogla.zahvaljujem

 • Steffan

  ljudi jel moze mala pomoc, imam iphone 3g, 4.1 (pokusao postupak i kad sam imao 4.2.1), bb 05.15.04 koji pokusavam da upgradeujem na 06.15 ali mi nikako ne ide, pratim ceo postupak preko redsnowa, kad zavrsi postupak i kad bi trebao da ga rebootuje ne desi se nista, na ekranu se ne pojavljuje nista i moze da stoji tako ceo dan a da se ne restartuje… po tutorijalima koje sam gledao na youtube-u na ekranu treba da se pojavi onaj ananas neki i da pise jos svasta nesto ali kod mene se nista ne desava, da li neko zna u cemu je problem mozda??

  • bionda_omizio team

   sa kojim redsn0w-om pokušavaš to uraditi???

   pozzz…
   ;-)))
   omizio team
   B

 • eugen

  novi sam i pokušao sam se koristiti vašim savjetima i svojom brzopletošću …. sada plačem.koristim mac os, imam 3gs, jb na 4.0 i noćas sam pokušao preko redsnow….na 4.2.1 dakle iph mi je apsolutno useless.ikona od cydia mi je siva kocka, i opće se ne otvara, sinhro s itunes ne reagira…totalna pušiona.može li neki generalni restore ( idgf za podatke… ) ili nešto da mi se vrati kak je bilo…brine me onaj baseband 06.15.00..serijski br mi je 889287R83NP.HELP 3.30 ujutro je…

  • bionda_omizio team

   *Ako si digao BB na 06.15.00 nemaš nikakav izbor osim da pokreneš ponovno
   redsn0w i da čekiraš samo opciju just boot tethered now…tako će ti Cydia
   biti upotrebljiva, ali ne smiješ reboot-ati mobitel, jer svaki put kada ga
   reboot-aš morat ćeš ponovno raditi just boot tethered now…
   Ako nisi podigao BB onda ga možeš vratiti kao je bio…usmjeri redsn0w ka
   4.0 iOS i kad sve odradiš samo ga podigni sa tinyumbrelom ili RecBoot…

   čak bih ja na tvom mjestu pokušao odmah sa redsn0w-om ići na iOS 4.0…možda
   ti se posreći…samo ni u kom slučaju nemoj više čekirati opciju iPad BB…

   *pozzz…
   ;-)))
   omizio team

   B

  • Eugen jesi uspio sta? Jesi probao ovo sto Bionda kaze?

  • bionda_omizio team

   LinkedIn
   ————

   I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

   – ja ja

   ja ja
   car at Čarobna Bundeva
   Croatia

   Confirm that you know ja ja
   https://www.linkedin.com/e/-6f03kb-glcapu10-3f/isd/2514664463/3HyvJBHQ/


   (c) 2011, LinkedIn Corporation

 • Goran

  Ima li pomaka u gps da li se moze taj problem rijesiti?

  • Anonymous

   Niti se šta riješilo niti ima naznaka da bi se uskoro moglo riješiti…
   Ali postoji mala nekolicina sretnika koji mogu spustiti baseband a time i fixirati problem GPS-a, koji aparat imaš i koji je bootloader na njemu ?

   • bionda_omizio team

    Već je provjerio ima bootloader 6.2 tako da za sada nema rješenja za GPS. Čim bude i ako ga bude mi ćemo to objaviti.
    Kako sada stvari stoje i ako uzmemo u obzir da 3G nije uvršten za update 4.3 mislim da je lako moguce da se nitko i ne potruditi napraviti rijesenje. Bojim se da 3G odlazi polako u zaborav.

    ;-)))
    Omizio team

    B

  • Anonymous

   Evo odgovor jednog od člana DevTeama (dhlizard) na njihovom blogu:

   “TheDevTeam has stated they will fix the issue (probably with a baseband downgrade) but it is not at the top of the list.”

   Nadam se da ti je sve jasno….

   • Stanley

    Limun da ti se pohvalim…
    Moj stari 3g je na version 3.1.3 i modem firmware 05.13.04 haha
    Da napisem kakav sam imao problem mozda nekom zatreba…
    Napravio sam restore preko iTunes-a na version 3.1.3…
    Zatim sam isao na jailbreak preko Redsn0w 0.9.4…
    Tu je kvaka (treba Redsn0w open ipsw s verzijom 3.1.2)
    Nakon toga unlock preko cydia-e ultrasnow
    Thats it…
    Moram napomenuti da sam bio na verziji 4.2.1 i firmaware 06.15.
    Sva sreca da mi je bio bootloader 5.8.
    Limun to ne pisem tebi jer znam da ti to znas nego nekom kome ce to mozda zatrebat.
    Sad je to sasvim drugi phone, njabolje performanse.

    • Anonymous

     Care….:)
     Plačem, tebi radi GPS, spustio si BB, jooooj sreče….

 • PSO3g

  Imam Iphone 3g i uvijek mi se pojavi recovery screen sa i tunes logom i usb-om.
  kad hocu restorat na itunes-u javi mi 1015 gresku, a
  s redsnowom mi je sve islo bez pogreske ali opet me nakon rebootanja iphona vrati na taj recovery screen… pomoć?

  • Imas odgovor u komentima. Samo search CTRL+F.

   “imao sam isti problem…probaj skinuti redsnow 0.9.5b5 i iOS 4.0 za 3G…instaliraj to i trebalo bi ti sljakati…imat ces 06.15 BB i iOS 4.0…sretno”

   • PSO3g

    nece mi ucitat redsnow iOS 4.0 dok s 4.1 ili 4.2.1 prode sve normalno ali opet me vrati na rec screen

    • Stanley

     napravi exit iz recovery moda s tiny umbrealla….
     Pozdrav

     • Anonymous

      1. skini sa neta program RecBoot (windows-http://www.mediafire.com/?s5zob0s2s5dozbc, MAC OS X http://www.mediafire.com/?s5zob0s2s5dozbc)
      2. spoji iPhone na kompjutor (bez iTunes)
      3. pokreni RecBoot.exe
      4. klikni na Exit Recovery Mode i trebalo bi raditi

 • onefootinthegrave

  Imam iPhone 3G (napravljen jailbreak redsn0w_win_0.9.6b4) verzija 4.2.1, modem firmware 05.15.04. Problem je što mi GPS uopće ne radi i tijekom igranja zna malo zatrzavati. Inače je sve OK. Zanima me mogu li nešto napraviti u otklanjanju ovih problema. Unaprijed hvala!
  P.S. Stranica vam je vrlo informativna i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu!

  • Anonymous

   GPS: Imaš na Appstore-u jednu free aplikaciju pod nazivom “GPS-Status”, instaliraj ju, pokreni i vidi šta kaže o signalu.
   Igrice: najvjerovatnije ti “zatrzavaju” jer je 3G sam po sebi spor na 4.xx OS-u i još pogotovo ako je igra 3D.

 • Pekmezmed

  nakon što sam napravila jailbreak i unlock izgleda da sve funkcionira (iphone 3g 4.2.1, 06.15.00) ali ne mogu promjeniti wallpaper! ne nudi mi mogućnost da se odlučim želim li dotičnu sliku za pozadinu home screena ili lock screena. zanima me ima li tko sličan problem i ako da- kako to riješiti.

  • Wallpaper ne moze za ip3g preko iOS-a.. Skini winterboard sa Cydia pa ga mozes tako dodati. Mozes naci upute na stranici.

 • Ruki_35

  narode imali nesto za iphon4 4.2.1 03.10.01 za unlock
  oceli biti uskori sta pozdrav

  • Nista jos, cim nesto izadje odmah cemo objaviti… ;)

 • marek

  Imam jailbrekan iphone 3gs basband 05.15.04 i pokušao sam ga otključati sa ulrtasn0w 1.2, a nisam vidio da se to nemože pa mi sada za mrežu piše da nema usluge. Kako to riješiti i dali je uopće moguće? Hvala svima unaprijed i pozdrav iz Afganistana.

 • marek

  Hvala. Znači ne prostaje mi ništa drugo nego kupiti neki jeftini mob s obzirom da je iphone neupotrebljiv?

 • Roberitnjo_01

  e pozrav ovako instal sam 4.2.1 verziju na mom iphonu 3g sve sam uspesno uradio ali nisam video da mi je base 05.15. i nmg da ga unlock preko ultrasn0w-a kako da stavim 06.15 base na njega .. ?

 • Miloloza M

  ljudi moji pomažite…kako ću verziju os 4.2.1. vratiti na 3.0…????

  • Ako imas SHSH Blobs (ovisno o Iphone-u) Mozes probati ovo http://www.omizio.com/jailbreak/kako-downgrade-iphone-4-ili-iphone-3gs-sa-ios-a-4-3-2-na-nizu-verziju-ios-a/#axzz1O54nI8zb

 • Zablokirao mi se iphone 3g…pokusao sve zivo i nemogu ga odblokirat…i TinUmbrell-u , i ireb itd…jel ima ko kakvu ideju kako ga odblokirat..hitno mi je!! hvala

 • Zablokirao mi se iphone 3g…pokusao sve zivo i nemogu ga odblokirat…i TinUmbrell-u , i ireb itd…jel ima ko kakvu ideju kako ga odblokirat..hitno mi je!! hvala

  • Darko_Omizio

   Jesi li uspijeo…?? Resetiranje mozes napraviti tako da u isto vrijeme stisnes power i home tipku i držis 10-ak sekundi…

 • OS1001OS

  Hvala na postu, puno ste mi pomogli…Upravo sam uspiješno napravio Jailbreak i Unlock iPhone-a 3G iOS 4.2.1, za sada sve radi dobro, pa i GPS…Pozdrav!

 • file

  Pozdrav!
  Zanima me da li sam 06.15.00 baseband uzrokuje da GPS ne radi ili tek kad ga se unlocka sa Ultrasnowom?
  Hvala

 • Tea24

  bok ljudi!!!
  Ja sam po vasim uputamo jailbreko  i unloack svoj iphone3g
  sada kada stavim tele2 karticu i super radi osim kada idem pravit poziv izbaci  mi obavijest da je nesto preusmjeren poziv:ja stisnem ok nestane obavijest i on normalno zove!
  A zasto mi to izbacuje svaki puta?
  Jel to tako mora?

 • Milandokic

  Koliko dugo traje fetching basebanda?

  Meni samo krene, kaze (please be patiente) i tako stoji jedno pola sata.
  Moze pomoc…

 • Krex006

  Da li je moguće ikako Otključati baseband 04.11.08 jer ni gevey kartica ne vrijedi za njega?

 • selvooo

  imam iphone 3gs stavio sam na njega 
   baseband 05.16.05 i sad mi neradi sim kartica, nema usluge, stavljao sam i drugu karticu ali nista,,, sta da napravim da mi proradi, hvala punoooo

 • leon

  Help! počeh raditi ovaj postupak i redsn0w mi je iz nekog razloga na pola procesa stao … :( sad mi je iphone ” ni na nebu ni na zemlji”, nit ga upalit mogu, pokušh opet postupak al je ostao zamrznut u postupku ” waiting for reboot”.. šta napravit dalje? radih sa redsn0w 09.06b5. thxx!

  • Hold Home+lock gumb par sekundi dok se iPhone ne reboot. Onda sve iz pocetka. Javi kako prodje. Probaj na drugom Compu. Uvjek koristi posljednju inacicu RedSn0wa u nasoj dl sekciji.

 • carlos

  htio sam napraviti jb na 3g sa snowbreezom ali sam zabunom krenuo kao da je 3gs i sad kad sam shvatio gresku sad pokušavam postupak za 3g ali ne ide, ne mogu ga upaliti i ne reagira na snowbreeze šta da radim

  • Hold Home+lock gumb par sekundi dok se iPhone ne reboot. Onda sve iz pocetka. Javi kako prodje.

   • carlos

    hvala, uspio sam, čini mi se da je iphone sada dosta sporiji( imam i 3gs i 4gs koji rade odlicno sa jb) i sad imam problem kad hocu staviti facebook i skype
    kaze mi da require 4,3 a ja imam 4.2.1.

 • nik

  zapeo sam na restree… helppp….

  • Nik moras malo bolje objasniti sto radis, koji uredaj na kojem koraku itd.

 • marin

  imam isti problem kao nameless, sve isto, na iphoneu stoji dowloading jailbreak data , a redsnow mi prestane radit samo i windowsi ga zatvore, sta dalje? pokusao sam par puta

  • Probaj na drugom racunalu. Ili probaj desni click open as administrator. Ugasi firewall i virus software.

 • Vedran

  Pozdrav narode,dali mi neko moze pomoći oko toga kako da instališem VIBER na iphone 3g, probao sam do sada milion puta i uvijek mi kaze da trebam noviju verziju software-a 4.3 , a kod mene je 4.2.1 i sam neznam više šta da radim??? Kako da instaliram noviju verziju kad mi je iPhone otključan, probao sam preko iTunsa ali mi se zaključao mobitel,zna li neko tačno sta da uradim i kako da postupim,samo sam jednom uspio to potrefiti i instalirao viber ali mi nije dao đavo mira,nesto opet čeprkao i sad sam na nuli!!!!!!!! Pozzzz

 • Mucee

  imam iphon 3g iso 4.2.1 baseband 06.15 a pokvarena mi home dugme i nemogu ubaciti telefon u dfu mode pokusavao sam preko vase stranice da pratim upute a mi ne uspjevam il nece il ne radim dobro pa ako moze pomoc da mi ko pomogne od vas…Pozz

 • Lapaconi

  instalirao sam nadam se dobro po uputama preko redsn0wa bb 06.15.00 i pise verzija 4.1, ali cydia mi ne radi nikako. ima li kakva nova mogucnost da se instalira ultrasn0w a da ne ide preko cydie ustvari da mi se objasni u cemu je problem :(

 • mju

  hej imam isti problem kao nameless napravio sam sve kak piše na iphone 3g i stalno mi izbacuje grešku 1015

 • DDD

  Jel mogu dobiti link da download iTunes 10.1

 • salen

  a ako je iphone 3gs s novim BR-om..sta onda..

 • emir

  Imam iPhone 3G sa BB 5.15.04. Pokušao sam sve ove načine ali nikako ne mogu podići BB na 06.15. Koristio sam redsn0w 0.9.15.b3.

 • Loading

  Uradio sam ovo otkljucavanje.Ima mreze,mogu zvati,ali poruke ne rade.Kad dobijem poruku pise nepoznato i prazna poruka.Kad posaljem poruku pise crvenim slovima Not Delivered.Kako da popravim to? iOS je 6.1.3,baseband je 05.13.04

 • mk

  uradim sve kako pise i na telefonu se sve odradi i opet se pojavi iTunes ikonica i usb kabl. O cemu se radi?

 • sasa

  dali ovo radi i kad je telefon bio zakljucan na drugoj mrezi mislis on je radio na 5.1.1 isao sam da apdejtuje na 6.1.6 i o tad se poceo samo paliti i gasiti na 10 sek..tako da je moje pitanje dali ce posle ocitati nasu karticu hvala vam.