Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Kako staviti iOS 7 na starije uređaje kao iPhone 2g i iPhone 3G putem WhiteD00r-a
whited00r-ios-7

Kako staviti iOS 7 na starije uređaje kao iPhone 2g i iPhone 3G putem WhiteD00r-a

Imate stariji iOS uređaj koji ne podržava Appleove najnoviji operativni sustav iOS 7? Rado bi se poigrali sa svim novim funkcijama? Ne brinite imamo veliko novogodišnje iznanađenje za neke od vas.

Danas ćemo vam predstaviti i objasniti Whited00r software o kojem smo i ranije pisali. Ovaj put umjesto iOS-a 5 i 6 možete instalirati nešto slično OS-u  7. Pitate se koliko slično?

Da malo pojasnim. iOS 7 je previše zahtjevan za starije uređaje koji nisu dovoljno brzi za ovaj firmware. Kao rezultat, Apple ne dozvoljava ugradnju iOS 7 na uređaje ispod iPhonea 4 te više i ne podržava, te više od 4 godine stare uređaje. Međutim grupa hackera već godinama rade na projektu pod imenom WhiteD00r, koji modificira iOS 3.x.x i iOS 4.x.x firmware te u njega dodaje neke funkcije i izgled novijih firmwarea u ovom slučaju iOS-a 7, i to bez problema s brzinom. Znači ovo nije Appleov službeni firmware, već hackirana verzija koja vam donosi nešto slično. Što vam donosi?

iOS 7 Igled

whited00r-look-and-feel

Izgled Whited00ra je veoma sličan iOS/u 7. Sve od ikonica, foldera, multitasking i ostalog. Najvažnije je da pri tome ne gubite na brzini uređaja.

Push Obavjesti

whitedoor-push-notifications

Whited00r donosi push notifikacije na lock zaslon kao i slide down notifikacije dok ste u programima i igricama. Isto kao iOS 7.

Tri App Dućana

tri-ducana

S obzirom da je WhiteD00r firmware već jailbreakan, osim Appleovog App stora, također ukljućuje Cydia dućan, te AppTimeMachine dućan koji vam omogućava insaliranje starije verzije aplikacija koje podržavaju iOS 3.x.x. i iOS 4.x.x. Kao što sam reako ranije, iako ovaj firmware izgleda kao iOS 7 još uvjek je baziran na starijem firmwareau i aplikacije ga vide kao takvog. Što znači da ne možete instalirati najnoviju iOS 7 verziju Facebooka, ali lako možete naći stariju veriziju koja radi na ovom firmwareu.

Nova Kamera App

kamera

iOS 7 kameru možete otvoriti s lock zaslona. Slike možete uslikati putem volume gumba te ih možete podjeliti s prijateljima putem MMS, Emaila ili YouTubea. Eh da tu je i video snimanje zahvaljujući Cycoder tweaku.

Multitasking

multitasking-whitedoor

Hocete nove multitasking karte kada stisnete home gumb dva puta? WhiteDoor ima i to.

Control Center

control-center-white-door

Swipe prema gore s dna zaslona i kao i na iOS-u 7 otvoriće vam se kontrolni centar sa svim prečicama koje su vam prjeko potrebne.

Voice Contol

voice-control-white-door

Želite Siri? WhiteD00r donosi alternativu za siri koja vam dozvoljava kontrolirati uređaj putem glasovnih komandi na Engleskom.

Prilagodba svega

customize-everything

Veliki broj stvari se može prilagoditi vašem ukusu u postavkama.

Unlock i Jailbreak

Kao što sam već spomenuo, nakon instalacije WhiteD00r firmwarea uređaj vam je automaski jailbreakan, ali uz to možete izabrati i firmware koji je i otključan. U slučaju da ste kupili uređaj negdje vani i nemate orginalnu sim karticu kako bi ga aktivirali.

WhiteD00r firmware podžava sljedeće uređaje:

 • iPhone 2G
 • iPhone 3G
 • iPod Touch 1G
 • iPod Touch 2G MB
 • iPod Touch 2G MC

Koliko čujem šuška se i na 3GS verziji.

Za instalaciju vam je potreban RedSn0w jailbreak alat, koji će vam pomoći da stavite iUređaj u DFU mode te iTunes kojeg ćete prevariti da vam instalira ovaj firmware.

Što je DFU mode?

Ne možete vjerovati svojim očima i mislite da ovo nije istina. Vjerujte mi, WhiteD00r je dostupan korisnicima već godinama a nova verzija s iOS 7 je u pripremi već mjesecima. Ako se ne možete strpiti dog ga mi testiramo i naprvimo tutorial, odite na WhiteD00r.com web stranicu te potražite firmware i upute na Engleskom već danas.

Sretna nova godine!

 

 • allah je jedan

  daj kako staviti jailbreak iphone 4 7,0,4 ali je zakljucan nemogu da udem u opcije molim pomoc i molim link za pomoc

  • Esa

   Javi se hehe sad bi ti mogao pomoci

 • aaaa

  3gs jos nista :) jesam baksuz :D

 • jimmy lala

  Ako bude nesto za 3GS javite :)

 • Miki

  Modificiran je iskljucivo iOS 3.1.3 nikako 4.xx i nema najave da ce ikada modificirati neku drugu verziju iOSa osim ove koju vec godinama mijenjaju. Instalacija ide bez problema i na 2g i na 3g. Sve radi dobro osim kada idete ugasiti iphone, tada se sami restarta springboard, te trebate ponoviti operaciju gasenja da bi se stvarno ugasio, znaci treba ga dva puta ugasiti ( to je koliko sam uspio istestirati na iphonu 2g i 3g, ali oni mi vise sluze za ‘ukras’ a ne za svakodnevnu upotrebu….)

 • Mukimuki

  Probao na iphone 3g i odmah deinstalirao. Nego sad ne znam kako da vratim na 3.1.3 ima li ko ideju?

 • gost

  teško sr*nje

 • Tatko

  Samo mu još Siri nedostaje :P