Saturday, 26 September, 2020
Home >>> JailBreak >>> Kako napraviti tether jailbreak iOS 5.1 putem Sn0wBreeze v2.9.3
ios--5.1-pwned

Kako napraviti tether jailbreak iOS 5.1 putem Sn0wBreeze v2.9.3

Bilo je očekivano da će, ubrzo nakon što je objavljena iOS 5.1 inačica RedSn0w alata, hacker iH8sn0w odlučiti da objavi novu inačicu Sn0wBreeze alata, koja vam može napraviti tethered iOS 5.1 jailbreak na A4 uređajima.

Za razliku od RedSn0wa, Sn0wbreeze alat vam zadržava stari baseband, što znači da ako imate jedan od starijih basebanda, onda možete otključati uređaj preko UltraSn0wa. Ovo ipak ne bismo preporučili nekome kome treba unlock, jer ultraSn0w momentalno ne radi sa iOS-om 5.1.

Razlika između tethered i untethered jailbreaka?
Što je baseband i zašto je bitan?

Sn0wBreeze ne radi sa iPhoneom 4S i sa iPadom 2 i 3.

Znate da ja nisam ljubitelj tethered jailbreaka, tako da kao i ranije nikome neću preporučiti ovaj jailbreak. Međutim, ukoliko ste jedan od onih “nestrpljivih” te ste podigli svoj firmware na inačicu iOS 5.1 onda možete pratiti ove upute da dobijete ovaj polu-jailbreak.

Ne zaboravite da sa ovim jailbreakom morate spojiti iUređaj na računalo svaki put kada vam se uređaj ugasi ili reboota.

Kao i uvijek, upute pratite na osobni rizik – Omizio.com nije odgovoran za probleme sa uređajem.

iOS 5.1 Tethered Jailbreak Upute: (Windows Only)

Prije nego što počnete skinite najnoviju verziju Sn0wBreeze v2.9.3 alata, te iOS 5.1 firmwarea sa naše download stranice ili preko Applea odnosno iH8sn0w bloga.

Korak 1: Spojite uređaj na računalo te upalite Sn0wBreeze v2.9.3. Ako imate problema sa otvaranjem Sn0wBreezea, probajte ga otvoriti u XP competability modu (right click) te kao  “Administrator”

Korak 2: Kliknite Ok i next (plavu strelicu) te na “browse” , nakon čega ćete pronaći iOS 5.1 Firmware koji ste skinuli ranije.

Korak 3: Nakon toga izaberite “Simple Mode” i pričekajte dok vam Sn0wbreeze napravi novopečenu jailbreakanu verziju iOS 5.1 firmwarea.

Korak 4: Nakon što SnowBreeze završi sa kreiranjem custom firmwarea, dobit ćete poruku “Done”  i moći ćete vidjeti ovu novu verziju firmwarea na vašem deskotopu.

Korak 5: Pratite upute na zaslonu, stavite uređaj u DFU mode. Uređaj vam je u DFU modeu kada mu je zaslon potpuno crn, kao da je ugašen. Kako staviti uređaj u DFU mode?

Korak 6: Nakon što vam je uređaj u DFU modu, morate staviti novi firmware preko iTunesa na vaš iUređaj. Idite u iTunes, kliknite SHIFT + Restore u isto vrijeme te pronađite novo pečeni iOS 5.1 na desktopu.

Korak 7: Dozvolite da vam iTunes restorea iUređaj sa ovim novim firmwareom. Ovaj proces je isti kao i obični restore i zna potrajati, ovisno o brzini vašeg računala. Nakon što vam je iUređaj restoran, prođite kroz normalni setup dok ne dođete do springboarda (početnog i zaslona sa svim ikonama).

Normalno to bi bio kraj vašeg jailbreaka, ali pošto je ovo tethered jailbreak sada morate podići uređaj/jailbreak putem malog programa koji dođe sa Sn0wBreezeom pod imenom iBooty. iBooty možete naći u folderu na desktopu.

Korak 8: Stavite uređaj u DFU mode, te otvorite iBooty. Odaberite uređaj koji imate i pritisnite Start. iBooty će vam napraviti takozvani tethered boot nakon kojeg vam je iPhone jailbreakan.

Ne zaboravite da svaki put kad vam se iPhone ugasi ili reboota morate ponoviti korak 8.

To vam je to. Nakon što se iUređaj upali idite u Cydiau i namjestite si sve što vam treba.

Što je Cydia?

Ukoliko vam ove upute nisu dovoljne, pogledajte starije i detaljnije upute sa screenshotovima koje možete naći ovdje. Postupak je isti, samo što radite sa novijom inačicom Sn0wBreeza i sa novijim iOS firmwareom.

 • Saravk

  Dali radi i dalje gevey sim kartica za otkljucavanje ako se zadrzi stari baseband

 • Gangostar

  the SIM card inserted in this iphone does not appear to be supported…i sta cu sad?? koristim gevey,ne dopusta mi nista sem emergency-a,start over,wifi settings i cancel..

 • Stimpi

  koji ti je bb

 • Raoo

  u zadnje vrijeme malo slabije pratim novosti oko JB i unlocka pa bih zamolio nekoga da mi objasni ili da link kako najlaše prijeći na IOS 5 sa Iphona 3gs 4.21. 06.15bb.

  Hvala

 • da,ako neko zna jel moguce bez shsh blobs vratiti stariju verziju sv :(

 • Branko

  Pozdrav
  Dali netko zna zašto mi svaki puta kad stisnem houm tipku izbaci poruku da je potrbna zaporka za CalDAV, nema pojma što je to. Imam iPhone 4, iOS 5.1, i jailbrek koji se mora palit tel preko kompa.
  Hvala unaprijed

  • To ti je vjerovatno neki mail account koji je napola postavljen pa treba lozinka.