Wednesday, 12 August, 2020
Home >>> JailBreak >>> Kako napraviti upgrade na iOS 5 sa SnowBreezeom te sačuvati stari baseband koji se može otključati
snowbreeze-main

Kako napraviti upgrade na iOS 5 sa SnowBreezeom te sačuvati stari baseband koji se može otključati

Upravo smo napravili tutorial za korisnike Mac računala koji omogućava da podignu firmware na iOS 5 bez podizanja basebenda preko RedSn0w alata. (Windows verzija još nije izašla)
Ovdje ćemo vam pokazati istu stvar, samo za korisnike Windows računala i uz pomoć SnowBreeza 2.8b8.
SnowBreeze je već poznat po svom “Baseband Preservation Modeu” te je moguće da ste ovo već probali sa jednim od prijašnjih firmwarea. Ovdje ću vam pokazati kako da napravite upgrade na iOS 5 bez podizanja modem basebanda.

Što je baseband i zašto je bitan?

Zašto je ovo bitno? Ako ste sačuvali jedan od starijih basebandova koji se već mogu otključati, onda vjerojatno želite da uradite isto i sa iOS 5.

Lista basebandova koji se mogu otključati UltraSn0w alatom.

Ovo će vam omogućiti da otključate iPhone čim izađe postojeća verzija UltraSnow-a za iOS 5. Nego da malo pojasnim – UltraSn0w može softwerski otključati ove basebandove, ali jos uvijek ne postoji verzija koja radi sa iOS 5 (Navodno izlazi sutra!).

To ne znači da će iOS 5 verzija UltraSn0wa moći otključati novi baseband koji dolazi sa iOS-om 5, već samo znači da će otključati postojeće otključane basebandove. Dakle, isplati se ostati na starijem basebandu za svaki slučaj. Iako vam ne treba unlock da bi koristili uređaj, ako ostavite stari baseband koji se može otključati, bit će vam ga lakše prodati.

Kako rekoh, stara verzija UltraSn0wa još uvijek ne radi na iOS-u 5 ali treba izaći sutra (14.10.2011)

Još nema glasina o tome kada će izaći baseband unlock za novije basebandove, kao i one u starijim verzijama iOS4 te iOS5, ali uskoro se nadamo i tome.

Nego da se vratim na Upute.

Prije svega, važno je napomenuti da ovo nije jailbreak. Ovaj proces jednostavno ne podiže baseband na novu verziju. Sn0wBreeze 2.8b8 radi samo sa Win Računalima. Ako imate Mac, možete uraditi isto sa RedSn0w alatom.  Pratite i radite ove upute na svoj osobni rizik.

Što vam je sve potrebno?

Upute:

Korak 1: Otvorite Sn0wBreeze te kliknite na plavu strelicu.

 

Korak 2: Kliknite na “Browse” te nađite IPSW koji ste skinuli ranije sa naše “download” sekcije te kliknite na plavu strelicu.

Korak 3: SnowBreeze će prepoznati IPSW te vam dati pozitivnu ili negativnu poruku. U ovom slučaju je prepoznao iPhone 4 i iOS 5. Kliknite dalje.

Korak 4: Sada izaberite prvu opciju, odnosno “Baseband Preservation Mode” te kliknite dalje.

Dobit ćete upozorenje da ova opcije nije Jailbreak već će samo sačuvati stariji baseband. Ali to već i sami znate. Kliknite “Yes” da nastavite sa procesom.

Korak 5: Sada će vam Sn0wBreeze napraviti custom firmware, koji će vam sačuvati baseband na postojećoj verziji. Ovo traje nekih 5-15 minuta ovisno o brzini vašeg računala. Ovdje također imate opciju da igrate PacMan igricu ili da gledate u spinner.

Nakon par minuta sve će biti gotovo. Sada spojite uređaj, ako već niste. Ugasite iPhone i iTunes te se spremite da ubacite uređaj u DFU Mode.

Korak 6: SnowBreeze će vam dati upute na ekranu kako da ubacite iUređaj u DFU mode. Ako vam to još nije jasno, možete pogleadti upute i video na našem jeziku.

Korak 7: Sada zatvorite Sn0wBreeze te otvorite iTunes. iTunes će prepoznati da vam je telefon u DFU recovery modu.

Korak 8: Sada trebate napraviti restore sa novopečenim firmwareom bez basebanda. Kliknite Shift+Restore  te izaberite novopečeni firmware bez basebanda koji započinje sa SnowBreeze_Firmwere.ipsw

Veoma važno: Firmware koji vam treba ima “SnowBreeze” prefiks u imenu fajla. Firmware će biti u istom folderu kao i obični firmware koji ste skinuli ranije. Nemojte se prevariti pa napraviti restore sa običnim firmwareom, pošto će vam to podići baseband.

Korak 9: Restore će trajati koliko i normalan restore, tj. 15-20 min. Nakon što sve završi iPhone će se restartati par puta te vratiti na home zaslon.

Sada imate iOS 5 sa starim iOS 4 basebandom. Na vama je da pričekate novi Jailbreak i update za UltraSn0w (izlazi sutra)  te da jailbreakate i otključate telefon.

Omizio će, naravno, napraviti te tutorijale čim alati budu dostupni.

Kao i uvijek, javite nam u slučaju da imate ikakvih pitanja.

 • boy91

  imam jedan problem! vec 3 put mi se iphone resetira kad dode do onog dijela di kaze da spojim iphon na itunes, jel zna netko sta je problem??

  • forca™

   Nakon sta si instalira novi iOS?

 • john doe

  imam bb 04.10.01 koji se koliko znam nemoze otkljucati ali skidanjem novog ios-a si sigurno dizem bb.
  sta mislite da li je pametno ostati na ovom bb bez obzira sto se sada nemoze otkljucati ali mozda ce u buducnosti biti lakse?

  • forca™

   Nemoj podizati BB. Ima nekih naznaka da bi moga izac alat za spustanje nekih starih BB koji se ne mogu otkljucati.

 • Djurkovic

  Imam iPhone 4 sa verzijom 4.3.5 , dali ga mogu jailbrekovati i kako , inace koristim gway ( mogu li preci na ios5 i dali ga mogu jailbrejkovati ) . Hvala

 • kada u snoebreezeu trebam izabrati mode, mogu birati samo između simple i expert, tj. nema baseband preservation. imam točnu verziju snowbreezea i basebanda. što napraviti?

 • Sarakozina

  pozz imam problem kad probam raditi restor koji sam prethodno napravio izbacuje mi gresku i nemogu ga restorati iphone 3gs baseband 06.15.00

 • Sarakozina

  izbacuje mi eror 3194

 • File123

  Pozdrav! Prvo sam sa Snowbreezeom napravio custom firmware, ali kad u Itunes-u pokušam restore, prvo mi izbaci 3194, onda sam upalio Tiny-umbrellu za shsh i ubacio zadnji red u host file-u i izbacuje mi error 2005 i ne mogu ga riješiti. Probao sam prespajanje na druge usb portove, restartanje i sl.
  Inače mob je 3gs 4.3.2 bb 06.15.00.
  Ako neko zna rješenje nek pomaga.

  Hvala!

 • Antber

  pozdrav! napravio sam sa snowbreezeom custom ipsw, i preko expert mode-a ukljucio opciju hacktivate jer trebam radit unlock (inace imam 3gs bb 6.15.00). boota sve ok , onda pokrenem cydiu da bi instalirao ultrasnow i sustav se srusi, ugasim ga i ponovo pokrenem , a na home screenu mi ostanu samo youtube i newsstand ikona, i nemam nikakav pristup nicemu… dal da cekam redsnow za windowse ili ima koji trik? hvala unaprijed

 • Antber

  pozdrav! napravio sam sa snowbreezeom custom ipsw, i preko expert mode-a ukljucio opciju hacktivate jer trebam radit unlock (inace imam 3gs bb 6.15.00). boota sve ok , onda pokrenem cydiu da bi instalirao ultrasnow i sustav se srusi, ugasim ga i ponovo pokrenem , a na home screenu mi ostanu samo youtube i newsstand ikona, i nemam nikakav pristup nicemu… dal da cekam redsnow za windowse ili ima koji trik? hvala unaprijed

 • ja,..

  hmmm, ne razumijem:))
  Posjedujem Iphone 3gs, mf 06.15.00, ios 4.1, te neki će vjerojatno pretpostavit da je telefon otključan i jailbrejkak i to je točno. Želio bi ios 5 na svojem uređaju. Problem je taj što me zanima ukoliko ja postavim ios 5 na svoj uredaj, dali će moj telefon i dalje ostati jailbrejkan ili moram čekati “nekoliko dana”  tzv jaibrake? 

  • Darko_Omizio

   Nakon sto podignete iOS, gubite JB… Za iOS 5 za sada postoji tethered JB (morate svaki puta kad vam se mob ugasi paliti preko Redsnow ili iBooty alata na comp) ali za nekoliko dana izlazi i untethered JB tako da bolje jos malo pricekajte…

  • Darko_Omizio

   Nakon sto podignete iOS, gubite JB… Za iOS 5 za sada postoji tethered JB (morate svaki puta kad vam se mob ugasi paliti preko Redsnow ili iBooty alata na comp) ali za nekoliko dana izlazi i untethered JB tako da bolje jos malo pricekajte…

 • Mario Cerina

  Pozdrav Omizio,
  Molim odgovor na ovo pitanje.
  Imam namjeru podići svoj iPhone 4 na ios5.
  Moj iphone je verzija 04.10.01 i uspija san ga otključat sa gevey karticom.
  Pitanje je sljedeće.
  Da li ću nakon što napravim gore opisan postupak i sačuvam baseband trebati orginalnu sim karticu od (u ovom slučaju T-com) ili mogu odmah nastaviti sa korištenjem tele2 preko gevey kartice?

  • Da, moras imati orginalni sim, posto ovaj postupak ne radi haktivaciju uredaja. Prema Gavey sim web stranici, Gavey i Gavey ultra ne rade sa iOS-om 5. Iako ova fora + Gavey. nekome i radi, imai ih dosta kojima ne radi. Ja bih na tvom mjestu pricekao jb i neku bolju metodu za Gavey usere. Kao i uvjek ja cu postati upute kada se pronadje metoda koja radi 99% korisnika. 

 • Mario Cerina

  Pozdrav,
  J…ga ja vec prebacija na ios5 i sada trazim orginal sim da ga aktiviram pa onda stavljam gevey.
  Ako ne upali mogu li i kako vratit na prijasni ios?

  Fala

 • Mario Cerina

  Evo ekipa nova info.
  Dakle posluša san gornji savjet i napravija sve kako piše.
  Nakon toga jedini problem mi  je bija aktivacija iphon 4 sa orginalnom karticom. (moja je tele2 a aparat je na t-mobile).
  Nazva prijatelja koji je na t-mobile i uvalija njegovu karticu i diga uređaj bez problema.
  Nakon toga stavija tele2 preko GEVEY kartice i ponovija dobro znani postupak sa 112 kombinacijom.
  Uglavnom uređaj je osta na 04.10.01 a IOS se diga na IOS 5 i pre dobra je kombinacija.

  Radiiiii !!!!!!!!!!!!!

 • Matekkr

  sad jedan offtopic, molio bih lijepo za savijet, razbio mi se ekran na iphone 4 i ne radi mi mikrofon, mikrofon mi radi na skypu i na aplikacijama, samo ne radi dok zovem nekoga ili neko mene, kad udairm malo s njim mogu razgovarati na par sekundi(znaci da je harware problem, ako se ne varam) nadam se da bi se to popravilo s apdejtom, a ako ne, koji bi to dijelovi mogli biti? bi to mogao odnekuda naruciti? na servisu su mi debili rekli da neznaju kaj je to…nisam mogo vjerovat kad su mi to rekli…sramota..hvala unaprijed na odgovoru

  s postovanjem, Matija

 • Ivancavar@hotmail.com

  sve sam uradio kako treba i sada mi se telefon zakljucaoooo,molim pomoc iphone 3gs,sta da radim,trazi mi karticu?????????

 • Ivancavar@hotmail.com

  sve sam uradio kako treba i sada mi se telefon zakljucaoooo,molim pomoc iphone 3gs,sta da radim,trazi mi karticu?????????

 • Mataz18

  meni izbacuje error 3194.pomoccc.a mob ju recovery mod.

  • Darko_Omizio

   Otvori disc C:/Windows/system32/drivers/etc/hosts i otvori taj file preko notpeda te izbrisi sve gdje ti pise gs.apple.com i brojeve ispred. Nakon toga spremi taj file i jos jednom otvori da vidis jes uspijesno spremljen…
   Isto tako ako pokusavas staviti iOS 5 nećeš moći jer Apple vise ne potpisuje tu verziju tako da ga mozes podići samo na iOS 5.0.1

   • Mataz18

    a jel se može onda da se digne na 5.0.1 s ovim da ostane stari baseband

    • Mi nismo probali. Ja sam jos ovjek na 5.0. Ako ti uspije javi nam….

    • Mi nismo probali. Ja sam jos ovjek na 5.0. Ako ti uspije javi nam….

 • Mario Cerina

  Jel neko diza na iOS 5.0.1 ?
  Ja bi pokusa Ali ne znam da li ce radit sa starom gevey karticom koja je nabavljena prije skoro godinu dana. Sad su izbacili ove nove i na eBay se reklamiraju da podrzavaju i iOS 5.0.1
  Jel netko vec polusao na 5.0.1

  • Darko_Omizio

   Ovako, znaci iOS verzija nema veze s Gevey već baseband tako da ako imas baseband 03.10, 04.10. onda samo kad podizes iOS radi preko snowbreeze alata tako da ti baseband ostane nepromjenjen a ako si pak već na 04.11.08 onda jos valja pričekati za neki od mogućnosti…

 • Hrca2508

  bok. imam 3gs, v. 3.1.3 bb. 05.12.01. jailbreakan je i otkljucan. zanima me jeli stvarno moguće preko ovoga dignuti iphone na na 5.0…ako da, zanima me hoće li ga biti moguće otključati preko ultrasn0wa…i na kraju kad bi kad bi mogao izaći 5.0 untethered jailbreak…
  hvala…

 • Pingback: Update ?? ?????? iPhone ?? iOS 5 ?? SnowBreese, ? ???????? ?? ??????? baseband ??? ???? ?? ?? ??????? | Gadget()

 • pozdrav. da li bi s ovim podizanjem na ios5 mogao rijesiti problem koji mi se pojavio nakon instaliranja nekih tweekova, naime iphone mi se restartuje cijelo vrijeme?iako sam ih preko itoolsa uklonio iz sistema

 • Andrej

  pozdrav,,znam da sam malo okasnio u vezi update-a na ios5 ali svejedno cisto da provjerim:
  znaci u mene je ios4.2.1,,,BB 03.10,,,zanima me da li je i dalje moguce odradit gore navedeni postupak za update na ios 5.0.1.I da li cu moci odraditi unlock sa Geveyom jer koliko ja znam podrzava bas taj BB???ima li veze da li je iTunes na 10.7 i to sto je mobitel vec jailbreakan??? Hvala unaprijed

  • Proces je moguc ako imas shsh blobove za iOS 5.0.1 ili na koji vec zelis da podignes. Ako ne onda nije moguce. Koristi posljednju inacicu SnowBreezea.