Sunday, 23 January, 2022
Home >>> JailBreak >>> Kao staviti iPhone 7 u DFU mode – Upute
iphone-7-dfu-mode

Kao staviti iPhone 7 u DFU mode – Upute

Za razliku od prijašnjih iPhonea, iPhone 7 više nema mehanički home gumb, već je isti zamjenjen sa softwarskim solid state gumbom. To znači da kada vam iPhone nije upaljen, onda ne radi ni home gumb. Ovo može biti problematično ako želite ubaciti iPhone u DFU mode kao bi napravili čisti restore, downgrade iOSa ili ga jailbreakali.

Što je DFU Mode? DFU Mode (Device Firmware Update) je specijalni status svih iUređaja (iPhone, iPad, iPod) pri čemu se operativni sustav ne loadira na telefon. DFU mode pomaže pri spuštanju na nižu inačicu iOSa. Također vam omogućuje da “restore” iPhone u slučaju da se pokvari i naravno većinom se koristi za vrijeme jailbreaka

Poznate upute za DFU mode koje smo koristili zadnjih 9 godine ne rade za iPhone 7 iako su i nove upute jako slične. Ovdje ćemo vam pokazati kao ubaciti novije uređaje počevši s iPhonom 7 u DFU mode.

iPhone 7 DFU upute:

Korak 1. Spojite iPhone na računalo.
(iTunes može biti upaljen ali i ne mora, mada je lakše kada je upaljen pošto će vam i iTunes javiti kada vam je uređaj u DFU modeu.) (iPhone također može biti upaljen ili ugašen. Nekima je lakše kad je upaljen a nekima kad je ugašen, pa možete probati obije metode ako imate problema)

iphone-to-comp
Korak 2. Pritisnite lock i volume down gumbe u isto vrijeme 10 sekundi. (Ako već nije ugašen, iPhone će se ugasiti)

iphone-reboot-dfu-mode

Korak 3. Nakon 10 sekundi, pustiti lock dugme i nastavite držati volume down dugme još nekoliko sekundi.

iphone-dfu-let-go

Korak 4. Ako ste sve uradili kako treba, zaslon će biti crn bez ikakvih ikona i iPhone će izgledati kao da je ugašen.

Ako vam se iPhone upali ili vam pokazuje kabal za punjenje na zaslonu onda vam nije uspio DFU mode. Ugasite iPhone i probajte ponovo.

dfu-itunes

Ako odete u iTunes vidjećete poruku će ukazati da je iPhone u DFU modeu i da imaćete opciju da ga restorate. Ako radite jailbreak, ovisno o metodi i alatu, jailbreak alat bih vam odmah trebao prepoznati DFU mode.

Prije nego što nastavite pogledajte Kako napraviti hard reboot na iPhoneu 7?

I to vam je to. Kao i uvijek javite nam ako imate kakvih problema i podjelite ovaj tutorial sa prijateljima kojima bi mogao pomoći.