Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Downgrade >>> Nova inačica RedSn0wa će vam omogućiti downgrade na svim A5 i A5X uređajima
preserve-jailbreak

Nova inačica RedSn0wa će vam omogućiti downgrade na svim A5 i A5X uređajima

Vjerujem da već znate,  Apple je jučer izbacio iOS 5.1.1. Veoma brzo je otkriveno da posljednja inačica RedSn0wa (0.9.10b8) već može tethered jailbreakati A4 uređaje, na isti način kao i iOS 5.1. Na žalost, radi se o tethered jailbreaku.

Razlika između tethered i untethered jailbreaka.

Da biste jailbreakali iOS 5.1.1 morate koristiti iOS 5.1 firmware, dok iDev Team ne napravi update na RedSn0wu, koji će vam omogućiti normali proces. Ako ste jailbreak “veteran”, onda vjerojatno već i sami znate za ovaj mali trik.

Tako, dok mi čekamo novi RedSn0w, naletjeli smo na ovaj screenshot.

Navodno da, najnovija inačica RedSn0wa, koja je u pripremi, će osim tethered iOS 5.1.1 jailbreaka za A4 uređaje,  također moći napraviti downgrade na iPhone 4S, iPadu 2 i iPadu 3, što je odlična novost, za sve one koji su slučajno podigli uređaj na iOS 5.1 ili iOS 5.1.1, te im sada nedostaje untethered jailbreak.

Posljednji untethered jailbreak je za iOS 5.0.1.

Naravno da biste mogli napraviti downgrade, još uvijek su vam potrebni SHSH blobovi kao i do sada.

Što je SHSH Blob?

Na žalost, ako ste kupili uređaj na iOS 5.1 ili gore, ovaj novi postupak neće raditi za vas, odnosno će samo raditi za one koji su originalno bili na iOS 5.0.1 i niže.

Dobre novosti, međutim zanima me zašto je odjednom ovaj novi proces moguć? Da li su pod2g,  hacker koji radi na iOS 5.1 jailbreaku, i iDev Team odlučili da ipak sačuvaju iOS 5.1 jailbreak rupe za iOS 6?

Što vi mislite?

UPDATE: iDev Team je upravo izbacio RedSn0w koji vam dozvoljava da napravite downgrade na A5 i A5X uredjaima.

  • Chuck5

    Pozz!
    Postoji li jailbreak za iPad 3 ili tethered ili untethered