Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iOS 5 i OTA nadogradnje neće utjecati na budućnost jailbreakanja – UPDATE
ios5-1

iOS 5 i OTA nadogradnje neće utjecati na budućnost jailbreakanja – UPDATE

Možete odahnuti, budućnost jailbreak-a za iOS 5 nije upitna!

Ovo je novost koju je većina vas sa strepnjom očekivala od kako je na WWDC-u najavljeno da da budućnost iOS 5 update-a leži u manjim OTA (over the air) nadogradnjama umjesto u zamjeni cijele verzije operativnog sistema odjednom, kako je to bilo do sada. Ovo je prilična novina za Apple i mnogi jailbreakeri zapitali su se neće li to, ipak, utjecati na buduće mogućnosti za jailbreak s obzirom da se već “šuška” da Apple neće dozvoliti “ručno” gašenje OTA update funkcije.

Očekivala se reakcija relevantnih ljudi iz svijeta jailbreak-a i, na sreću, nismo je morali dugo čekati. MuscleNerd, član Dev-Teama sinoć je tweet-nuo kako OTA nadogradnje za iOS 5 neće utjecati na mogućnost jailbreakanja te da ako Apple ne dozvoli gašenje automatskih update-a, to će biti dostupno putem jailbreak-a.Zbog ove informacije većina nas će moći da “lakše diše” ali ipak je potrebno da sačekamo izlazak iOS 5 na jesen te da vidimo kako će jailbreak developeri riješiti ovaj problem u praksi.

Sve informacije o sinoćnjim dešavanjima na WWDC-u možete naći ovdje, a za vas smo detaljno predstavili i novi centar za notifikacije, napravili pregled novih kamera funkcija za iOS 5 ali i obradili sve novine vezane za Safari. Kao i do sada, pratiti nas možete preko Facebook-a i Twitter-a.

UPDATE:

Čini se da je MuscleNerd već uspio da jailbreakuje iOS5! Jailbreak je, do duše, tethered, ali čini se da Cydia radi bez problema. MuscleNerd je čak uspio instalirati i iSSH aplikaciju. Ovdje je riječ o iPod Touch-u četvrte generacije, a da ne bi bilo zabune, iOS 5 koji je MusceNerd pokrenuo je verzija za registrovane Apple developere.

 • Zeljko

  Momci su neverovatni.Hvala im. A hvala i ljudima koji odrzavaju ovaj sajt koji svakodnevno posecujem. Pozdrav svima.

  • Darko Vančina

   Hvala i Vama koji nas podrzavate u svemu sto radimo… Trudit ćemo se i dalje… ;) Na Vama je da ostanete uz nas i podjelite stranicu sa svojim prijateljima te time nama omogućili da budemo jos vise dostupni svima…. ;))

 • Nenad

  Sjajno je to sto se sve novosti mogu pronaci na ovom sajtu. :)

  • Anonymous

   Hvala, drago nam je kad neko cijeni trud :)

 • Srdjanm

  Omizio.com mi je svakodnevna stranica koju otvorim… a za to je zaslužan Super Tim koji održavaju ovu stranicu i koji nas informiraju iz sata u sat…rasturateeee! Samo tako nastavite i uvijek cete imati našu podršku!! pozdrav Omizio Super Timu:D