Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Error >>> Popravite iTunes greške 1604, 1601 i 1600, pomoću novog iREB-a RC3 koji radi sa iOS 4.2.1 jailbreak-om
iREB rc3

Popravite iTunes greške 1604, 1601 i 1600, pomoću novog iREB-a RC3 koji radi sa iOS 4.2.1 jailbreak-om

Danas je izišla nova verzija iREB-a rc3 koja pomaže sa problemima oko SnowBreeze 2.2 i PwnageTool 4.2 jailbreaka za iOS 4.2.1 firmware.

Ako ne znate, IREB je utility koji vam pomaže prilikom instalacije custom firmware-a i različitih iTunes pogrešaka pri korištenju SnowBreeze-a i PwnageTool-a.

Kao što znate, već su izišli SnowBreeze i PwnageTool za Windows i Mac. Oba jailbreak alata vam dozvoljavaju da podignete verziju iOS na 4.2.1 bez dizanja basebanda. U slučaju da imate jedan od starijih basebandova koji se mogu otključati, onda je ovaj jailbreak puno bolja opcija nego GreenPoison RC6.

Green poison koji je izbačen prošlog mjeseca nema nikakvih problema, međutim on vam također podiže baseband na najnoviju verziju koja se još uvijek ne može otključati. Dakle, ako ne morate otključati telefon, onda vam je GreenPoison bolja, brža i jednostavnija opcija. Međutim, ako vam treba unlock, onda vam je SnowBreeze/PwnageTool (za sada) jedina opcija.

U slučaju da ne znate: Ako imate iPhone 4 sa starim baseband-om koji se moze otključati, pogledajte tutorial kako jailbreakati iOS 4.2.1 iPhone 4 pomoću greenpoison-a i TinyUmbrelle bez dizanja basebanda.

Naime, mnogi imaju problema sa upgradeom na novi custom firmware preko SnowBreeze-a i PwnageTool-a. Ovisno o vašoj PC/Mac konfiguraciji možete pokupiti neku od brojnih pogrešaka, najčešće 16xx, 1600, 1601 ili 1604.

Do sada su ove greške bile “pain in the ass”, ali od danas ih se možete riješiti preko IREB-a RC3.

iREB 4.0.x/4.1/4.2.1 [r3] radi na sljedećim uređajima:

 • iPhone 2G,3G,3GS,4
 • iPod Touch 1G,2G,3G,4
 • iPad
 • Apple TV 2

Da bi ga koristili, treba vam minimalno iTunes 10 koji možete naći na Apple.com.

iREB možete skinuti sa naše download sekcije ili pomoću originalnog torenta.

iREB Upute:

Korak 1. Prvo pratite ove upute da napravite custom firemware jailbreak preko Sn0wbreeze-a ili PwnageTool-a. Nakon što je firmware zakrpljen sa jailbreak kodom, SnowBreeze i PwnageTool će vas upitati da li da stavite uređaj u DFU mode a potom da ga restore preko iTunes-a. Prilikom ovog koraka dobijete različite errore-e i pogreške. Umjesto toga, izađite iz jailbreak programa i zatvorite iTunes.

Korak 2. Otvorite novi iREB rc3

Korak 3. Kliknite na vaš uređaj.

Korak 4. Sada pratite upute na ekranu i stavite iPhone u DFU mode. Ovdje možete naći video tutorial za DFU mode.

Korak 5. Nakon što vam je uređaj u DFU mode-u, otvorite iTunes (Verzija 10 ili novija)

Korak 6. Pritisnite “shift (na tipkovnici) + Restore (u iTunes-u)” u isto vrijeme

Korak 7. Nadjite customer firmware koji ste napravili preko PwnageTool-a ili Sn0wbreeze-a i pritisnite OK. Sada će vam iTunes instalirati novopečeni iOS 4.2.1 bez ikakvih pogrešaka.

Ako vam je ovaj tutorial pomogao, možete lajkati našu Facebook stranicu ili nas pratiti na Twitteru, te  nas time učiniti dostupnijim većem broju ljudi kojima će naša pomoć i tutorijali koristiti. Također  se možete prijaviti da sadržaj sa novostima dobijate na e-mail ili pratiti naše video tutoriale na YouTube-u.

 • gost

  meni javlja gresku 3014 kad hocu da uradim restore mozel se rijesit s ovim programom ta greska hvala

  • Anonymous

   Neće škoditi da probaš :)

 • Karban0

  meni opet javlja grešku 1600..