Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Popravite trajnost baterije nakon bb 06.15.00 UltraSn0w (SAM Haktivacija)
low_iphone_battery

Popravite trajnost baterije nakon bb 06.15.00 UltraSn0w (SAM Haktivacija)

Mnogi korisnici najnovijeg iOS 4.2.1 jailbreak-a i UltraSn0w unlock-a koji su podigli svoj baseband na iPad verziju 06.15.00 imaju problema sa trajnošću baterije. Naime, na novom iOS-u nakon otključavanja i aktivacije, iPhone konstantno pokušava aktivirati iPhone preko legalnog operatera koristeći data mrežu.

Tri stvari se dešavaju:

 • Prva, budući da iPhone stalno šalje signal za aktivaciju, data paket se brže troši
 • Druga, budući da se signal konstantno odašilje i koristi 3G/Edge antenu u procesu, baterija se troši brže.
 • Treća, budući da antena konstantno radi, iPhone se zagrijava, i možete osjetiti da je topliji.

Samo korisnici koji su digli baseband na novu verziju 06.15.00 imaju ovaj problem.

Srećom, The iPhone Dev Team i hacker Sam Bingner (TetherMe app) su našli rješenje.

Naime, Sam je napravio novu aplikaciju (SAM – Subscriber Artificial Module) koja uvjeri iTunes da ste aktivirali iPhone na legalnoj mreži tako da prestane tražiti legalnu aktivaciju i pri tome prestane trošiti vašu bateriju i data plan.

Uz to iPhone Dev Team je izbacio novu verziju RedSn0w-a 0.9.6b6. koja ima novu opciju za korištenje SAM aplikacije.

Upute:

Prije nego počnete, važno je napomenuti da morate imati jailbrek-an iPhone ili ga morate jailbreak ako već niste. Pratite ove upute na osobni rizik.

KORAK 1: Skinite najnoviju verziju Redsn0w 0.9.6b6 sa naše download stranice ili Dev Team bloga.

KORAK 2: Ako već niste, jailbreak-aj te iPhone sa novom verzijom RedSnow-a za windows ili mac koristeći post, kako jailbreak i unlock iPhone preko RedSnow-a i UltraSn0w-a

KORAK 3: Nakon toga, odite u Cydia-u i dodajte ovaj source http://repo.bingner.com

Upute kako dodati source u Cydia-u

KORAK 4: Instalirajte “SAM” i “SAMPrefs” preko Cydia-e.

Upute kako instalirati App u Cydia-i

KORAK 5: Sada ponovo otvorite RedSnow 0.9.6b6 i checkirajte novu opciju “Deactivate”. Ovo će obrisati RedSn0w aktivaciju otprije.

KORAK 6: Odite u Settings>>> SAM, i kliknite “De-Activate iPhone”.

KORAK 7: Otvorite iTunes (iPhone mora biti spojen sa računalom) i neka vam on aktivira telefon legalno.

Ako dobijete poruku “invalid sim” morate sami izabrati mobilnu mrežu kao jednu od metoda odmah pored “Automatic” i kliknite na SIMID.

Nakon toga dobit ćete poruku “iPhone is Activated”

KORAK 8: Na kraju otključajte iPhone preko UltraSn0w-a prateći naše upute Kako otključati (unlock) iphone preko UltraSn0w-a

Ako su vam ove upute pomogle, možete lajkati našu Facebook stranicu ili nas pratiti na Twitteru, te  nas time učiniti dostupnijim većem broju ljudi kojima će naša pomoć i tutorijali koristiti. Također  se možete prijaviti da sadržaj sa novostima dobijate na e-mail ili pratiti naše video tutoriale na YouTube-u.

 • imam 3g i ovaj 4.2.1, i nemam ovih problema, ali ću svejedno ovo odraditi, možda baterija trajala još duže :)
  dosta je usporen iphone na ovom OS-u, isključen je multitasking i opet, pravo je laggy

  • limun

   Stavi ga na OS 3.1.3 i nećeš zažalit, taj je za 3g najoptimalniji, ja sam probao sve 4.xx i koma kako je aparat spor, tek na 3.1.3 je dobio daha…

   • shaka

    e limune samo da te pitam cek ti imas 3.1.3 sa bb 6.15.00 od ipada?!?!?!? ako imas kako si to uspijo?

    • Anonymous

     Evo ja cu ti odgovoriti nadam se da ti nece smetati…hahaha
     Naime trebaš uraditi slijedece:
     1. Trebaš update svoj iPhone na iOS 4.2.1 ( http://www.omizio.com/jailbreak/kako-otkljucati-unlock-iphone-3g-3gs-preko-redsn0w-a-i-ultrasn0w-a-na-ios-4-2-1-i-ios-4-1-06-15-00-baseband-win-upute/ )
     Ovim korakom ćeš podignuti svoj BB na 06.15.00

     2. Onda ćeš downgrade-ovati svoj iOS na 3.1.3 na ovaj način
     ( http://www.omizio.com/iphone/kako-se-vratiti-downgrade-na-staru-verziju-ios-a-sa-ios-4-1/ )
     Ovim ćeš se vratiti na iOS 3.1.3 a BB će ti ostati 06.15.00 te ćeš ga moći otkljucati sa ultrasn0w-om 1.2.
     Naravno uvjet ti je da imaš sačuvan SHSH sa TinyUmbrela-om, jer ako nemaš sačuvan onda se nemoj u ovo ni upuštati. Ovo ti je jako bitno i obrati dobro pozornost da ne bi bilo kasno kad krenes u ovo.
     Ako pak još uvjek nisi updateovao svoj BB na 06.15.00 nemoj ni raditi to jer se želiš vratiti na iOS 3.1.3 nego samo upgrade svoj BB na niži koji Mozes otkljucati sa ultrasn0w-om 1.1 , a to ćeš uraditi na slijedeci način ( http://www.omizio.com/apps/downgrade-ios-4-1-baseband-05-14-2-na-stariji-baseband-05-13-4-preko-3g-fuzzyband-a/ )
     Nadam se da sam ti pomogao, a u slučaju nejasnoca slobodan si mi se obratiti za pomoć u komentarima.
     Pozzz
     Omizio team

     • limun

      Da, jedina mogućnost downgradea ti je ako imaš spremljen SHSH. Ali ako nemaš to ti je jedna škola za ubuduće. Moraš pratiti blog da si u toku pa ćeš znati koji se koraci i kada moraju poduzimati. Tako sam ja “telac” ljepo nadogradio OS i povukao BB na 5.14.02 koji se neda otključati osim pomoću podizanja BB-a na 6.15.00
      Sad sam počeo pratiti zbivanja i sljedom događaja sam na vrijeme spremio SHSH.
      Evo da iskoristim priliku da Vas obavijestim da je na cydii danas besplatno skidanje aplikacije iSHSHit koja sprema SHSH blobs na Vaš iPhone, znači netreba vam komp. ni tinyumbrella nego direktno preko iPhonea spremite.

     • john doe

      procitao sam negdje da SHSH za iphone 3g nije potreban. istina?

     • Koliko ja znam (a smatram da dosta znam) nije istina, jer idemo samo zdravom logikom na koji će te FW vratiti TinyUmbrela ako nemaš snimljen svoj stari SHSH, bez obzira koji ti je model iPhone-a u pitanju. Ali ograđujem se jer možda grešim, tako da će ti na to pitnje odgovoriti limun koji ima svog 3G-a. Ne znam da li znaš da ti SHSH nisi morao snimiti samo i isključivo u TinyUmbrela-i nego si to mogao i na Saurikovom serveru na Cydia-i, jer kad si je prvi put pokrenuo ona ti ponudi opciju snimanja SHSH na svoj server, ako si ti ili netko drugi to uradio onda isto možeš uraditi downgrade. Da nisi sa tim pomešao i zbog toga misliš da ti zbog toga nije potreban SHSH za 3g.
      Pozzz

     • john doe

      imam iphone dosta dugo ali se nisam donedavno bas puno igrao s njim. jailbreakao sam ga i otkljucao cim sam ga kupio i to je bilo to. tek sad kada sam “slucajno” upgrade-o na 4.2.1 sam se poceo zanimati za mogucnosti tako da sebe smatram pocetnikom.

      ali ovo sam procitao bas na vasoj stranici:…Apple korisiti ovu protekciju samo na iPhone 3GS i iPhone 4 i vjerovatno ce je koristiti na buducim verzijama iPhone-a. Sto znaci ako imate orginalini prvi iPhone 2G ili iPhone 3G nemorate misliti o ovome…

      a i negdje sam procitao da cydia sprema SHSH i da pise to pise na njenoj pocetnoj stranici
      meni pise SHSH : ios4.0, 4.0.1, 4.0.2 iako se nesjecam da sam upgade-o na te verzije.

     • Ako ti na Cydia-i to piše onda imaš pospremljene SHSH i možeš bez brige uraditi downgrade na stariji iOS…jedino što downgradeom nećeš spustiti BB, to moraš sa fuzzyband-om da bi ga mogao otključati.
      Inače Cydia te prvom prilikom pita MAKE MY LIFE EASY i ako tipneš na yes ona dalje sama sprema SHSH, tako da je vjerojatno to uradio onaj tko ti je prvi otključao i JB mobitel.
      Bilo kako bilo ti imaš spremljen SHSH te se možeš sa svojim iPhone-om igrati kako ti je volja, samo treba imati strpljena za te stvari…
      ;-)))

     • john doe

      sam sam radio JB tako da sam vjerovatno kliknuo na to neznajuci sta radim ali dobro je ispalo. BB nisam mislio spustati nego samo iOS tako da me je to zanimalo.
      najvjerovatnije cu si kupiti uskoro iphone 4 pa mozda i ostavim iOS 4.2.1 jer ce sluziti kao drugi mobitel pa nek je sporiji. jedino me baterija muci i nije mi jasno trebam li kliknuti samo na deactivate ili i install cydia i ponovo ga jailbreakati

     • Ako ti je mobitel JB trebaš samo ići na deactivate i to je to.
      Ako ti ne smeta što je spor onda ga možeš i ostaviti na 4.2.1 tako da je to stvar tvoje odluke…
      Pozzz
      ;-)))

     • Lovre21

      sad cu ispast padobranac al sto cu , iman 3gs bb 06 15 00 ,new bootm
      imam instaliranu haktivaciju., al sve jedno baterija mi se jako prazni ima li ko kakav savjet…
      i da zanima me dal se moze napravit downgrade sa 06 15 00 hvala

     • limun

      Ja sam spremio SHSH sa cyidiom, sa tinyumbrellom i sad po novome sa aplikacijom iSHSHit ali interesantno spremljeni shsh je samo od OS 4.xx, nigdje nema od 3.xx što možda i potvrđuje tezu da za 3G netreba jer sam ja uspješno napravio downgrade na taj OS.
      Mada, ipak bi ja svakome preporučio neka si spremi taj shsh, zlu netrebalo…

     • Ja sam se odmah ogradio da nisam siguran jer sam slabo u doticaju sa 3g, ali kod iPhone se uvjek vodim onom da je mnogo bolje sve backup-ovati pa makar ti i ne trebalo nego neki fajl nemati kad ti je potreban pa ti mobitel stoji 2 mjeseca u ladici jer nisi recimo snimio SHSH a proces traje par sekundi.
      ;-)))
      Pozzz

     • shaka

      hvala ti puno na informacijama…ali ima jedna cudna stvar…ja sam po vasem tutorijalu stavio bb 6.15.00 sve kako ste naveli da se treba naparavit….i onda sam otisao da vidim koji mi je softver jer mi na prvi pogledan nije izgledao kao 4.2.1 i onda sam skuzio da na svom iphonu imam 4.0 sofwer a sto posto sam siguran da sam sve napravio kako ste rekli i svase stranice skinuo softwer 4.2.1… i iphone mi dosta usporeno radi i ekran mu bilnka svakim dodirom….pa me naznima ako ja opet napravim isiti postupak oce mi se sad inst 4.2.1 ili ce opet bit 4.0….hvala vam decki na svim informacijama puno ste mi pomogli :D

     • Vjerojatno si u nekom koraku napravio neku grešku ili si preskočio neku sitnicu. Btw, da bi bio potpuno siguran skini sa Apple stranice FW 4.2.1 i onda usmjeri redsn0w ka njemu i napravi custom FW. Tako ćeš 100% biti siguran da nećeš pogrijesiti.
      Pozzz
      Omizio team

  • Anonymous

   @Jakov, ja se u potpunosti slažem sa Limunom sto se tiče iOS 3.1.3 jer 3G može dobiti realne performanse tek na tom iOS. Bar 60% je sporiji i vise se muči na 4.x.x. Naravno ja znam da svi vole imati novi update i opcije koje on nosi sa svobom, ali 3G ima dosta manje free operativne memorije, a samim tim i nije sposoban gurati iOS 4.x.x.
   Odluka je naravno na tebi, ovo je moja sugestija i priča iz osobnog iskustva.
   Pozzz
   Omizio team

 • limun

  Reci mi molim te ja sam aktivirao aparat sa t-com karticu (imam neku simpa koju ne koristim osim za aktivaciju iPhonea), jel ja moram raditi taj deactivate i activate bez obzira?

  • limun

   I još jedno pitanje:
   S obzirom da sam na os 3.1.3, JB-an i unlockan, skinuo sam ove SAM čarolije i sad bi trebao pokrenuti redsn0w, jel mogu odabrati recimo os 4.1 samo da mi ga pokrene pa da označim “deactivate” jer naravno ovaj RSn0w ne prepoznaje os koji ja imam ili moram ponovo radiri restore na os 4.1 pa onda JB i sve dalje po redu i tek kad sve napravim da ga vratim ponovo na 3.1.3

  • Anonymous

   Bez obzira na aktivaciju sa originalnom Simpa karticom ti ćeš se u budućnosti pretpostavljam koristiti karticom nekog drugog operatera sto znaci da će ti iPhone tražiti u backgroundu aktivaciju. Znaci da trebaš ovo svakako uraditi i ne moraš ponovno raditi jailbreak nego u redsn0w- u izaberi opciju deaktivate kao na uputama.
   Nadam se da si me skuzio šta ti hoću reci, ako pak me znaš da mi se Mozes obratiti i da cu ti sve odgovoriti.
   Pozzz
   Omizio team

 • limun

  Evo, nije mi jasno ovo kad pokrenem redsn0w prvo me traži: “molimo odaberite odgovarajući ipsw za vaš trenutni firmware”. E sad s obzirom da sam ja na 3.1.3 njega nemogu jer mi naravno izbacuje da nemože prepoznati navedeni ipsw, sad pitam da li ja bez obzira što sam na 3.1.3 mogu redsn0wu zadati recimo 4.1 i odraditi postupak do kraja kako je i navedeno?
  Nadam se da si me shvatio…
  LP

  • Anonymous

   Ako sam dobro shvatio, a mislim da jesam ne možeš to uraditi jer će onda on praviti custom firmware za 4.1. Makar možeš pokušati pa nam reci da li si uspio jer uvjek mozes vratiti iPhone na 3.1.3 i jailbreak-ati ga jer već znaš kako se to radi…
   ;-)))
   Pozzz pa obavezno javi kako je prošlo ako riješis pokusati to.
   ;-)))

   • limun

    Evo nije uspjelo, block…
    Morat ću raditi restore i ponovo JB, šta to znači da ako hoću biti na OS-u 3.1.3 ja nemogu poduzeti ove mjere za oporavak baterije?

    • Anonymous

     Vjerojatno ti onda neće ni trebati…isprati kako će ti se ponašati na 3.1.3 i da li će pokazivati simptome pregrijavanja, ako bude onda ćemo pokušati nešto smisliti…
     Pozzz i hvala na feedback-u
     ;-)))

     • limun

      Nije da mi se nešto zagrijava ali da bateriju bogami troši….
      Evo kad sam pokrenuo app System vidim da mi je “Celurar Data Network”- Aktivan, i ono gore slovo “E” gotovo mi se ne gasi. Evo slika…
      http://i1197.photobucket.com/albums/aa423/limun1/IMG_0001-2.png

      Evo preko SBSettinga svako malo isključujem E-data, ali on mi je i dalje aktivan…
      http://i1197.photobucket.com/albums/aa423/limun1/IMG_0002.png

      Pitanje:
      Da li je u tome problem potrošnje baterije?

     • Zacjelo problem potrošnje baterije je taj E koji zdere bateriju nešto manje od 3G. Sad ja malo razmišljam na glas a ti me ispravi. Ne možeš to uraditi sa starijim redsn0w-om obzirom da nema opciju SAM. Znaci ta varijanta nam otpada. Ali jedna stvar mi nije jasna zašto novi redsn0w nece prepoznati 3.1.3??? Probaj skini 3.1.3 sa Apple stranice stavi na desktop i usmjeri novi redsn0w ka njemu. Nije mi jasno da on nece to prihvatiti i skuhati custom FW. Ili možda da probas da napravis custom FW sa starijim redsn0wom ili nekim drugim recimo sn0wbreez-om ili… Pa da onda usmjeris redsn0w novi ka tom custom FW koji si prethodno napravio. Ili da ako je 3G tvoj iPhone da fuzzybandom vratis BB ako se da na niži. Ja neznam da li fuzzyband može to sad sa 06.15.00 obzirom da to nije iPhone BB ???
      BTW stvarno si me natjerao na razmišljanje… hahahahahaha
      Znaš kako kažu dvije glave su pametnije od jedne pa budemo valjda nešto smislili da to riješimo.
      Pozzz

     • limun

      Napravio custom FW sa sn0wbreezeom ali ni to ne prepoznaje, sa applea više nemogu skinuti 3.1.3, skidam ga sa Redmond Pie, kažu da je original FW pa ću vidjeti…

     • limun

      Nee, ni taj firmware ne prihvaća.
      Ali skužio sam nešto drugo, kad uključim wifi preko sbsettinga inda mi ugasi E i cellular datra network…
      http://i1197.photobucket.com/albums/aa423/limun1/IMG_0006.png

      A kad preko sbsettinga ukljucim E Data onda mi izgubi skroz signal i zaključa mi karticu pa ponovo moram isključiti E Data i nanovo ukucati pin….malo čudno ha… :)

     • Zašto sa Apple-a ne možeš skinuti 3.1.3 , da li ti ne možes osobno ili ga uopće nema više na njihovim stranicama???
      Obavezno javi kak je prošlo i da li si uspio sa originalnim FW-om…
      Pozzz

   • limun

    Našao sam ovo:
    Hacktivated with redsn0w or PwnageTool:

    “You will need to revert to a stock lockdownd for SAM to function

    Option #2: my custom stockify program – works on any phone 3.0+
    With SAM and SAMPrefs installed; install openssh and secure shell into your phone. Run “stockify” and it will revert your lockdownd to a stock lockdownd
    Reboot your phone”
    Znači još moram instalirati openssh i secure shell, i pokrenuti stockify, wtf???
    A neznam, idem tim postupkom pa ću vidjeti…

    • limun

     Instalirao sam openssh ali secure shell nema u cydii, kako to instalirati ?

     • limun

      Ne, nemogu nikako…
      Molim Vas ako uspijete saznati kako možemo mi koji imamo OS 3.1.3 riješiti problem sa potrošnjom baterije da nam napravite neki tutorijal,
      HVALA

 • john doe

  kada dodjem na korak 7 i upalim itunes dobijem poruku:
  There is a problem with your iphone
  we are sorry, the iphone you conected is damaged and cannot be activated for service
  inace iphone radi normalno, otkljucan je i nasao je mrezu

  • Stvarno ti ne bi znao reći zakaj se to dešava, ali mogu pretpostaviti da je zato jer ti je telefon već otključan i aktiviran. Koristiš li karticu od operatera sa čije je mreže iPhone ili ne. Ako koristiš legalnu SIM karticu nakon jednog aktiviranja telefon ti više neće tražiti na novo aktivaciju.
   Možda će ti Limun najbolje na to odgovoriti jer on se dosta igrao sa ovim i imao je dosta problema.
   Pozzz…
   ;-)))

  • Sad kad sam malo bolje pročitao post, ti ne možeš uopće da se konektiraš sa iTunes-om ako se ne varam…???

   • john doe

    mogu ali tek kada sam ponovno pokrenuo redsn0w. sad itunes radi normalno a korisitim drugu(inozrmnu) karticu i iphone isto normalno radi

  • john doe

   ponovo sam pokrenuo redsn0w i klinuo samo na enable battery precentage tako da sad sve rad. jedino mi nije jasno jesam li uspio sve napraviti jer nisam dobio poruku da je iphone sad aktiviran

  • tu poruku o aktivaciji si dobio na mobitel, prvi put kad si ga aktivirao i to je to…da li se sad normalno konektiraš sa iTunesom…???
   Pozzz…
   ;-)))

  • limun

   Molim te nisam u toku pa malo bolje opiši šta radiš i gdje si zapeo, ako ću znati odgovorit ću ti sutra ujutro jer sad pišem preko iPhonea, idem na posao a tamo nemam wifi konekcije,
   pozz..

 • Marinokosic

  pozz ma imam problem imam 3gs i nakon sto mi je redsnow zavrsio pojavila se jabucica na ekranu i ne mice se ni nakon sat vremena i probo sam sve moguce je zna netko sta bi moglo bit?

  • Anonymous

   Moraš ga izbaciti iz recovery moda…
   Spojiš iPhone sa kompom, BEZ iTunesa, skineš program RecBoot, pokreneš i klikneš na Exit Recovery Mode…

   • sokiri

    e sorry ako te gnjavim ali je ima negdje neki tutorial kako to napraviti jer zbilja bih volio da nes ne zajeb… hvala

    • bionda_015

     Ne gnjavis, nas blog i postoji zbog ljudi koji imaju problema sa iPhone-om.
     Tutorijal o tome ne postoji jer nema smisla praviti za to tutorijal. Jednostavno skines program pokrenes ga kliknes na exit recovery mode i to je to. Mislim da je smjesno praviti tutorijal za tako sto… ne???
     Pozzz…
     ;-)))

 • Marinokosic

  pozz ma imam problem imam 3gs i nakon sto mi je redsnow zavrsio pojavila se jabucica na ekranu i ne mice se ni nakon sat vremena i probo sam sve moguce je zna netko sta bi moglo bit?

 • Nazzif

  evo jedan prilog i od mene http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ na ovoj stranici mozete naci orginalne verzije svih FW-a koji su ikad izasli za sve Apple iDevice proizvode pa cak i za Apple TV! :) nadam se da ce biti od koristi. enjoy

 • sokiri

  pozz decki evo uspio sam rijesit onaj problem od prije ali sad imam ovi naime nakon sto za ovu aktivaciju sve dobro napravim ali bas sve sam dobro napravio na kraju kad otvorim itunes mi kaze: The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. i probao sam postaviti na iphonu tele2 manualno ali neznam sta da vise napravim dode mi da ga odvalim u zid…pozzz…

  • Anonymous

   Mislim da te traži aktivaciju originalnom sim karticom

   • sokiri

    znaci necu moci rijesit bez t mobile kartice?

    • Anonymous

     Nažalost nemogu ti reći drugu soluciju jer ja imam neku staru simpa karticu samo za aktivaciju pa neznam drugi način, ali vjerujem da imaš nekoga ko koristi t-com, posudi to je 25 sekundi posla…
     Samo ju “zatakneš”, digneš iTunes i prikopčeš mob., aktivira se za 5 sek.
     Neznam drugu soluciju možda bi išla, dakle kad napraviš restore na OS koji hoćeš da odma ideš na JB bez aktivacije, mislim da bi se sistem i tada podigao sa cydiom, pa onda ultrasn0w, druga kartulja i šišaj dalje. Nemaš šta izgubiti jer ga uvjek možeš restorati…

 • da li je ovo potrebno radit ako si na T-mobile mreži?

 • Milan-ninno

  Sretna Nova svim clanovima Omizio tima i hvala im sto su tu sa nama i sto nam pomazu i Sretna Nova i svim ostalim posjetiteljima ove stranice.I molim malu pomoc…imam 3GS sa IOS -om 4.1 i basebandom 06.15,znaci jailbreak sam napravio i otkljucao sam ga,sve radi kako treba osim GPS-a kao sto je kasnije i receno.Rekli su mi da je i taj problem rijesen sa Redsn0w-om 0.9.6b6 pa bi molio nekoga da mi javi ako je to probao.Hvala…

  • bionda_015

   Prvo da ti se zahvalim na lijepim riječima i da također i ja pozelim čitateljima sretnu i uspješnu Novu 2011. godinu i sve najbolje od srca.
   Sto se tiče tvog pitanja, velike su šanse da tim redsn0w-om popravis GPS, ali sa druge strane postoji velika mogućnost da ti iPhone zapne u recovery modu i da ga ne možeš upaliti. Ako nemaš snimljene SHSH za iOS 4.1 moja preporuka ti je da za sada ostane tamo gdje jesi. Neznam kolkiko ti je bitan GPS, ali ako nemaš SHSH šanse da ti prođe jailbreak su velike, ali uvjek postoji to ali, šta ako iPhone zapne u recovery modu, a ti imaš BB od iPad-a i ne možeš uraditi nikakav restore iOS-a.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • Milan-ninno

    pa potreban mi je gps a imam snimljene SHSH za 3.1.3 pa 4.0,4.02,4.1 tako da sa tim nemam problema.Znaci mogu probati??Ne moram nista oznacavati extra?Hvala…

    • bionda_015

     Ako imaš snimljene SHSH možeš raditi šta god hoćeš. U najgorem slučaju uvjek se možeš vratiti iPhgubitione-a u stanje kakvo je sada. Tako da nema brige. Jedino što ćeš izgubiti sve Cydia programe.koje sada imaš. A imenik možeš sačuvati na mail, programom Contavt synq, i samo poslje taj mail pošalješ na iPhone i on sam instalira kontakte u imenik. Obavezno javi kao je prošlo, jer će nam dobro doći feedback, da svi znamo da li je to istina.

     pozzz…
     ;-)))
     Omizio team
     B

 • Goran

  Pozdrav procitao sam u predhodnom pitanju da bi se mozda mogao odkloniti problem sa gps sa Redsn0w 0.9.6b6. Kako to da uradim samo jailbrekak ili sta? Koristin iPhone 3g 4.1 (8B117) bb 06.15.00! Jailbreak sam uradio sa Redsn0w 0.9.6b5! Osim toga da li da podignem na 4.2.1 i jailbreak sa Redsn0w 0.9.6b6 da li ce mi tada raditi gps? Pozz!! Sve najbolje!

  • dinamo01

   Nema popravka ako si na 6.15.00, to je iPod-ov baseband i na žalost GPS ne radi.
   Nemoj podizati na 4.2 jer još nema untethered Jailbreak-a za taj OS. Pričekaj da izađe novi OS pa budemo vidjeli šta to nosi sa sobom, kako su najavili navodno untethered JB i Unlock..

   • Goran

    Procitaj sta pisu ovi dole! Kazed a ce se poboljsati sa red! Koliko sam ja citao nema novog os za 3g verziju!

    • Stanley

     Gorane bitan ti je bootloader…ako je 5.8 onda mozes skinuti BB…
     Uostalom tu ti sve pise…
     Pozdrav
     http://www.omizio.com/jailbreak/iphone-bb-06-15-00-downgrade-vratite-bb-na-05-13-xxsamo-iphone-3g-bootloader-5-8/

     • Goran

      Druze ovdje dole citao sam ako uradim jailbreak sa novim redsnow da cemi raditi gps! TAko su napisali ovi dole! Da li si ti to probao da li ce mi to popraviti gps? Pozz

     • Stanley

      To dolje je za IPhone 3GS….Koliko sam procitao tim imas 3G?
      Jedina mogucnost da skines BB da imas bootloader 5.8
      Ja sam imao srece sto sam imao bootloader 5.8…Tako da sam napravio restore na iOS 3.1.3
      jer najbolje radi za 3G i BB 05.13.04

     • Goran

      Znaci nema pomoci mom 3g? Kako da uradim jailbreak na 3.1.3, to jeste sa kojim alatom?

     • Stanley

      Gorane gle…BB 06.15 mozes samo spustiti ako ima bootloader 5.8…Ako nemas trenutno nema mogucnosti da spustis firmware….Ako ti dobro radi ako nije prespor nema smisla spustati iOS na 3.1.3… Ako vec zelis spustati iOS mozes napraviti jailbreak s resdsn0w 0.9.4 i poslije unlock ako ti treba unlock ultrasn0w 0.93 preko cydia-e…

     • Goran

      Ejj ja to sve znam sto se tice BB monogo citam o tome! Procitao sam ako uradim jailbreak sa novim redsnow onda ce mi mozda raditi GPS! Ja nisam nigdje spomenuo spustanje bb sa 6.15! Ja nemam srece kao ti meni je boot je 6.2 :'(! Nisam nigdje procitao da ce izaci novi os za 3g! Daj boze da izbace neki alat za spustanje bb sa 6.15 da moze da spusti sa svih bootloadera! I ako nesto saznas za BB ili za gps kako da popravim odmah mi javi posto gps mi je neophodan! Ako ne nadjem resenje za mjesec ili dva moram da kupim novi tel! Pozz hvala!

     • Anonymous

      A vjerujem da je to tako (JB sa novim redsn0w-om) da bi se to već znalo naveliko, i meni fali GPS i siguran sam da pomoći nema osim ako ne izbace neku app na cydia-i ili downgrader za baseband.
      Kako sada stvari stoje daleko smo od toga jedino sad kad “navodno” izbace taj alat za JB i Unlock pa da se pobrinu za nas koji imamo 3G na 6.15.00 i da nam omoguće korištenje GPS-a.
      Sad ti je teško i prodati takav aparat osim ako ga nedaš za đabalesku…
      Živimo u nadi..:)

     • Stanley

      Gorane registriraj se na Omizio forum…Ako bude kakvih novosti prvi ces znati…
      Imas tamo jedan post o downgrade 06.15…
      Ja vjerujem da ce izaci nesto…Jer puno ljudi imaju isti problem…
      Pozdrav

 • Goran

  Da li ovo moze da se uradi na 3G 4.1 06.15.00?

  • Anonymous

   Može samo nemaš nikakve potrebe, taj problem sa aktivacijom je samo na 4.2

 • zasto mi na redsnow nema opcije deactivate? iphone 4 je u pitanju

  • Anonymous

   Probaj ponovo skinuti redsnow, možda on ima neki problem.

 • shaka2204

  Zanima me kad napravim aktivaciju iphona 3g jel on meni resetira iphone i sve podatke brise s njega ili na iphonu ostane sve kako je i bilo prije aktivacije?!