Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Potvrđeno! Novi iOS 6.1.3 je uništio Evasi0n Jailbreak
ios-6.1.3

Potvrđeno! Novi iOS 6.1.3 je uništio Evasi0n Jailbreak

Kao što već znate Apple je jutros izbacio iOS 6.1.3 koji popravlja sigurnosne rupice u iOS-u i ovaj put na žalost te rupice uključuju exploite koji su korišteni za iOS 6.x.x Jailbreak alat Evasi0n.

Poznati hacker MuscleNerd koji je jedan od zaduženih za ovaj jailbreak, je prije par trenutaka objavio na Twitteru da je iOS 6.1.3 zatvorio 4 od 6 exploita koji su korišteni za iOS 6.x.x Evasi0n Jailbreak alat, te da je Apple čak naglasio da su te sigurnosne rupe pronađene od strane Evad3rs teama.

 

Što to znači za sve one koji imaju jailbreak? Prije svega bitno je naglasiti da ovo nije kraj jailbreaka te se igra mačke i miša između Applea i hackera ponovo nastavlja.

MuscleNerd je potvrdio, da Team Evad3rs već imaju nekoliko drugih exploita koji će se koristiti u budućim jailbreak alatima i za koje Apple ne zna. To naravno ništa ne znači s obzirom da bi moglo proći dosta vremena prije nego što vidimo novi jailbreak alat.

S obzirom da je iOS 7 skoro na pomolu, ne bi me iznenadilo da se ovi exploiti sačuvaju za novi nadolazeći operativni sustav.

Ako želite zadržati jailbreak, od danas ne ažurirajte iOS firmware na noviju inačicu od iOS 6.1.2.  naročito s obzirom da za sada ne postoji downgrade alat za iOS 6.1.3. bez obzira ako imate SHSH blobove ili ne.

 

 

Ako ste jedan od onih kojima jailbreak nije potreban, možete slobodno ažurirati software putem uređaja, iTunesa a posljednji firmware možete izravno skinuti i sa naše download sekcije.

Kako provilno ažurirati iOS firmware?

Ne zaboravite da ova inačica ne donosi nikakve novine kod nas, već samo zatvara sigurnosne rupe u iOS firmwareu. Više o tome možete naći ovdje.

Što mislite o ovome? Da li ste iznenađeni Appleovom odlukom da zakrpi iOS firmware?

 • Legion

  Razocaranje je taj IOS. Apple izdaje nove inacice samo da bi ubio jailbreak a da uvedu neke konkretne novitete to nista . (Sva sreca na cydia twekovima). Da nije jailbreaka ios bi vec 5 godina u sustinio bio isti i nebi bio u trendu sa androidom.

  • robee

   Nije ni android puno bolji…na prvu ti daje bolju mogucnost personalizacije, tweakove…ali u sustini je android daleko losije osmisljen, velika vecina korisnika imam mobitele sa starim verzijama koje se ne mogu podici na novije i to im je veliki nedostatak. Android fon vec imaju i bakice na trznici, no velika vecina korisnika neba blage veze sto je android i kako ga koristiti…
   iOS je vec nakupio godina i u sustini se nije bitnije mjenjao, ali je daleko ispeglaniji, stabilniji i sredjeniji….naravno da bi apple imamo jos puno toga za doraditi (vidimo samo kako odlicnih tweakova imam na cydia-i), no apple se prilicno kretenski i bezobrazno ponasa (kao i uvijek) prema korisnicima, jer oni najbolje znaju sto i kako…

 • Uzas

  Neeee!!! Kada ce ovo prestati, stalno problemi sa jailbreikom, muka mi vise, te se moze , te se nemoze, a volim iphone samo nasprem androida je postao dosadan, monoton, a ako nije jailbrekan nema ni twekova, da barem malo izgleda na android!!!! Neznam sta cu…, muka mi vise od ovoga, najbolje da kupim novi galaxy 4!

 • Alen

  Pošto sam još uvijek na jailbreakanom ios-u 5.1.1 zanima me dali mogu iPhone 4s podignuti npr na 6.1.2, a ne zadnji 6.1.3?

  • SERVS-DUBROVNIKdotCOM

   Ako imas spremljene SHSH blobse onda možeš

   • maastab8

    kako??? ako stvarno postoji način, a sumnjam jer na cydiji piše upozorenje da je to nemoguće (iOS 5 users on iPhone 4s type devices, you lost your chance to update to iOS 6 and jailbreak. Stay on iOS5.), please podijeli s nama.

    • SERVS-DUBROVNIKdotCOM

     nema veze sta pise na cydia-i, to te upozorava da neces moci jailbreak-ati 6.1.3, al ako imas spremljene shsh blobse uvik mozes vratiti! pa imas tu na omiziu kako vratiti na isti ili nizi ios koristenjem shsh blobsa!

     • Ali

      Nema šanse na 4S i 5 da vraća u rikverc, pa ni sa shsh blobovima. Samo do iPhone4.

 • xena

  Može li se sada novi ipad iz dućana sa 6.1.2 aktivirati bez nadogradnje os-a, odnosno može li se još uvjjek JB ??

 • psk

  imam stariji firmware kako da napravim restor na 6.1.2 a da ne idem na ap stor zato što je tamo 6.1.3

 • Murga

  Pošto kaže MuscleNerd da se može downgradeat na četvorci, može li se stichat SHSH za 6.0.1 i downgrade ?

 • gogo0407

  Zbog cega ne mogu da preuzimam tweak sa cydie na ios 6.1.2 iphone4

 • bruno

  jel ima nacin da se ios 6.1.3 spusti na 6.1.2????

 • U prvom primjeru koji si navela. Mozes ga aktiviarati i jb. Ne smije ici na 6.1.3 ako zelis jb.

  • gogo04

   6.1.3 moze da se jb. nema problema!

   • denisk

    kako?