Friday, 25 September, 2020
Home >>> Downgrade >>> Pronađena rupa u downgrade procesu za iOS 5.x.x
downgrade

Pronađena rupa u downgrade procesu za iOS 5.x.x

Za razliku od iOSa 4, A5 uredaje na  iOS 5 je nemoguće spustiti (downgrade) na nižu verziju iOS-a 5, čak i ako imate prijeko potrebne SHSH blobove.

Što je SHSH Blob?

To je veliki problem za one koji su podigli firmware na iOS 5.1, a sada im nedostaje untethered jailbreak, koji je za sada moguć samo na iOS 5.01.

Kako spustiti (Downgrade) A4 uredaje sa iOS 5.1 na iOS 5.0.1 ili nize?

Na žalost, Apple je u iOSu 5 dodao takozvani APTicket ili BBTicket, koji je laičkim riječima još jedan način provjere i potpisivanja legalne verzije iOS-a. SHSH Blobs uz APTicket štite iOS uređaje od spuštanja na nižu inačicu.

Međutim poznati haker iH8Sn0w je prije par dana na svom twitteru objavio da je našao rupu u APTicketu i da je uspio spustiti iPad 2 sa iOS 5.1 na iOS 5.01, te da postupak radi na svim A5 uređajima.

Naravno, za sada se još uvijek ne zna kada će izaći alat koji će nam omogućiti da napravimo ovaj downgrade, ali je ovo definitivno pomak unaprijed.  Javimo vam čim izađe downgrade.

Što vi mislite, da li se isplatilo podizati uređaj na iOS 5.1?

 • Josip

  Meni se isplatilo zbog baterije. Prije mi je baterija pala 30% preko noći,a sad padne 1%
  Prije sam mob punio svaku vecer jer jutro nebi izdržao,a sada radi 2-3dana sa normalnom upotrebom(pozivi,sms,mail,browser,slikanje….)

 • Alenich

  Ako si imao iappcracker to ti je ubijalo bateriju ugasis ga!

 • mio

  zvučnik tj. slušalica nije radila kako treba prilikom poziva, i tako od dana kupnje još lanu, a bila je verzija softwera 5.0.1, a kako sam ga stigao dati na reklamaciju tek početkom ožujka i kako je u toku servisa izašao iOS 5.1 upgrade-ali su mi na 5.1 i sad sve radi bez greške…

 • Robert Martin

  Pozdrav svima!
  Imam iphone 4 na kojem je bio instaliran ios 5.0.1 i jailbreak. Radio je savršeno. Ni sam ne znam kako, zabunom sam napravio update na 5.1. No nakon više uzastopnih pokušaja uspio sam ga spustiti na verziju 4.3.3 jer sam za tu verziju imao spremljeni SHSH na Cydiji. Kako ? , jednostavno Snowbreez + redsnow za 4.3.3. Sa restore from backup sam vratio sve podatke od prije. Jedini problem mi je to što mi ne prepoznaje mrežu (inače sam na VIP-u). No vjerujem da ću i taj problem vrlo skoro riješiti. Javim Vam kad riješim i taj problem.
  Naravno savjet svima je da nikako ne podižu verziju IOS-a na 5.1 jer će si stvoriti samo probleme i izgubiti sve tweakove zbog kojih zapravo obožavamo njegovo veličanstvo Iphone.

  Ivan

 • Robert Martin7

  Pozdrav!
  Samo da javim : ako ste na svom iphonu 4 napravili update na iOS 5.1  a želite sve tweakove sa Cydie a kojim slučajem imate od ranije spremljene SHSH za neku od verzija 4.xx  možete učiniti jednostavno downgrade sa Snowbreez alatom.
  Klasično uđete u DFU, zatim preko itunes-a učinite restore s snowbreeze za dotični ios 4.xx i ostalo je sve poznato. Postupak se obavi za svega minutu, dvije. Iza toga učinite restore from backup i sve je ponovno na Vašem iphonu a na verziji iosa 4.xx. Nema nijedne greške (errora).
  Bitno je da sam ovaj postupak radio na telefonu koji ima karticu operatera klod kojeg je telefon kupljen i ona je bila cijelo vrijeme u telefonu.
  Sretno !

  Ivan