Saturday, 31 October, 2020
Home >>> JailBreak >>> Razlika između tethered i untethered jailbreak-a
tethered_untethered

Razlika između tethered i untethered jailbreak-a

Tethered jailbreak je jailbreak koji zahtijeva da se iPhone priključi na računalo i ponovo jailbreaka svaki put kada se iPhone ugasi ili mu se istroši baterija. Nakon reboota ili gašenja iUređaj se nikada ne pomakne sa Apple logo zaslona. Dakle, uređaj je neupotrebljiv do ponovnog jailbreaka preko računala. Thethered jailbreak je loša opcija i jedino se preporučuje u hitnim slučajevima, kada je jailbreak zaista potreban.

Thethered jailbreak ponekad zahtijeva da ponovite cijeli jailbreak proces, a ponekad samo da spojite telefon na iTunes. Tethered verzije jailbreak alata su obično alati u prvoj verziji koja se pojavljuje odmah nakon izlaska nove verzije iOSa.

Razlicite Dev grupe obično izbace tethered verzije jailbreak alata jer to daje još jednu mogućnost svima koji žele isprobati novi iOS bez čekanja na untethered jailbreak. Ove alate obično koriste programeri koji prave app-ove za Cydia-u kako bi mogli testirati svoje app-ove na novoj verziji firmware prije nego ostali potrošači dobiju pristup unthetered jailbreaku.

Untethered jailbreak je normalan jailbreak. U tom slučaju, kada jednom jailbreakate telefon, nikada ga ne morate ponovo jailbreakati sve dok ne instalirate noviju verziju iOS-a preko iTunes-a. To su jalbreak alati kao na primjer LimeRa1n, Snowbreeze, PwnageTool koji postoje za vecinu verzija iOS-a.

Semi-tethered jailbreak je jailbreak koji je kombinacija između pravog untethered jailbreaka i tethered verzije. Naime, Semi-Tethered jailbreak vam obično dozvoli da napravite reboot iUređaja bez potrebe za ponovnim jailbreakom. Međutim, u većini slučajeva nakon reboota ne možete koristiti Cydia jailbrekane tweakove i aplikacije dok ponovno ne napravite jailbreak ili ne spojite iUređaj sa računalom. Semi-teathered je bolji od tethered jailbreaka jer vam još uvijek dozvoljava da koristite iUređaj kao telefon za pozive i poruke dok ne dođete do računala da ponovno napravite jailbreak.

Ako imate ikakvih pitanja o razlikama između tethered i untethered jailbreaka, ostavite nam komentar. Pratite nas putem Facebook ili Twitter stranice.

 • iPhone 4

  Hoce za iphone 4 doci untetherd jailbreak prije unlocka?

  • kile

   Za sada to još nije poznato, radi se i na jednom i na drugom problemu ali moguće je da će unlock ipak prije biti objavljen. Prati nas redovno jer ćemo ovdje sigurno pokriti bilo kakvu vijest o tome koja se pojavi.

   • iPhone 4

    jel znas mozda za kolliko ce doci unlock za iphone 4? Ja sam citao da ima puno problema sa unlockom ali da dev team i muscle nerd rade na tome

    • bionda_015

     Radi se na unlocku, i ne bih želio zvučati negativno, ali za sad su sve samo nagovještaji i postoji mogućnost da unlock neće ni izlaziti do poslje službene objave iOS 4.3.
     Ostanite uz nas i bit ćete na vrijeme obavješteni za svatku novost te ćemo sve propratiti tutorijalima kao što ste i navikli…
     Pozzz…
     :-)))

     • Usa11

      Mozete li mi reci da li ima solucija za Iphone 3GS, 4.3.4, jer kad je dosla taverzja ja sam je instalirao, ali sad se telefon nesto cesto gasi, kako doce do rijesenja tog problema,???

 • Abst

  Trenutno imam 3GS na 6.15.00, tether jailbreak.
  Da li ima šanse da uradim untethred, a ako nema, ima li negdje informacija kada će biti šanse? :)

  • Anonymous

   Ja kad sam prilikom isprobavanja svih OS-a spustio sa 4.2 na 4.1 više nisam imao tih problema, nakon reboota telefona cydia mi je najnormalnije radila.
   Ali ako nisi vidio DevTeam radi na programu sa kojim bi se mogao spustiti ovaj 6.15.00 baseband zbog dosta bugova koji su nastupili nakon podizanja BB-a, pa vjerujem da bi tada bili riješeni i svi ostali problemi (GPS, baterija, JB tethered-untethered)

 • Dadas

  Pozdrav! Koji je postupak za nas koji imamo tethered jailbreak preko red snow za IOS 4.2.1. Kako da sada pređemo na untethered jailbreak preko GP-a, a da ne izgubimo aplikacje i kontakte i sl.?

  • bionda_omizio team

   Samo odradiš JB sa GP-om i sve ti ostaje tu samo ti JB bude untethered…
   ja sam to uradio…

   pozzz…
   ;-)))
   omizio team

   B

   • Dadas

    hvala, javit ću rezultate

    • Dadas

     Evo, urađeno! Sve šljaka! Hvala još jednom!

  • bionda_omizio team

   LinkedIn
   ————

   I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

   – ja ja

   ja ja
   car at Čarobna Bundeva
   Croatia

   Confirm that you know ja ja
   https://www.linkedin.com/e/-y7xlg7-glcapuha-10/isd/2514664540/S-tjw1C0/


   (c) 2011, LinkedIn Corporation

 • bojo

  kada radim preko moba tj. safaria jailbreak preko jailbreakme.com hoce li biti tethered ili untethered

 • Pingback: Dostupan je Evasi0n iOS 6.1 untethered iPhone jailbreak | Zimo()

 • Pingback: Evasi0n iOS 6.1 untethered iPhone jailbreak - b4sh-blog.orgb4sh-blog.org()

 • ivan gnc

  Ja sam napravio semi-tethered jailbreak i nece mi se otvorit cydia sta da radim

  • To je semi tethered jb. Moras ga boot preko racunara da bi radila Cydia ili bilo kakav jb tweak. Imas taj alatu u Snowbreezu i RedSnowu.

 • Uzeir

  Da li se uskoro ocekuje Untethered jailbrek za ios 6.1.3

 • Krešo

  Napravio sam JB preko Sn0wbreeza na ipsw 6.1.3 i nikako nemogu napraviti boot, tj. zapeo sam na apple logu.
  Pomoć?

 • Krešo

  E, da zaboravio sam reći da se radi o 3gs 32 gb, novi BR.

 • LAZAR

  Je l moze neko da mi kaze ,da apsolutno svaki iphone moze da se dekodira.??.Treba da mi stigne Iphone 4 iz nemacke ali treba da se i dekodira..taj lik nista ne zna o telefonima tako da ne moze ni da mi kaze koja je verzija i slicno? Na nemacku neku mrezu radi???