Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Downgrade >>> RedSnOw dobija RE-Restore funkciju
rerestore

RedSnOw dobija RE-Restore funkciju

Veliki je broj nas koji čekamo s upgradeom na novu iOS inačicu dok se ne pojavi (barem tethered) jailbreak rješenje. Jailbreak za iOS 6 se ne spominje kako treba tako da svi kojima je potreban “bijeg iz zatvora” moraju se držati iOS-a 5.1.1, firmwarea koji će Apple uskoro prestati da potpisuje. Postavlja se pitanje što učiniti kada se nađete u situaciji da trebate jedan svježi restore na taj firmware koji možete jailbreakovati? Dev-Team opet dolazi u spas predstavljajući potpuno novu funkciju u RedSnOwu – RE-Restore.

Ovo važi samo ako je na vašem uređaju instaliran iOS 5.X.X i želite taj firmware ponovo instalirati na uređaj. Ako napravite upgrade na iOS 6 možete zaboraviti na ovu opciju.

Dobro je znati da MuscleNerd i dalje ima želje i umijeća da nas iznenadi. Ipak, Dev-Team izdao je i nekoliko upozorenja i informacija u vezi s RE-Restore funkcijom pa idemo po redu:

 • Ako posjedujete uređaj s A4 čipom za vas nema briga. Limera1n exploit će omogućiti downgrade i jailbreak u bilo kojem trenutku (isto važi i za iPhone 3GS) a čak možete očekivati i tethered jailbreak za iOS 6 vrlo brzo. UPDATE: Izbacen iOS 6 tethered jailbreak za iPhone 4 i 3GS.
 • Ako posjedujete iPad 2 moći ćete da radite downgrade ako ste mudro spremili SHSH blobove od iOS 4.X.X i 5.X.X firmwarea, čak i ako napravite update na iOS 6. Jedina začkoljica je u tome što ćete morati da posjedujete blobove i od 4.X.X i od 5.X.X firmwarea da bi mogli napraviti downgrade.
 • Ako posjedujete iPad 2 (a ne ispunjavate gore navedene uvjete) te iPad 3 ili iPhone 4S onda se trebate držati iOS-a 5.0.1 ili 5.1.1 da bi mogli imati koristi od predstavljene RE-Restore funkcije. Držite se podalje od iOS-a 6.

Znači, želite li jailbreak otvorite šest pari očiju i dobro pazite što radite sa svojim uređajima jer dovoljan je samo jedan ćudljiv tweak da izazove vam prvoklasnu glavobolju. Pamet  u glavu! Nova inačica RedSn0wa izlazi uskoro.

 

Image credit: idownloadblog

 • Tony

  Jel to vec u izbaceno ili ce tek izbacit?

 • loli_kz

  da li se moze ipad 3 nakon updatea na ios 6 može downgradeati na ios 5.1.1 i 5.1. pomoću SHSH blobova?
  Hvala

  • Ne može.
   Možeš samo re-restore na onaj 5.xx na kojemu je trenutno,
   znaći nakon update na ios6 nema vračanja na 5.xx

   • loli_kz

    ok hvala ti al ocu ja imati nekih problema ako ga updateam na 6-icu bez da izbrisem JB?

 • Matej28

  Jel se zna kad ce ovo izac? doista mi je neophodno bez moba, a zeznuo sam ga i bas mi treba Re-Restore opcija :/

  • Nista jos. Cim izadje, testiramo i stavimo upute na blog.

   • Matej28

    ima li jos kakvog drugog rijesenja da rijesim mob? zakljucan je na at&t, bio sam ga otkljucao sa samom, imao savane tickete

    restorao ga na 6.0gm i sad ga nemogu ni jailbrakat ni downgradat? imam savane shs bloobove od 5.1.1..a trenutno mi je mobitel samo u aktivacijskom screenu i nemogu nista napravit :/

    • Imas sam upute pod unlock sekcijom. Upute za downgrade sa iOS 6 beta imas u jb sekciji. GM bi trebao raditi na isti nacin. Nisam probao. Javi nam kako prodje.

 • Sone

  Ima li kakvih vesti, hoce li uskoro?

 • Faruk

  “barem tethered jailbreak rješenje” može li mi neko pojasniti razliku i šta znaci ovaj termin tethered?

 • all96

  imam problemsa iphone 3gs pojavilo mise da ga spojim na itunes spojim ga i napravim restore i sve ide normalno dok ne dode na čekanje iphone uređaja i tako stoji vec pola sata i na iphone se pojavilo ono za ucitavanje i stoji ne izbacuje nikakvu gresku ili tako nesto samo stoji i ne mice pokuso sam ga iskopcat ugasit pa upalit al nista. Dali mi neko moze pomoc HVALA!