Sunday, 1 August, 2021
Home >>> JailBreak >>> Sada bar znamo zašto ne postoji untethered jailbreak za iOS 5
crash-report

Sada bar znamo zašto ne postoji untethered jailbreak za iOS 5

Ako ste ikada željeli da postanete hacker ili da bar pomognete dev timovima sa brzim pronalaskom jailbreak rupa u iOS-u, onda imamo odlične novosti za vas.

Gdje je više taj untethered jailbreak?

Krenimo otpočetka. Više od dva mjeseca nakon što je dostupan iOS 5 a svi i dalje čekamo na untethered jailbreak. Da znam, odavno već imamo tethered i semitethered ali za mnoge to nije optimalna solucija.

Razlika između tethered, untethered i semi tethered jailbreaka.

Što je sa untetherom? To je jedno od najčešćih pitanja na Omizio facebook stanici. Što je sa onih 5 exploita koje je Chronic Dev team našao prije tri-četiri mjeseca? Što je sa pričama o untethered jailbreaku na Jailbreakconu (AKA MyGreatFest) prije par mjeseci?

Danas smo napokon dobili odličan odgovor i objašnjenje i to od samog Chronic Dev Teama u postu napisanom na njihovom blogu (napisao ga je PoSixNinja).

Njegov cijeli post možete pročitati na njihovom blogu a ja ću vam ukratko objasniti o čemu se radi.

Kako Apple pronađe rupe koje se koriste za jajilbreak?

Čuli smo da je Chronic Dev Team našao 5 rupa u brojnim betama iOS-a 5 ali nažalost, zbog Crash Reporta Apple je uspio da ih začepi u finalnoj verziji iOS-a 5.

Što je Crash Recovery Report?

Svaki put kada hacker upadne u iOS gdje ne bi trebao, u većini slučajeva to postiže tako što crashira/lomi jedan dio iOS coda. Da bi zaštitio svoj kod od hackera i napravio sigurniji i bolji software, Apple je u iOS 5 ugradio takozvani Crash Report.

Ovaj dodatak šalje Appleu detaljno izviješće kada se neki dio sustava slomi, što uključuje izviješća o slomljenom kodu koji bi se mogao koristiti za untethered jailbreak.

Radi tog izviješća, sve rupe koje su pronađene prije par mjeseci su već zakrpljene i zato jos uvijek nemamo untethered jailbreak.

Chronic Dev će iskoristiti Crash Report u svoju korist?

No što sada? Da li je to kraj jailbreakanja? Da li je Apple ipak pobijedio? Ni blizu. Chronic Dev Team je napravio program koji ne samo da će blokirati slanje crash izvješća Appleu, već će oni sami dobiti to izviješće.  To će im pomoći pri pronalaženju jailbreak rupa, pošto će dobiti informaciju, kao na primjer, koji se dio sustava ruši, kada, zašto i pri kojim uslovima? Ovo je jako bitna informacija za jailbreak, jer ako nešto može srušiti software, taj se problem sa softwerom može iskoristiti za jailbreak.

Kako ja mogu da pomognem?

Već postoji Mac i Windows verzija softwarea pod imenom CDev Reporter. Ovaj softwere ubija jedan dio iTunes sub programa koji se koristi za slanje izviješća te prestaje slati anonimne statistike o problemima sa vašim uređajem Appleu. Umjesto Applea, šalje ih Chronic Dev Teamu koji ih onda koristi za pronalaženje jailbreak rupa.

Ako ste zainteresirani  da pomognete pri pronalaženju jailbreak exploita i ubrzati proces untethered jajilbreaka, onda instalirajte ovaj software na svoje računalo. Ja sam ga već instalirao. I prilično sam siguran da kada još par milijuna korisnika instalira ovaj software, Chronic Dev Team neće imati problema sa pronalaskom untethered iOS 5 jailbreaka.

Ovaj software instalirate na svoj vlastiti rizik i Omizio nije odgovoran za ikakve probleme.

Što ste odlučili?  Software možete skinuti na našoj download stranici ili direktno sa Chronic Dev Team bloga.

 • Borocertain

  hm…..naslov i vijest totalno promašeni…….naime, POSTOJI untethered jailbreak IOS 5…..barem na Iphone 3gs……

  • Furious

   No shit !!!

  • Igor Stranic

   istina

 • Dinic

  Zaboravio si dodat, samo na 3gsu sa starim bootromom, ja npr nemogu napravit untethered na svom 3gsu zato sam jos na 4.3.3!

 • Dugixy1

  a kako uopče mogu vidjeti dali imam Crash Report na ios 5?
  jel to šaljemo Crash Logove ?
  nisam primjetio od kad imam jailbrekan ios 5 da sam imao Crash ili neko
  pucanje,grešku..

 • Dugixy1

  evo skinuo sam program i poslao,program sam provjeri dali ima Crash logova i pošalje,kod mene je našao 2 te uspješno poslao!

 • Anonymous

  meni uploadalo 500 crasheva

 • Skynet6000

  Meni nasao 950 crasheva ali nece napraviti upload stalno neki error.

  • Ugasi Firewall na sekundu dok posaljes report. Ja sam imao isti problem.

 • Brale

  500 i uspijesno poslano.. :))