Sunday, 23 January, 2022
Home >>> JailBreak >>> SemiRestore alat dostupan i za iOS 9.1 – Napravite restore uređaja bez gubitka jailbreaka
semirestore-ios-9.1

SemiRestore alat dostupan i za iOS 9.1 – Napravite restore uređaja bez gubitka jailbreaka

Ovih dana svoj povratak slavi alat o kojem nismo dugo, dugo ništa čuli – SemiRestore. Za one koji su zaboravili, SemiRestore omogućava korisnicima jailbreakanih uređaja da naprave restore uz zadržavanje jailbreaka u slučajevima kada imaju problema sa njima i potrebno je početi od početka.

Ovaj alat sada je ažuriran da podržava iOS inačice od 5.0 pa sve do 9.1 (što je ujedno i zadnji iOS koji se može jailbreakati). Bitno je imati na umu da ovdje nije riječ o downgrade alatu. SemiRestore daje mogućnost uklanjanja svih sadržaja sa uređaja: aplikacija, tweakova, fotki, poruka i drugih podataka ali bez uklanjanja jailbreaka. iUređaj nakon ovoga ostane na istoj iOS inačici na kojoj je bio i prije.

Alat možete preuzeti sa službene stranice. Potrebno vam je računalo sa 64-bitnim Windows ili Linux sustavom (trenutačno Mac OS X nije podržan) te instaliran iTunes 12 ili novije. iPhone ili iPad na kojem će se raditi SemiRestore moraju imati instaliran OpenSSH tweak. Proces je prilično jednostavan a kako nismo bili u mogućnosti da i sami testiramo novi alat ne možemo vam ponuditi ni detaljne upute.

Za kraj vas moramo upozoriti da SemiRestore koristite na vlastitu odgovornost. Iskustva korisnika ove nove inačice su prilično izmješana pa dok su jedni uspjeli očistiti svoje iPhone i iPad uređaje, drugi su nakon upotrebe ovog alata morali uređaj pomoću iTunesa ažurirati na iOS 9.3.2 kako bi bio u funkcionalnom stanju i bez jailbreaka. Više informacija i korisničkih iskustava potražite u ovoj Reddit temi.