Saturday, 21 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> SnowBreeze 2.2r1 jailbreak alat za iPhone firmware 4.2.1 windows tutorial
snowbreeze-2.2

SnowBreeze 2.2r1 jailbreak alat za iPhone firmware 4.2.1 windows tutorial

Trenutno (za razliku od prethodnih nekoliko mjeseci) postoji više jailbreak alata koji će vam pomoći da jailbreak-irate i u nekim slučajevima otključate svoj iPhone na firmware verziji 4.2.1.
Već smo detaljno pisali o GreenPois0n-u, RedSnow-u i PwnageTool-u a sada ćemo toj listi dodati i SnowBreeze 2.2 r1.

SnowBreeze 2.2, kao i PwnageTool dozvoljava da podignete iPhone na iOS 4.2.1 bez podizanja basebanda. Ukoliko ste bili strpljivi i niste update-ali i jailbreak-ali iPhone preko GreenPois0n-a prije par tjedana i još uvijek imate stari baseband, ovaj alat će vam dozvoliti da otključate telefon koristeći postojeći UltraSnow.

Naravno, uz pretpostavku da vam je telefon na jednoj od verzija basebanda koje se mogu otključati.

Ako ne znate što je baseband, pogledajte ovaj post.

Ako vas zanima da li se vaš baseband može otključati, pogledajte UltraSnow post.

Kao i PwnageTool, Snowbreeze vam kreira “custom firmware” koji možete instalirati preko iTunes-a koristeći “Shift+Restore” opciju. Kao i Pwnage Tool, Snowbreeze je untethered jailbreak.

SnowBreeze je u stanju jailbreakati sljedeće uređaje:

 • iPhone 4
 • iPhone 3GS
 • iPhone 3G
 • iPod Touch 4G
 • iPod Touch 3G
 • iPod Touch 2G
 • iPad

Ako ste već jailbreak-ali uređaj sa GreenPois0n-om prošlog tjedna, onda nema potrebe da koristite SnowBreeze budući da vam je baseband već podignut na verziju koja se ne može otključati.

Svi ostali mogu pratiti ove upute. Kao i uvijek jailbreak vam poništava garanciju koju ste dobili za uređaj i ove upute pratite na sopstveni rizik.

SnowBreeze 2.2 r1 iPhone Jailbreak Upute

Prije nego otpočnete proces, morate skinuti sljedeći software:

 • Najnoviju Verziju iTunes-a sa Apple.com.
 • iOS 4.2.1 firmware za vaš uređaj sa naše download sekcije.
 • SnowBreeze 2.2 sa naše download sekcije ili preko torenta

Korak 1:  Otvorite SnowBreeze 2.2, te kliknite OK na Credite pa onda kliknite plavu strelicu.

Korak 2: Sada kliknite “Browse” i pronađite iOS 4.2.1 firmware koji ste skinuli sa naše download sekcije prije nego ste počeli sa ovim tutorialom.

Korak 3: Kliknite “expert mode” pa opet plavu strelicu za dalje

Korak 4: Kliknite na “General” pa opet plavu strelicu

Korak 5: Ovdje ćete vidjeti više opcija koje možete koristiti. Jedna od važnijih je aktivacija iPhonea. Ako vam iPhone nije na jednoj od legalnih iPhone mreža, kliknite na “Activate the phone” za aktivaciju iPhone-a.  Ako vam je iPhone na legalnoj mreži, onda uncheckirajte ovu opciju budući da možete uraditi legalnu aktivaciju putem vaše mreže.

Korak 6 : Sada ste u Cydia settinzima. Ovdje možete automatski instalirati različite Cydia aplikacije. Ja ovu sekciju obično ne diram i samo nastavim dalje. Plava strelica.

Korak 7: Kliknite “Build iPSW” dugme pa opet plavu strelicu.

Korak 8: Sada će vam SnowBreeze napraviti custom firmware koji će vam biti potreban da podignete verziju iOS. U ovoj verziji SnowBreeze-a mozete igrati PacMan igru dok čekate na završetak ovog procesa koji traje od 3 do 5 minuta, ovisno o brzini računala. Ako vam je dosadno pritisnite PacMan dugme. Kada je sve gotovo, vidjet ćete “Done”

Korak 9: Otvorite iTunes, Spojite iPhone te ga ugasite. Vrijeme je za DFU mode.

Korak 10: SnowBreeze će vam pokazati upute kako da ubacite telefon u DFU mode. Ako to nikada niste radili, ja bih vam savjetovao da pogledate ove upute na našem jeziku. Telefon je u DFU modu kada mu je zaslon potpuno crn i izgleda kao ugašen. Ako to odradite kako spada, dobit ćete poruku da ste u DFU modu. Ako ne, probajte ovaj korak ponovo dok ne uspijete.

Korak 11: Kada udjete u DFU mode, dobit ćete poruku od iTunes-a da vam je uređaj u “recovery mode-u” i da morate uraditi restore. Kliknite OK na poruku.

Korak 12: Veoma važan korak. Da biste napravili restore sa novokreiranim custom firmware-om od SnowBreeze-a,  morate pritisnuti SHIFT na tipkovnici i u isto vrijeme pritisnuti restore dugme (SHIFT+Restore). Ovo će vam otvoriti novi prozor koji će vam dozvoliti da nađete novopečeni firmware. Izaberite ga i kliknite na OK.

Korak 13: Sada će iTunes, ne znajući da je prevaren, napraviti restore sa jailbreak-anim firmware-om napravljenim preko SnowBreeze-a. Ovo traje 5-10 minuta ovisno o brzini vašeg računara.

Nakon što je sve gotovo, iPhone će se reboot-ati i trebali biste vidjeti Cydia ikonicu na zaslonu. To znači da vam je uređaj jailbreak-an i da ima isti baseband koji ste imali i prije izvođenja jailbreaka.

Kao što sam ranije napisao, ako imate jedan od starijih baseband-a moći ćete otključati uređaj sa UltraSnow.

Uživajte u novom jailbreaku.

Ako vam je ovaj tutorial pomogao, pomozite i vi nama! “Lajkajte” nas na Facebook-u kako bi nas i drugi primijetili i podijelite (“share”) našu stranicu sa prijateljima koji imaju iPhone. Sada nas možete pratiti i na FaceBooku,TwitteruYouTubeuRSS Feedu ili preko dnevnih email-ova koje šaljemo svako jutro uz kavu.

 • Probao sam i Sn0wbreeze i Greenpois0n zadnje verzije.. kako god.. baterija se strašno brzo troši!
  Čekam još alat od dev-teama da probam jb..
  Jel ima još neko problema s baterijom?

 • ivan

  imam problem sa korakom 2. kada browsam on ne nalazi ipsw file među skinutima?!

  • Anonymous

   Moraš tačno pogledati gdje si smjestio svoj ipsw file. Ako ga snowbreeze ne prepoznaje onda je moguće da nešto nije uredu sa tim file-om. Probaj ga opet download-ovati sa naše stranice.

   • Stanley

    ma mora promjeniti ekstenziju..sigurno mu je zip ili nesto takvo…ja sam imao takav problem…pozzz

 • Prslook

  sve sam uspio do zadnjeg koraka kada treba da napravim restore sa snowbreezom, izaberem ga, on pocne da ga radi, i kada dodje do kraja iTunes opet kaze da treba da uradim restore, ZASTO ????

  • Anonymous

   Da li si u “general” sekciji snowbreeze-a štrihirao da ti aktivira firmware? Ako jesi onda su moguće dvije stvari:
   – dobio si grešku tokom procesa u iTunes-u (probaj tinyumbrella-om izbaciti iPhone iz recovery mode-a)
   – nisi iPhone pravilno stavio u DFU mode
   Najčešće drugo za posljedicu ima ovo prvo što sam naveo. Koristi ove upute da ga ubaciš u DFU:
   http://www.omizio.com/iphone/kako-ubaciti-iphone-u-dfu-mode-instrukcije/

 • Nebojsa

  Hvala puno, uspelo iz prve…

 • Navi razetob

  E, na šta se misli kod onoga, legalna iPhone mreža? Nikako ne uspijevam skužit… Može mala pomoć? :)

  • Anonymous

   Odgovorio sam na Facebook-u, ali evo još jednom:

   Ako si iPhone kupio preko operatera čije mobilne usluge koristiš, npr. kupio si iPhone u t-mobile i koristiš t-mobile sim karticu :)

 • Niksa

  Prošao sa cijeli tutorial ali kod instalacije cumstom fw 4.2.1 izbaci poruku ” The iPhone “iPhone” could not be restored. An unknown error occurred (3194). ” kako da riješim taj problem ?

 • Niksa

  Zaboravio sam napisat pokušavam jb iPhone 4 ios 4.0.2. Bb 01.59.00

 • Frankopapic

   HVALA!!!!!!!!!!Bilo je malo problema oko zadnja 2 koraka..ali sam ih sam skužio ;)

 • Alenich

  Nikako da rijesim 3194 error pokusao sam 1000puta s copy paste hostova? 3gs stari baseband sa 4.0.2 na 4.2.2

 • Antaressb

  skinuo sam snowbreeze2.2r1 jailbreak u winrar-u  raspakirao sam i sto sljedece da kliknem tamo da pokrenem  sa kojim altom

 • Antaressb

  skinuo sam snowbreeze  2.2r1 u winraru  i raspakirao sto sljedece da klikknem

  • Darko_Omizio

   Znaci ovako nakon sto ste odzipali file kliknite na snowbreeze ikonu (plava pakuljica) i nakon toga sljedite daljne upute… Jako bitno je da prvo dobro procitate tutorial pa onda korak po korak u akciju… ;)

 • Uliks

  Sve sam uradio pu uputama, ali mi se nije pojavila ikonica Cydie na zaslonu! Kako je to moguce?

  • Darko_Omizio

   Ako nemaš loader ikonu tj. kasnije Cydia onda nisi dobro odradio JB. Jer mor ti se pojaviti ta ikona ako si dobro slijedio upute….

   • Uliks

    Posto nikako nisam uspeo da napravim JB, pokusao sam preko jailbreakme.com da ubacim iOS 4.0.1, ali mi je podigao BB na 5.15.04. Greska, ali dobro. Nista mi nije preostalo nego da podignem BB na 6.15.00 i iOS na 4.2.1 (posto imam 3G bl5.9) sto bi znacilo da necu moci koristiti GPS! Sto je problem. Nasao sam na netu stranicu sa uputama kako da to izvedem i da sve funkcije rade normalno, pa ako neko bude imao ovakvih problema moze ovde da pogleda, a ujedno mozete i vi da preuzmete ovaj tekst jer verujem da su se nekima ovakve stvari desavale.

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=12949

    U svakom slucaju hvala vam na odgovorima!

  • Probaj ponovo. To se ponekad desi ovisno o konfiguraciji racunala. Probaj na drugom racunalu ako imas.

   • Uliks

    Pokusao sam da to uradim nekoliko puta i uvek isto. Imam XP i administrator sam na kompjuteru, tako da to ne bi trebalo da bude problem. iTunes je najnovija verzija pa ni to ne bi trebao biti problem, ali nije htelo. 

 • Emil1108

  Imam čisto novi iPhone sa 4.2.1 iOS. Radio sam JB sa Greenpois0n koji je uspio ali nemam cydie (tj ima ali cydia nema ničeg, od repoa bez mogučnosti dodavanja do svega ostaloga, samo početna stranica cydie). Isao sam radit s SnowBreezom koji je zapeo na iTunesu s restore. Greška sa potpisivanjem. Tinyumbrella ne želi spremiti SHSH za 4.2.1 a bez tog iTunes nemože napraviti restore (jer od izlazka iOS 5 potpisuje samo taj SHSH), bez restore nema JB s SnowBreezom?

 • Pscyahy

  downgrade sam bio 4.2.1 na 3.1.3 i ostao mi je baseband 6.15 i sad kad ga pokusavam upgrade/restore/jailbreak bilo sta na 4.2.1 mi samo zapne u recovery modu,nemogu van ni sa umbrellom,ni sam recbootom,probao preko redsnowa i snowbreeza.. zna li neko u cemu je problem?

 • ž

  uspio iz prve… hvala dečki…

 • zoran

  sto ako mi se ne pojavi ikona cydie, dal to znaci da nisam uspio, u cemu grijesim?

 • Miralem

  sve sam korake pravilno odradio ali mi nece u iTunesu da zavrsi restore javlja error (32) :/ sta da radim??

 • Milos

  odradio sam sve kako pise,sve je islo ok, i kad treba da instalira, posle minut mi se pojavi u iTunes-u The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (1600) i tako svaki put…moze pomoc? Hvala