Monday, 16 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Stiže iOS 10.1.1 jailbreak uz pomoć Google Project Zero?
google-project-zero-header

Stiže iOS 10.1.1 jailbreak uz pomoć Google Project Zero?

Posljednja generacija Apple iOS operativnog sustava još uvijek nije vidjela jailbreak ali prema zadnjim vijestima nije isključeno da će se to desiti uskoro.

Google Project Zero je objavio bug report koji opisuje root i kernel exploit u iOS 10.1.1. Ian Beer, čovjek koji je otkrio ovaj propust otkrio ga je u javnosti i to bi mogao postati prvi korak u izradi novog jailbreak lata. Cijela stvar je zainteresovala poznatog hakera po imenu Luca Todesco, koji je ranije poznat zajednici po objavljivanju dokaza o jailbreakanim verzijama iOS-a koje je radio sam za sebe i nikad ih nije objavljivao. Luca je na Twitteru izjavio kako postoji velika šansa da će ispisati kompletan jailbreak na ovom exploitu te da svi koji žele jailbreakati svoje uređaje trebaju ostati na iOS 10.1.1.

luca-10-1-1-comment-593x199

Ukoliko je vaš uređaj jailbreakan na nekoj od inačica iOSa 9 morate si postaviti pitanje da li se vrijedi prebaciti na iOS 10.1.1 (koji Apple još potpisuje, ali vrlo kratko!) ili da ostanete na sigurnom. Nitko ne može garantirati da će Luca imati vremena i želje da napravi novi jailbreak, ni da li će tu biti problema. Na vama je da odlučite. Oni koji su već na iOS 10.1.1 neka tu i ostanu ako žele jailbreakati.

  • Vlado Bračić

    šta da radim? trenutno sam na ios 10.0 te nisam siguran trebam li svoj ip7 staviti na 10.1.1??

  • Vlatko

    Pozdrav! Ima li kakvih novosti jailbreaku za ios 10.1.1?