Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> JailBreak >>> TaiG 2.1.0 inačica je dostupna sa ispravkom za Cydia Substrate!
taig21fixdebbanner

TaiG 2.1.0 inačica je dostupna sa ispravkom za Cydia Substrate!

Prije dva dana TaiG team nam je poklonio novi jailbreak za iOS 8.3. Kako je to inače slučaj u posljednje vrijeme jailbreak je došao potpuno neočekivano i svi smo znali da će trebati neko vrijeme dok se kockice poslože.

Kako popraviti sve moguće greške s iOS 8.3 TaiG Jailbreakom?

Cydia ažurirana za iOS 8.3

Najveći problem koji još nije bio riješen je Cydia Substrate nekompatibilnost i dok TaiG team sprema upload nove 2.1.0 inačice svog alata na servere, Reddit korisnici su već iskopali potrebni .deb paket koji popravlja Substrate. Ako ne želite čekati na upload novog alata ovu zakrpu i sami možete primjeniti i to na najjednostavniji način:

  1. Instalirajte iFile sa Cydiae
  2. Zaputite se browserom na svom iUređaju na ovaj link i odaberite opciju “Open in iFile” što će vam instalirati paket.
  3. Resetujte svoj iPhone ili iPad.

Među instaliranim paketima u Cydiai sada ćete vidjeti inačicu 2.1 untether paketa (kao što možete vidjeti i na naslovnoj slici gore). Sa ispravljenim Cydia Substrate ćete sad moći instalirati i koristiti tweakove koji su kompatibilni sa iOS 8.3.

Za one kojima nije ugodno da iz bojazni prolaze kroz ovaj proces savjetujemo da sačekaju da TaiG “progura” novu 2.1.0 untether inačicu službeno kroz ažuriranja u Cydiai, ili, ako još niste jailbreakali svoj uređaj, sačekajte da se novi TaiG 2.1.0 alat pojavi na službenoj stranici.

  • petar

    ovo nije oficijelni update od taiga i nikako nije preporucljivo da se instalira!!!
    Ne koristite ovaj tool!