Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Glasine >>> Upozorenje! – Lazni jailbreak alat Ra1nb0wRa1n za iPhone 4 i iPhone 3GS.
ra1nb0wra1n

Upozorenje! – Lazni jailbreak alat Ra1nb0wRa1n za iPhone 4 i iPhone 3GS.

Ja mislim da smo svi dobro zbunjeni sa svim jailbreak alatima sa sufixom Ra1n. Provo je izasao BlackRa1n, pa PurpleRa1n, pa LimeRa1n,  a treba da izadje i RubyRa1n. Svi navedeni su jailbreak alati od pozantog hackera GeoHota koji momentalno ima problema sa Sony-jem radi jailbreak-a PlayStation-a 3.

U zadnja dva dana internet zvoni sa komentima o novo izbacenom jajilbreak alatu Ra1nb0wra1n koji obecava untethered jailbreak iPhone-a 4 i iPhone-a 3GS.

Radi se o laznom alatu koju ustvari i ne postoji vec je po svemu sudeci marketinški štos neke Kineske web stranice iz nekog neznanog razloga.

Sto je najgore domena Ra1nb0wra1n izgeda registrovana na ime GeoHot-a, mada poslje malo iztrazivanja moze se vidjeti da je registovana od nekoga u Kini.

Medjutim nakon par sekundi stranica vas prebaci na drugu stranicu koja pripada nekome potpuno drugome registrovanom u Kini. Ova stranica dozvoljava skidanje svih dosadasnih “Ra1n” jajilbreak alata i nista novo.

GeoHot jos uvjek nije nista rekao o ovome na svom Twitteru medjutim sve vodi prema tome da je ovaj jailbreak alat lazan.

Mi cemo nastaviti pratiti dogadjanja u svezi sa stranicom za svaki slucaj mada cisto sumjam da ce ista biti od njega.

Update:  Neki su prijavili da ova stranica ima spamware i keyloggere tako da sam izbacio URL iz ovog posta. Visit on your own risk.