Friday, 20 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Whited00r Firmware – Što je Whited00r i kako ga postaviti na iUređaj
whited00r

Whited00r Firmware – Što je Whited00r i kako ga postaviti na iUređaj

Whited00r je specijalni firmware za iPhone 2g i iPhone 3G koji omogućava da iOS 4 normalno funkcionira bez bez obzira na sporiji procesor i manje memorije.

U zadnje vrijeme se mnogo govori o novom iOS-u 5 te o generaciji uređaja koji imaju dovoljno memorije i A4 procesor koji im omogućuje da koriste sve nove funkcije operativnog sistema. Radi se naravno o iPhone-u 4 i iPhone 3GS, te o zadnjim generacijama iPod-a i iPad-a.

Međutim, što je sa tisućama korisnika koji jos uvijek imaju iUređaje sa ARM6 procesorom? Što je sa korisnicima originalnog iPhonea i iPhonea 3G sa manje memorije? Da li su zaboravljeni? Ne zaslužuju li i oni foldere, multitasking i iPhone video?

Apple kao jedna od najprofitabilnijih kompanija u svijetu, zarađuje novac na prodaji novih uređaja. To znači da im nije u koristi da podržavaju starije verzije iUređaja, nego su zainteresovani za prodaju novih. Primjer toga je činjenica da je Apple stopirao podršku za iPhone 2G sa verzijom iOS 3.1.2. Mnogo prije nego je sa četvrtom generacijom iOS-a došlo mnogo novih stvari, kao što su folderi, multitasking, wallpaperi itd.

Na sreću, ne misle svi kao Apple. U spas nam dolazi Whited00r firmware.

No što je whited00r?

Whited00r je specijalni firmware (operativni sustav) koji NIJE napravljen od strane Apple-a, nego od strane whited00r programera. Whited00r podržava funkcije iOS-a 4 ali na iPhone-u 2g i iPhone-u 3G te iPod-u 1g i 2G.

Koje funkcije?

Funkcije kao multitasking, foldere, wallpaper, MMS, video snimanje, tethering preko USB kabla ili bluetootha i mnoge druge.

Sve to uz korištenje puno manje memorije i uz dosta sporiji procesor. Ali ni to nije sve. Whited00r je automatski jailbreakan, a postoje i unlocked otključane verzije tako da nije problem koristiti ga i na našim prostorima. Whited00r dolazi u više verzija tako da možete birati što vam treba a što ne.

Kako je to sve moguće? Whited00r nije perfektan i ima svojih problema. Nekad ima problema sa stabilnošću, nekad sa baterijom i nekada sa brzinom. Međutim, odlična je opcija za korisnike prve i druge generacije iUređaja i definitivno radi. Puno bolja nego ostajanje na starom operativnom sustavu koji ionako nije isuviše brz. Ostalo možete pogledati na videu koji demonstrira sve što možete očekivati od whited00r firmware-a.

Za još više detalja, forume i upute za instalaciju, možete posjetiti njihovu stranicu whited00r.com a i mi spremamo upute za sve koji su zainteresirani čim se dočepamo iPhone-a 2g ili 3g.

Ne zaboravite, ovdje gledate u whited00r custom firmware a ne u iOS4.x.x

 • Da li se može vratiti na apple-ov FW ?

 • ivan

  trebam pomoć kako da to stavim na iphone 3g

 • dajzixl

  Lp svima !

  Kome trebaju banke na iphonu neka ne meću Whited00r Firmware jer meni ne rade pa je lako moguće da još nekome neće raditi.WhatsApp radi ali ne šalje slike,video itd.znaći cisti sms.Viber radi potpuno.Brži je na Whited00r-u nego na 4.2.1. Sve u svemu treba toćno znati sta vam treba jer stvarno nije savršen.Nešto dobijes ,a isto ili vise izgubiš.E da GPS radi ali nije bas nesto precizan kao na 4.2.1

  Dobru zabavu :)