Friday, 30 October, 2020
Home >>> JailBreak >>> ZERODIUM nudi milijun dolara za iOS 9 jailbreak!
wanted

ZERODIUM nudi milijun dolara za iOS 9 jailbreak!

Nakon izlaska svake nove iOS inačice pažnja javnosti se još više no inače okreće na Apple. Po nekim procjenama iOS 9 je već instaliran na oko 50% svih kompatibilnih uređaja i mnogi se već pitaju kakva je situacija sa jailbreakom.

Situaciju je sad dodatno zakuhala tvrtka ZERODIUM koja nudi milijun dolara za onog koji uspije napraviti iOS 9 jailbreak koji se može obaviti iz internet pretraživača! Ova malo poznata firma inače voli da posluje u anonimnosti a bavi se identifikacijom i pribavljanjem softwareskih exploita u popularnim platformama, te ih potom prodaje klijentima širom svijeta (iz ovih ili onih razloga).

zerodium

Njihova nova “potjernica” za iOS 9 jailbreakom može značiti dvije stvari: ili je iOS 9 toliko siguran pa će put do jailbreaka biti dug, druga opcija (i više vjerovatna) je da već imaju klijenta koji je spreman platiti pristojnu svotu za iOS 9 untethered jailbreak koji bi se mogao napraviti direktno iz pretraživača, baš kao nekad u prošlosti.

Iskusni developeri i sigurnosni istražitelji detalje mogu pogledati na službenoj stranici ove tvrtke a diskusiju možete pratiti i na Redditu. Kakav će epilog ova priča imati ostaje da još vidimo, ali prilično smo zainteresirani zapletom. Novac je uvijek snažan motivator i to je uvijek važilo i za cijelu jailbreak zajednicu. Da li će ovaj jailbreak biti ikada javan, da li će biti bez malware? Pitanja su brojna… Što vi mislite?