Monday, 16 May, 2022
Home >>> Unlock >>> Zaboravite UltraSn0w, i Vipnet će vam otključati iPhone besplatno
vip

Zaboravite UltraSn0w, i Vipnet će vam otključati iPhone besplatno

Kao što smo već objavili prošli tjedan, prvog siječnja ove godine na snagu je stupio novi zakon koji zahtjeva da mobilni operateri otključaju mobilne uređaje korisnika, kojima je istekla ugovorna obveza na temelju koje su kupili uređaj, ili su kupili mobilni uređaj bez potpisivanja ugovorne obveze na 12/24 mjeseca uz predočenje jamstvenog lista.

Mnogi su uspješno otključali svoj uređaj preko T-Mobilea, što preko maila, što preko brojnih prodajnih mjesta, isto možete učiniti i preko Vipa. Vrijedno je napomenuti da je ovo tvornički unlock, što znači da će vam uređaj biti otključan bez obzira na podizanje budućih basebanda i iOS updata.

Usluga otključavanja uređaja moguća je ukoliko je ispunjen jedan od navedenih preduvjeta:

 • da je korisnik kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o., budući da VIPnet d.o.o. neće pružati uslugu otključavanja uređaja, za uređaje koji su kupljeni na drugim prodajnim mjestima, putem oglasnika ili kod drugih operatera;
 • da je korisniku istekla ugovorna obveza ili u slučaju prijevremenog raskida ugovora, ukoliko je uređaj vezan za pretplatu;
 • da korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je prošlo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju;
 • za korisnike unaprijed plaćene usluge, da je prošlo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPnet d.o.o., uz predočenje računa.

Krajnji korisnici zahtjev mogu podnijeti u Vip Centrima navedenim u prilogu ovih Uvjeta korištenja.

Za više detalja možete posjetiti Vipovu službenu stranicu.

Evo vam i link na cijeli tekst zakona, ukoliko želite pogledati. Detalji se mogu naći u Članaku 8. stavka 12, pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Novi zakon nije samo za iPhone, već za bilo koji mobitel i data uređaj zaključan od strane operatera.

Jeste li  već otključali uređaj? Kako je prošlo?

 • rtstorm

  i Tele2 to otključava, samo što kod njih nema iPhone, ali svaki uređaji pod gore navedenim uvjetima se može otključati kod bilo kojega operatera u HR.

  • Darko_Omizio

   Naravno to je tocno ali mi smo radili post za Vip i T-mobile jer ipak je ovo blog ljubitelja i fanova Apple iUređaja….

   Naravno nemamo nista protiv ove objave… ;-)

 • starman

  znaci ako ja kupim npr. iphone preko njuskala od covjeka koji mi nudi i garanciju npr kod vipa,ja mogu otici u vip pokazat tu garanciju i zatrazit otkljucavanje ????

 • Ivanov

  znaci ako ja kupim npr. iphone preko njuskala od covjeka koji mi nudi i
  garanciju npr kod vipa,ja mogu otici u vip pokazat tu garanciju i
  zatrazit otkljucavanje ????

  • Nazovi Vip i pitaj ih, mada ja cisto sumnjam. Moras biti prvi vlasnik

 • floriian

  zahvaljujući obavijesti koju sam našao na ovoj adresi (za nevjerovati: HT me nije obavijestio….), zatražio sam od tehnicke službe da mi otključaju moj iP 3GS sa iOS 4.1. na pretplati sam bio 6mj nakon isteka ugovorne obveze. 30mj ukupno.

  i zamislite: otključali su!

  nakon što sam poslao mail sa zahtjevom, zatražili su moje ime i prezime, IMEI, MSISDN i u manje od 24h obavijestili me da je otključan.

  trebalo je ubaciti karticu drugoga operatera, upaliti iP, upisati PIN i priključiti ga na
  iTunes (jos imam v10.0). nakon priključenja iP je dozvoljavao samo emergency pozive (što je i ispisivao na n jezika). obzirom da je iP jailbreakan, malo me je to uznemirilo.

  i što sada? što sam pokvario….

  iako to nije pisalo u mailu od HTa, odspojio sam ga sa PCa i iTunesa, ugasio i upalio. upisao PIN za VIPov SIM i sve je ok. nakon ponovnog spajanja na iTunes, pojavila se velika poruka:”congratulations, your iPhone has been unlocked”.

  i tako sad imam iP 3GS koji je prvo JB, a sada i slobodan koristiti bilo kojega operatera.

  hvala omizio za savjet!

  • Nema na cemu. Drago mi je da je sve proslo kako treba.

 • Downstroy

  Odkljucava li ViP Telefone prema drugim mrezama,mislim recimo ako je telefon kupljen preko ViP ponude a ne moze se koristiti u Bosni,recimo ja koristim HT Eronet,ali ne mogu ga koristiti jer moj Iphone 4 je zakljucan i potrebno ga je odkljucati da bih mogao koristiti HT Eronet u BiH

  • Pa sve pise u ovom postu. Ako nisi na ugovoru onda da.

 • Kreativa

  Ja sam bila na prodajnom mjestu i podnijela zahtjev i kaze mi gospodja da ce trebat 24 sata i onda da se prikljucim na iTunes i da cu sve shvatiti. Prosla su 24 sata, nisam dobila nikakvu obavijest, prikljucila sam se i ne vidim nista drugacije nego kad se inace prikljucim i sad ne znam sta mi je ciniti. Zvala sam sluzbu za korisnike nisu mi bas pomogli. A backupala sam i resetirala mobitel i vratila kopiju i nista se nije dogodilo.
  Help!

  • Ako imaš iPhone 4 ili niže moraš napraviti restore putem itunesa. Nakon restorea uređaj će biti otključan. — Sent from Mailbox

   • Brick

    Ja imam iphone 5 i isti problem. Jel i ja moram radit restore da ga otkljucam..? Hvala.

    • Ne. iPhone 5 samo spojis na iTunes. Čim se sinka biće otključan. — Sent from Mailbox

     • Sara

      pozz omizio,imam iphone 4 i zelim uraditi pangu jailbreak ,ali kada spojim iphone na usb on prepozna iphone kliknem jailbreak ,ono pise samo “injecting bundles,please wait” kako da resim problem ako znas,unapred hvalaa.

   • Luxy

    Resetirao, ali mi nakon toga IPhone4 nije otključan . U čemu je kvaka?

 • Anamarija

  Bok, kupila sam mob koristeni, doticni je u vipa dao zahtjev za otkljucavanje i rekli su mu unutar 24-48 h da treba staviti karticu druge mreze i spojiti na itunes i da ce raditi…
  Medjutim, mob sam ustekala na itunes i sve napravila,restore itd..nedugo iza toga je dosla obavijest ‘cestitamo vas iphone je otkljucan’ i taman se ponadah da je cekanju dosao kraj,stavim bonbon karticu ‘nema usluge’, stavim tele2 ‘nema usluge’… u cemu bi mogao biti problem?