Saturday, 30 May, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Web2SMS BiH – Šaljite besplatne ili povoljnije poruke sa svojih BH Telecom brojeva
Web2SMS

Web2SMS BiH – Šaljite besplatne ili povoljnije poruke sa svojih BH Telecom brojeva

Pored Hrvatske, veliki broj naših čitatelja dolazi iz Bosne i Hercegovine. Ova recenzija bit će zanimljiva svim našim Bosancima i Hercegovcima koji su ujedno i korisnici usluga BH Telecom operatera.

Prošlog tjedna javio nam se developer po imenu Jasmin Nišić. Jasmin nas je obavijestio kako je na App Store upravo stigla njegova aplikacija Web2SMS BiH a koja, po našem mišljenju, ima dosta potencijala da olakša život korisnicima ovog BH operatera. Aplikacija se oslanja na sam web servis BH Telecoma koji, ukoliko niste upoznati, korisnicima omogućava da dnevno šalju tri besplatne poruke (da, bez komentara) a ostale po cijeni od 7KF. S obzirom da je cijena SMS poruke inače iznosi 10KF, ušteda koju ostvarite korištenjem web servisa je možda malena na prvi pogled ali ne treba zanemariti da se vremenom akumulira u cifru koja nije zanemariva.

Web2SMS BiH1

Web2SMS BiH aplikacija je lijepo dizajniran i minimalistički ugođen portal do ovog servisa. Sučeljem dominiraju narandžaste boje koje su zaštitni znak BH Telecoma a samo korištenje je jednostavno i dobro pojašnjeno. Nakon što se logirate sa vašim brojem telefona i lozinkom dočekuje vas sučelje za slanje poruka, kratko, jasno, i bez mnogo fanfara. U dnu je nađeno mjesta čak i za praktični brojač poslanih poruka iz aplikacije u toku dana.

Zašto mi se ova aplikacija izrazito dopada? U prvom redu spašava me od suvišnog čeprkanja po stranici BH Telecoma sa nekog browsera a suvišno je naglašavati da izgleda barem tri puta bolje. Vjerujte mi da ćete ovu pogodnost naročito cijeniti kada se nađete u roamingu. I stabilnost je na nivou te ova aplikacija niti jednom nije odbila poslušnost a jučerašnji update je ispravio i neke manje bugove. Sve u svemu, Jasmin je odradio odličan posao te se unaprijed radujem njegovim budućim projektima. Ukoliko ste BH Telecom korisnik ova aplikacija je apsolutni “must have.” Preuzeti je možete klikom na link. I ove aplikacije djelo su ruku domaćih developera sa Balkana:

 • Francco

  Super, samo izbacuje neku gresku za sada ne mogu se logovati, valjda je do servera kako i kaze!

 • Jasmin

  Da, zadnjih dana cesto server ne radi (kao i BH Telecom ADSL), kako stoji na zvanicnoj web stranici “moguce je otezano koristenje BH Telecom i BH Mobile servisa zbog radova na odrzavanju”

 • SkyM

  Proradila!

 • Jasmin

  Upravo je objavljena verzija 1.0.2 i sada radi na svim 4.3+ sistemima. Bilo je problema sa iOS 5.x.x, ali ja mislim da je riješeno to. Testirajte pa se čujemo u komentarima :)