Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Amazon predstavio nove Kindle Fire HDX modele
kindlefirehdx

Amazon predstavio nove Kindle Fire HDX modele

Dok je opća i stručna javnost i dalje zaokupljena novopredstavljenim iPhone modelima, Amazon je jučer unio malo svježine u blogosferu predstavivši dva potpuno nova tableta. Bože, kako vrijeme brzo prolazi! Čini mi se kao da je prvi Kindle Fire predstavljen jučer.

Strogo gledano Kindle Fire HDX je jedan tablet koji dolazi u dvije različite veličine zaslona – 7″ i 8,9″. Amazonovi Kindle Fire tableti su kroz dvije prethodne generacije zabilježili solidne uspjehe na tržištu a reakcije na treću generaciju su generalno pozitivne do umjereno entuzijastične jer ga pojedini predstavnici sedme sile ponovo nazivaju iPad ubojicom.

Oba modela opremljena su HDX zaslonom. Model od 7″ ima rezoluciju od 1920 X 1200 dok onaj od 8,9″ donosi 2560 X 1600 piksela. Pokreće ih Snapdragon 800 quad core procesor clockiran na 2,2 GHz. Oba modela koriste stereo zvučnike i Dolby Digital Plus tehnologiju, opremljeni su prednjom kamerom za video pozive a skuplji i veći model se ponosi i stražnjom 8MP kamerom koja je u mogućnosti praviti 1080p video uratke. Dostupni su sa 16, 32 ili 64GB interne memorije.

Apsolutna novina je Amazonova Mayday usluga. U principu se radi o korisničkoj podršci dostupnoj direktno sa uređaja a čelništvo tvrtke obećava kako će vas, ukoliko vam je potrebna pomoć sa uređajem, Amazon ekspert kontaktirati u roku od samo 15 sekundi, neovisno o dobu dana. Zvuči cool ali već vidim široke mogućnosti za potencijalnu zlouporabu i šprdanje sa ovom funkcijom.

Kindle Fire tableti nisu uživali u naročito dobrom prijemu na tržištima našeg Balkana. Dijelom to možemo zahvaliti i našem mentalitetu koji i dalje odbija da shvati princip po kojem konzumaciju audio i video sadržaja treba nekome i platiti, a Amazonov Fire OS (baziran na Androidu) se zasniva upravo na tome. U SADu manji model možete nabaviti po cijeni od 229$ a veći za 379$. U ponudi su i dalje prošlogodišnji modeli po izrazito povoljnijim cijenama (139 i 269$).

Kako vam se čine Amazonovi novi tableti?

 • Ivo

  Ma zdravo brate, upce se netreba o tome razgovarati!!

  • mario

   Treba razgovarati o svemu jeftinime, a dobrome i kvalitetetnom….

   • Ivo

    Ma nista jeftino i kvalitetno Brate.

 • mario

  Jako , jako mi se svida model od 8.9 inci…, predobra konfiguracija i napokon na tabletu straznja bljeskalica….tablet ima odlicne karakterisitke…svaka casta sami vrh!!!! :)