Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> DropBox – Dodaj te 2.5 GB besplatne memorije na iPhone
dropbox

DropBox – Dodaj te 2.5 GB besplatne memorije na iPhone

Ako niste culi za DropBox aplikaciju za PC i Mac onda je vrijeme da saznate kako mozte dobiti 2.5GB hard drive prostora besplatno.

Naime Drobox je “cloud” aplikacije koja vam dozvoljava da spremite svoje file-ove na osobna racunala i na njihove internet servere. Besplatno! Ali to nije sve.

Automatsko Synkanje

Kao na primjer. Recimo da imate, Mac, Laptop i PC na poslu. Imate odredjene file koje vam trebaju na sva tri(radne fajle, muzika, slike itd.). Drop box vam dozvoljava da upload-ate do 2.5 GB prosora besplatno, a onda ih dropbox synka izmedju ova tri uredjaja. Tako da, na primjer kada promjenite nesto na Laptopu, to ce se odmah promjeniti na PC-ju. Izbrisete sliku koja vam ne treba, izbrisace se na obe lokacije. Ako dodate nesto u Word fajlu na poslu odmah ce se promjenuti na svim lokacijama na koje ste instalirali drop box.

Automatski Backup

Osim synkanja izmedju razlicitih uredjaja DropBox servis takodjer pravi automatski backup, svih fajlova na svojim serverima, a osim toga drzi cak do zadnjih 10 verzija fajla.
Koliko vam se puta desilo da ste izbrisali nesto iz fajla a niste ga spremili. Sada mozete otici u drop box i vidjete sadnjih deset verzija i jedna od tih ce imati sta vam treba. Da osim toga ove verzije vam ne utjecu na vas besplatan prostor. Sto znaci samo orginala velicina fajle se broji kao dio 2.5 GB koji dodje sa besplatnim racunom.

Fajle Preko Web Stranice

Mnogi od nas nose extra USB Thumb drive sa kljucom. U slucaju da morate nesto skinuti nekome sa kompjutera ili pokazati mozda slike za odmora ili tako nesto. Sa DropBox-om ne morate vise nositi thumb drive sa sobom i mislite jeste li ga ponjeli ili niste. Kad vam god bude trebao naki upload ne morate ga vise slati preko email-a. Sve to mozete uradit preko DropBox stranice, direktno na vas drop box racun. Koji ce automatski synkati nove fajlove sa svim lokacijama. (naravno treba vam internet konekcija). Takodjer ako vam treba neki fajl iz vaseg drop box-a mozete ga download-ovati sa njihove stranice.

Sharing – Djeljenje sa drugima

Dropbox vam dozvoljava da podjelite sve fajlove koje zelite sa drugima koji imaju dropbox racun. Naprimjer, imate nove slike ili radnu prezentaciju. Mozete jednostavno to podjeliti sa kolegom tako sto im odobrite ‘access’ na odredjeni fajl ili folder, i ti fajlovi ce se pojaviti u njihovom drop box-u. Sve sto dodate u taj folder ce i oni vidjeti. Ja imam folder sa slikama koji djelim sa svom familijom kad god uradim neke nove slike. Oni svi dobiju automatsku notifikaciju preko email-a da su dosle nove slike :)

DropBox za iPhone

Osim svega ovoga, Dropbox app postoji na app store-u. Naravno besplatno. Za razliku od kompjutera dropbox app za iPhone ne sinkira sve vase fajlove sa iPhone-om, tako da vam nebi trosio prostor u memoriji, ali vam daje pristup svim fajlovima koje imate u dropbox-u preko iPhone-a isto kao i preko web stranice.

Sto znaci sada mozete besplatno dodati 2.5 GB mp3-jeva u drop box i slusati ih preko iPhone-a gdje god imate internet konekciju. Isto tako sa slikama ili bilo kojim drugim fajlovima.

Neke fajlove koji vam trebaju na iPhone-u mozete oznacite kao “favorites” i drop box ce ih skinuti na iPhone tako da imate lokalnu verziju na iPhone-u. Ako se sta promjeni na ovim fajlovima, iphone ce automatski skinuti novu verziju sa Dropbox servera kada ukljucite aplikaciju i spojite se na internet.

Kao sto sam rekao do 2.5GB je besplatno a mozete kupiti i vise ovisno koliko vam treba za nisku cjenu. Ako niste probali drop box nista vas ne kosta. Ja bi svima preporucio.

https://www.dropbox.com/

  • bionda_015

    Evo i ja sad saznah nešto novo i korisno. Totalno cool aplikacija, a ujedno i neophodna, naročito za nas freak-ove kojima je uvijek malo dostupne memorije.
    Odlično i hvala na ovome. Odoh je odmh staviti na svoj iPhone.

    pozzz…
    ;-)))