Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Fail – Propali i posljednji sudski pregovori izmedju Applea i Samsunga
samsung-apple

Fail – Propali i posljednji sudski pregovori izmedju Applea i Samsunga

Kao sto mozda vec i znate sudska parnica izmedju Apple in Samsunga je pri kraju. Sto vise treba da zavrsi u roku dva do tri dana.

Lucy Koh, sudkinja u ovoj parnici je jecer jos jednom zamolila Samsung i Apple da jos jednom sjednu i popricaju o svojim problemima, naznacavajuci da je ova odluka ipak prevelika za porotu ljudi koji nemaju veze sa ova dva elektronska giganta te da je bolje ako se Samsung i Apple ipak dogovore jedni sa drugima.

Nakon pregovora koji naravno nisu uspjeli, Kevin Johnson, Samsungov advokat je prijavio sudkinji: “Direktori obje kompanije su jucer jos jednom sjeli i porazogovarali. Pregovori su bili bezuspjesni.”

To znaci da ce porota ipak odluciti tko je kriv za sto, te kolike ce biti odstete.

Danas ce se u sudnici cuti posljednji argumenti od obe strane a sutra u srijedu ce porota donjeti finalnu odluku.

No mene zanima sto vi mislite?

Ja osobno mislim da ne samo da je Samsung kopirao par mobilnih uredjaja od Apple, nego vecinu njihovih kompjutera, dodatne opreme i svega ostalog. O tome smo vec i pisali ovdje a i ovdje. Ne samo da se nadam da ce Apple pobjediti, vec se nadam da ce kazna za ovaj bezobrazluk biti dovoljno dobra da Samsung a i drugi koji tako sljepo kopiraju, umjesto da inoviraju, nikada vise nece ni pomisliti o tome. D

No zapocnimo konverzaciju? Tko ce pobjediti ali i zasto? Ako ste na strani Samsunga zasto? Ako ste na strani Apple, zasto? Zapocnimo konverzaciju u komentima.

  • Mislim treba se potruditi na nesto izgleda ovako slicno. Ovo sam vec postao na fejsu prosli tjedan. Nego da vas podsjetim ako niste vidjeli.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=457353927630841&set=a.186760038023566.44805.175918189107751&type=3

  • androidandroidwiner

    Koristio sam iPad prvu i drugu generaciju i odlični uređaji, međutim strahovito me razljutio Appleov potez da ne postave iOS 6 na prvi iPad??wtf?a uz to sam čitao i mnogo stvari kao i gledao seriju videa na kanalu na YT, zove se wicked2u4 čovjek,pogledajte seriju Android vd iOS i to me natjeralo da si kupim android smartphonea i prezadovoljan sam,toliko da nijedan iPad nisam uzeo par mjeseci u ruke,ovo je prvi put nakon par mjeseci jer upravo pišem sa njega.Nadam se da će ovo Samsung dobiti,jer še MNOOGOOO bolje odnose prema kupcima nego Apple.To je barem moje mišljenje ;)

    • Znaci ako neko ukrade auto, pa ga tebi da onda je to ok??? Mislim moze ti se Androdi svidjati, svi imamo svoje, ali pitanje je tko bi trebao pobjediti? Samsung zato sto Apple nije stavio iOS 6 na iPad 1?

    • Sven

      evo ovakve ja budale mrzim, sta nemaju pojma a tu se preseravaju, brate, samsung se bolje odnosi prema kupcima od Applea?! ti si na nekim drogama očito

  • Anonim

    Citiram:

    ako mercedes napravi motor koji ce pokretat njegove automobile, potpomognut novim i koristeci nove tehnologije koji ce bit izradjen od klipova, klipnih prstenova, radilica i svega ostalog sto drugi proizvode, onda on ne smije taj isti motor i tu tehnologiju zastititi nego treba pustit da ga svi kopiraju.isto tako, treba pustiti da svi kopiraju njegov izgled i da samo promijene znakic na haubi i bunkeru jer mercedes nije izmislio auto ni sve dijelove koji se nalaze unutra.mozda taj isti automobil ima dobre performanse i izgled i skinuo je rekord na nurnbergringu i zato sto je najbolji u tome treba ga sad kudit i istovremeno pravit slican automobil sa slicnim karakteristikama koristeci gotovo iste tehnologije.Lako je imat dijelove, treba znat slozit cjelinu.mogu ja imat sve sastojke ako neznam napravit kolac kako treba.ali netko zna i jel ga zbog toga treba kritizirat?ili ga kopirat?

    Poštujem samsung i njegove uređaje i android, ali nemaju pravo radit ovo što rade.

    Apsolutno sve kopiraju pa čak i appleove laptope

    • Osim toga ne zaboravite da su mnoge stvari i dan danas patentirane u autima i da proizvodjaci koji prave auta sa odredjenim stvarima placaju te patente originalnom vlasniku. Stvari kao motor nisu patentirane zato sto su patenti istekli posto vrjede 20 godina. Bar u Americi. Jos se uvjek placaju patenti za power lock i power windows GM-u a za brisace Fordu ili Christleru nemogu se sjetiti. U svakom slucaju patenti se placaju uredno na tisuce djelova i zato ne cujemo probleme. Jedino Samsung misli da je iznad zakona. Ja nebi kupio Samung poslje ovoga da izmisle teleporter i vremeplov.

    • androidandroidwinner

      Kopirati laptop?To je moguće?Pa kako će drugačije laptop pobogu izgledat,pa nije apple pvi napravio laptop ovakvim izgledom lol..svi prave iste laptope danas,vidjecemo kad za par godina apple napravi padphone pa ce ispast da su oni prvi to napravili

  • buha

    Mislim da se samsung dosta igrao copy paste, vrijeme je da se malo igraju cash&carry! Neka plate konacno pa neka onda “izmisljaju” nove tehnologije! Apple rulez

  • Seha

    Sretan sam jer postoji Android jer je on konkurencija iOS, a to je dobro, no tu nije pitanje Androida vec samsunga, velikog plagijatora i parazita tehnološkog napretka.Svatko tko govori o pohlepi Applea nek prvo pogleda sebe, naime, nemali broj ljudi se odlučuje za samsung jer je jeftiniji od Applea i pritom ih nije briga nizašto, što i ima smisla i prati ljudsku narav, jer svi bi mi sve a za ništa, no taj put nije put razvoja i napretka i uvijek na kraju se plati cijena. Ako se izade iz konteksta mob. industrije, koje su razlike kod kopiranja robnih marki, satova i svega iz Kine, što se kod nas nosi i kupuje samo tako.Nikakva, lažni ljudi nose lažnu robu i žive svoj lažan život pun nemorala, gluposti i opčeg jada koji izaziva u njima preveliku želju i pohlepu.Zbog te iste pohlepe cijenu ce platiti i čitav zapad koji je sve pselio u Aziju, kako bi što više zaradio, no to se nedogada preko noći ali će naplata stići kad tad!

    • Sven

      Slažem se :)

    • Svaka cast. Slazem se 228%

  • milanko

    svi telefoni pa i kompjuteri na neki nacin lice jedan na drugog tako da je upitno ko je koga kopirao

  • njubi

    Ovo je vise za popizdit na rubu sekte ste,idem probat nesto novo procitat ALI NEEEEEE IDEMO HATE HATE TROLL TROLL umisto novosti Omizio opet trolla,znam da je stari post ali stalnoooo isto! nema posta di nema reklamiranja ovoga a blacenja drugih proizvodaca.

    Prije svega nabijen na kc… izgled a drugo sad kad cemo bit iskreni ajde otidi dragi omizio na apple pa sastavi sebi comp,sa famoznom retina matricom koja je samo drugi naziv za IPS matricu (i sad opet rat JE IPS MATRICA JE I MOZES JE ZVAT ISUS BOG-IPS JE) , dalje razlika izmedu laptopa od apple i ostalih je samo dizajn NISTA VISE cak ispada puno losiji kad dode OS u pitanje jer ljudi koji se bave poslom izgube pravo nadogradnje nakon svega par godina KOD DRAGOG APPLE i onda kupi sve programe ponovo + usrani comp! Q ostalo procesor i5 ili i7,ssd diskovi po suho zlato se prodaju u apple,ramovi i apsolutno sve po redu je od drugih proizvodaca,sta je apple proizvodac ili sastavljac po tom pitanju? sestra ga je kupila za dizajn a meni smrklo to isto govno u nas dode 18 000 kuna PAZI! 15.6 inca a za takve iste pare dobijes ISP-T matricu ekran kod drugih… sad cu dobit agresiju apple usera (u obranu imam i sam iphone) ali zasto napadate druge proizvodace zar nije bolje da se tuku za nas??? da je samo jedan apple vas/nas glupi smartphone bi kostao kao vila sa 12 soba prvi red uz more… pricate tu o kopijama i laznim ljudima pa PM onda bi rimljani trebali tuzit danasnju cilu modnu industriju jer su oni ipak bili prvi koji su izgledali super cool sa vojskom pa ove danasnje cicije usrane kopiraju…jos da mi je znat sta kopiraju? Ali eto pricate o softweru vaseg omiljenog proizvoda,a hardware je od drugih sta su u ljute konkurencije!

    Cisti primjer navigacije koja je na robu smeca i kanalizacije,eto barem jos tocka te pokaze negdi u razmaku 10-tak metara,sad oce apple tuzit Nokiu,tom tom i garmina kad izbaci novi update za kopiranje naseg planeta??

    Prestanite se ponasat kao sekta,jer i vas/nas dragi mobitel je na nekim poljima gori od nokie 3310 i sami ste toga svjesni a bia bi jos puno gori da nije ljute konkurencije… zasto ja moram koristit data roming kad idem van drzave sa mojim super idiotphone a Nokia skinem mape pa u tunguziji ce proradit (pomorac sam pa znam)

    • Izvini njubi ti ocigledno ne koristis Apple proizvode osim iPhonea. Nemoj se molim te provaljivati sa ovakvim izjavama. Dizajn je velika stvar ali jos veca je da u uporedbi sa Windows platformom i Androidom, Apple je integriran. Kada imas racunalo, laptop, iPhone, iPad, Apple TV itd, tek onda vidis sto je Apple. Nemoj molim te da sada idem u detalje bez razloga. Razumijem da su im uredjaji skupi ali to ne znaci da nisu dobri. Pa pobogu cijela industrija ih kopira. Pa otvori malo oci.

      Sto se tice Samsunga, ja nisam izmislio ovu novost. Samsung je po mom misljenju kompanija koja smatra da su iznad zakona. Ponasaju se bahato i bez ikakvih problemea kradu od svijh, ne samo Applea. Kad dobiju po repu legalno onda je Apple kriv sto brani svoje patente. Hej ba, patenti su tu iz razloga, nisam ih ja izmislio a ni Apple. Nemozes biti ljut na kompaniju koja brani svoju investiciju. Tebi ako se svidjaju pa izvoli jarane, niko te ne sprjecava da si kupujes sto hoces. Kao sto si i sam rekao konkurencija je dobra stvar.

      Dok se ovaj blog zove Omizio ja cu pisati o cemu ja hocu te cu opisivati Apple i druge kako ih ja vidim. Nikoga ne tjeram da ide u Apple store i sebi kupuje Apple opremu. Ja ti se osobno duboko ispricavam ako sam te uvrjedio svojim pisanjem. Pa nemoj citati postove o Samsungu ako ih toliko volis.