Saturday, 16 January, 2021
Home >>> Ostalo >>> GeoHot-u treba dobar odvjetink protiv Sony-ja
geohot-vs-ps (1)

GeoHot-u treba dobar odvjetink protiv Sony-ja

Kao sto smo i ocekivali Sony Corp je juce odlucio da izvede GeoHot-a hackera koji je jailbreak-ao Sony PlayStation 3 pred sud.

Kao sto ste mogli procitati GeoHot i jos jedna grupa hackera su uspjesno jailbreak-ali PS3 i omogucili instaliranje raznih aplikacija i igranje kopiranih PS3 igrica.

Iz Sony-ja:

Okrivljenik George Hotz, Bushing, Hactor Cantero, Sven Peter and Segher (okrivljenici) su kompjuter hakeri. Pojedinacnim i zajednickim radom su uspjeli zaobici tehnolosku protekciju TPMS koja se koristi u Sony Playstation 3 sistemu. Okrivljni izdaju instrukcije i software koji omogucuje igranje kopiranih neplacenih igrica na playstation 3 sistemu. Kopirane igrice su se vec pocele skidati preko torrenta na internetu.

Sony nastavlja kako je ovakvo ponasanje ilegalno prema njihovim terminima uporabe i kako ce ovo kostati kompaniju mnogo novaca i mora se zaustaviti sto prije.

Nadam se da GeoHot koji je vec bio na sudu radi jailbreak-anja iPhone-a ima odlicnog odvjetnika. Sada moramo pricekati i vidjeti sta ce americki sud odluciti sto se tice jailbreak-anja playstation 3 systema i ako ce zavrsiti na isti nacin kako i iPhone jailbreak.

  • Robi

    …pa možda i nije trebao hackirati ps3…ipak ti kosooki rade čuda kao npr gt5 koji je stvarno urnebes od igre i grafike, a ti treba naplatiti…