Monday, 3 August, 2020
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Google radi na kopiji Siri pod kod imenom “Majel”
star-trak-coputer

Google radi na kopiji Siri pod kod imenom “Majel”

Apple je tvrtka koja je poznata po provedbi i popularizaciji novih tehnologija, kako hardwarea, tako i softwarea. Počevši sa mišem i laptop računalima, sve do iPhonea, Touch Screena, iPada, a sada i Siri tehnologije.

Osim odličnih ideja, Apple također posjeduje odličan marketing team koji odlično objasni, ne samo korisnicima, već i konkurenciji, zašto im je određena funkcija potrebna.

Nakon što je iPhone 4S, prvenstveno zbog Siri asistenta, postao najprodavaniji iPhone do sada, Google je odlučio da napravi ono što radi najbolje.

Prema objavi stranice Android and Me, Google navodno već radi na vlastitoj verziji Voice Recognition softwarea, pod imenom “Majel” ( Ime glumice Majel BGarrett-Roddenberry čiji se glas koristio u Star Trek seriji).

Prema navodima ove stranice, “Majel” treba izaći početkom 2012. godine, te će biti dostupan na većini Android uređaja. Ova odluka me dobrano začudila, s obzirom na to da je Eric Schmidt SEO Googlea, prije par mjeseci izjavio da Google već ima voice recognition koji je bolji od Siri.

Prema interviewu sa Matiasom Duarteom ovo je prirodni razvoj Androidove Voice Action funkcije, te nema nikakve veze sa Siri. Google vidi svoj Majel kao Star Trek računalo, koje će biti povezano sa svim funkcijama uređaja, neće imati osobnost kao Siri, već će jednostavno biti samo “Computer”.

Naravno, nakon što se Android Majel pojavi na Android uređajima, očekujemo da će ga okarakterisati “dosta boljim” od Appleove Siri verzije. Svjesni smo i da će se nakon mora komentara na različitim sajtovima i blogovima, za par mjeseci voditi bitka oko toga tko je prvi izbacio voice recognition. #sarcasm

Jedva čekam!

No, što vi mislite o ovome? Korisna konkurencija, ili samo još jedan pokušaj Googlea da na brzinu kopira Apple?

  • Zeljko

    Mislim da nikada ne bih kupio ni jedan drugi telefon pa makar morao koristiti onaj prvi iPhone 2g…

  • Not Me

    Savršeno me briga tko koga kopira-sve je to za k…. kad ne radi na hrvatskom jeziku. Što to uopće može predstavljati prosječnom hrvatskom konsumeru? Ama baš NIŠTA!!! Niti meni neće puno značiti iako uskoro odlazim živjeti u Australiju- ipak prije upotrebe (promučkati)moram naučiti Aussye akcent!