Tuesday, 15 October, 2019
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> iPhone 5 ce biti duplo brzi nego Samsung Galaxy S II
banchmark

iPhone 5 ce biti duplo brzi nego Samsung Galaxy S II

Android uredaji? Sto reci o bitkama izmedju Androida telefona i iPhonea? Prije mjesec dana sam imao priliku da koristim HTC Desire cijela tri tjedna sa najnovijom verzijom Androida.

Nisam bio impresioniran, no ne volim ulaziti u svadje izmedju korisisnika Android uredaja i iPhonea ali nakon tri tjedna aktivnog testiranja, jedno je sigurno.

Tko god kaze da je Android operativni sustav bolji od iPhonea iOS-a, nije nikada koristio iPhone 4 na iOSu 4. Tocka! Naravno ovo se mozda i promjeni jedan dan, nakon sto Google prestane kopirati funkcije iOS-a.  Na kraju krajeva svi smo mi drugaciji i svako trazi druge stvari od svog mobitela.

No svake godine Samsung, HTC i Motorola izbace takozvani “iPhone killer” telefon koji ima vise memorije bolji procesor itd. Naravno ovo se uvjek desi 6 mjeseci nakon sto je izasla zadnja verzija iPhonea.  Na zalost, sve hardware statistike nisu uspjele ubiti iPhone sto je ocigledno po svim prodajnim statistikama. No necemo sad o tome.

Ove godine Anandtech blog je izbacio statistike koje pokazuju da ce iPhone 5 sa svojim A5 procesorom (istom koji je momentalo u iPadu 2) biti duplo brzi od momentalno najbrzeg mobilong telefona Samsunga Galaxy S II. Da jednom i mi usporedimo najnoviji iPhone sa starijim Android uredjajom.

Sto to znaci za korisnike iPhone? Nista. iPhone vodi bitku u dizajnu i jednostavnoscu upotrebe i iOS 5 ce biti prava zvijezda ove godine sa svih 200 novih funkcija od kojih pola jos i neznamo.

Ali za sve vas koji jos uvjek gledaju i prate Gigaherce i megabajte i misle da je samo to vazno u svijetu tehnologije,  sada znate da ce iPhone 5 imati i najbrzi GPU.Pocnimo skupljati novce :).

Source: AnandTech

 • dinic

  Samo u test nisu ubacili ipad1 pa bi se vidilo kolko je zapravo ipad brzi od iphonea ;-)

 • Bikerdays
 • Ivan

  Koliko je autor ovog članka zaluđen jabukom to nisu istine.
  Samo ima jedna stvar koju nikad nitko ne piše, a kad ju se spomene svi je ismijavaju zove se Symbian.
  http://www.gsmarena.com/symbian_remains_top_mobile_os_in_western_europe_as_android_beats_ios-news-3128.phpSymbian remains top mobile OS in Europe, as Android beats iOSMalo više poštovanja prema drugim proizvođačima jer članci postaju ne obijekivni kad se kreče sa stajališta nema boljeg od iOS-a i drvlje i kamenje po Androidu i ostalim igračima na tržištu. 

  • Ha ha ha ha. Najs. No comment. ha ha ha….

 • Slaven Makar

  kolko sranja u jednom postu, a da ne pricamo da se ode na stranicu GLBenchmark da se pogledaju ukupni rezultati testiranja SGS2 ima odlicne rezultate na svim benchmarcima samo ova 2x Offscreen su losija i naravno te izaberu ko reprezentativni ovi iz jabuke :) objektivnost na razini 

 • Tome

  Autor ove teme uspoređuje stari HTC desire sa IP4 koji je star godinu dana…
  Da je usporedio SGS ili SGS2 sa IP4 onda bi to bila druga priča dragi autoru…..
  Vjerovatno kad spavaš vidiš jabuku ispred sebe….

  • Dragi Tome ja usporedjujem Android sa iOS-om. HTC Desire je koristen kao mobitel koji ima Android sustav na sebi. Kao sto rekoh, jadno i zalosno. Nisam impresioniran. Da cesto vidim jabuku ispred sebe dok spavam :)

   • Tome

    Autoru, android općenito ima dosta boljih stvari nego ios, isto tako i ios ima neke stvari bolje od androida. Ali, reči da će IP5 biti duplo brži od SGS2 je čista glupost. Vjerovatno si ga ti probao pa to znaš?
    Bolje je sačekati još ovih misec dana pa onda raditi usporedbe nego izvaljivati ovakve gluposti.
    Kao što je Slaven napisao ispod, na stranici GLBenchmark u globali je SGS2 najbrži uređaj na tržištu. Brži i od svevišnje jabuke (ipada 2)…..

 • Dalibor

  Ne slažem se potpuno o neobjektivnosti ali koji ku… Vi koji govorite protiv ios-a i navijate za android čitate i surfate po ovim stranicama

 • Popic

  A ovako, trenutno imam SGS II, nakon svih mogućih iphonea uzeo sam ga jer sam želio malo veći ekran operatera po želji, bavim se jabukom već niz godina od izlaska 3G radio jalbreak na 2.3 ios il tako nešto i stvarno su napravili dobar posa, stvar je u tome šta rade os za samo jedan telefon prisjetimo e problema sa ipadom i ios, dok android ide na mljon vrsta telefona slabih i jakih, ios izlazi sa 5 inačicom a android tek sa trecom sa puno manje zakrpa i uz to sve je uz sami bok ios-u.
  A šta se tiče brzine iphonea 5 to možemo samo cekati ipad je veći utedaj i nisu za usporedbu uopće, a zašto ne uspoređivati 5-icu sa SGS III šta ubrzo izlazi sa četverojezgrenim procesorom…

 • Edi

  Vrlo jednostavno: koristio sam IPHONE 4 sa IOS4 punih 18 dana, nakon čega sam igračku poklonio sinu koji ima 12 godina. Te kupio Galaxy II S  i….. hvala ! Nikada više IPHONE. Možda jedino ako u IPHONE ugrade Android :)

 • Ovidrugi

  Možemo mi raspravljati koliko hočemo, ali ne možemo promjenjti činjenicu da se više iPhone-a proda nego svih ostalih uređaja zajedno.
  Da skratimo,
  u auto industriji imamo podjelu na
  – Mercedes i drugi auti.
  Ovdje stvari stoje ovako
  -iPhone – ostali uređaji.