Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> “Google Circles” nova društvena mreža Google-a?
Google Circles mogući logo

“Google Circles” nova društvena mreža Google-a?

Nedavno su se pojavile nove glasine koje govore kako bi Google u svibnju ove godine na konferenciji “South By Southwest” u Austinu ( Texas ) mogao predstaviti svoju novu društvenu mrežu pod nazivom “Google Circles”, navodi poznati svjetski portal ReadWriteWeb. Iako ovu vijest Google masovno opovrgava mediji im baš i ne vjeruju jer su isto tako opovrgavali glasine koje su se nagađale za izlazak danas uspješnih proizvoda  GoogleCheckout, GoogleDocs i GoogleNews. Glasinu o izlasku nove društvene mreže pokrenuo je poznati programer Tim O’Reilly koji je putem Twitter-a objavio kako je vidio Google Circles i da je suviše dobar proizvod.

Društvene mreže su bolna točka Google-a jer znamo da su već pokušavali proizvesti slične proizvode koji im nisu donijeli previše uspjeha kao što je to bilo upravo s Orkut proizvodom ili Google Buzz-om koji je na početku svog izdavanja stekao negativan publicitet zbog povrede privatnosti korisnika. Nakon ovih neuspješnih pokušaja Google-a da se pokuša usmjeriti ka istinskom pravcu za danas najpopularnijom društvenom mrežom Facebook pojavile su se špekulacije da će nova društvena mreža nositi ime “Google Circles” a na tom servisu korisnici bi mogli djeliti statuse, fotografije i video isječke. Uskoro ćemo saznati dali su ove glasine i nagađanja bila istinita, a dotad podjelite s nama mišljenja dali Google ima potencijala približiti se ili eventualno ugroziti trenutnog diva društvenih mreža Facebook?

Omizio.com svakog dana možete pratiti i komentirati putem Facebook ili Twitter stranice, a ako često koristite email možete uključiti primanje dnevnih email obavijesti s našega bloga.