Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Google je predstavio Music Cloud Servis prije Appleovog iClouda.
google-music-cloud

Google je predstavio Music Cloud Servis prije Appleovog iClouda.

Google je danas na svojoj I/0 tehnološkoj konferenciji iznenadio mnoge te predstavio novi muzički Cloud servis pod imenom ‘Music’.

Googleov novi cloud servis će biti direktni konkurent Amazonovom Cloud Drive servisu te Appleovom iCloud servisu koji treba da izađe za par mjeseci.

Google Music servis je trenutačno u beta fazi i dostupan je samo USA korisnicima koji su pozvani na testiranje, međutim servis će biti dostupan svima u roku od par dana.

Svi smo već znali da Google radi na ovom cloud servisu, međutim, prema izviješću glavnih svjetskih novinskih agencija, Google je imao velike probleme sa muzičkim kućama koje su mu navodno zadavala raznolike probleme.

Zbog ovih problema, nitko nije očekivao da će Google uspjeti predstaviti ovaj servis, a kamoli da će to uraditi prije Applea.

Za razliku od Amazona, koji nudi storage do 1,000 pjesama, Google nudi 20,000 pjesama prostora i svi Android uređaji će moći koristiti servis bez problema preko App-a koji se može skinuti sa Android Marketa.

Za sada, iOS uređaji ne mogu koristiti ovaj servis, pa ako imate iPhone, morat ćete koristiti kućno računalo (Mac ili Win) da bi ga isprobali.

Sada nam ostaje da vidimo što će Apple učiniti sa svojim iCloud servisom. Sa prostorom koji može primiti do 20,000 pjesama, koji nudi Google, Apple bi mogao imati velikih problema sa svojim iCloud servisom.

Da li će Apple opet izbaciti nešto novo i revolucionarno te dokazati Apple-ovu globalnu dominaciju?

Što vi mislite? Hoćete li staviti svoju muziku u cloud? Što mislite o cloud servisima?

Credit: http://music.google.com/about/