Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Googleov Gmail sada dozvoljava 10GB Attachemente
drive-2

Googleov Gmail sada dozvoljava 10GB Attachemente

Naš digitalni život, svakoga dana sve više i više postaje HD. Fotografije i videa koja snimamo u visokoj rezoluciji,  postaju sve veće datoteke, koje je sve teže i teže dijeliti sa prijateljima i rodbinom. Bar preko e-maila.

Nadam se da do sada već svi imate bar jednu gmail adresu sa Googleom i da ste svjesni ograničenja za privitke koje su u Gmailu do sada bile 20MB.

Google je također uvidio da bi ovo mogao biti problem, te ga je odlučio riješiti, na taj način da vam sada dozvoljava 400 puta veće privitke, koji su sada čak do 10GB veličine.

Google će ovo uraditi uz pomoć svog novog besplatnog cloud servisa  napravljenog u travnju ove godine, pod imenom Google Drive.

Tvrtka se nada da će novi dodatak gmailu pomoći korisnicima već postojećih cloud servisa od Applea, Amazona, Microsofta i Dropboxa, da se prebace na Google Drive cloud.

Ne vidite li još uvijek Google drive ikonicu u vašem gmailu, ne zaboravite da morate koristiti Googleov novi compose format interface, te da će trebati neka tri dana, dok se ova opcija pojavi svim korisnicima gmaila.

Ne koristite li već najbolji email servis na svijetu, onda vam je sada vrijeme da ga probate.

Za više informacija pogledajte Google blog.

  • provjerite svoje tektove

    trenutna ograničenja na gmailu nisu 20MB nego 25MB