Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Sparrow email aplikacija je prodana Googleu!
googlesparrow

Sparrow email aplikacija je prodana Googleu!

U nastavku slijedi jedna od najgorih vijesti (iz tech svijeta) ovog tjedna. Google je ponovo odriješio kesu te kupio Sparrow, aplikaciju koja je (bila?) jedan od najboljih email klijenata prvo za Mac OS X, a u posljednjih par mjeseci i za iOS. Detaljnu recenziju iOS inačice uradili smo još kad se Sparrow pojavio na App Storeu sredinom ožujka a pročitati je možete ovdje.

Na službenom blogu kompanije, njen CEO, Dom Leca odlučio je napisati kratku izjavu. Cijeli tim je naporno radio kako bi korisnicima pružio što bolje iskustvo a sada svi postaju dijelom Gmail tima. Smatraju da će na taj način lakše ostvariti svoju viziju. Leca nije propustio da se zahvali svojim lojalnim kupcima uz obećanje da neće prestati da daju podršku za svoje aplikacije. Iako detalji oko prodaje nisu poznati neki nagađaju da je Google morao ispljunuti 25 milijuna dolara. Prisjetit ćemo se da je Sparrow za iOS bolovao od pojedinih “dječijih bolesti.” Push notifikacije ostale su neostvarena želja većine korisnika (teško da će sa na tom planu nešto promijeniti sada), a podršku za POP email naloge aplikacije je dobila tek nedavno putem updatea. Ipak, ova vizuelno dopadljiva i u konačnici prilično brza i korisna aplikacija, uspjela se uvući pod kožu mnogima.

Što će se desiti sada nije teško pretpostaviti. Cijeli tim radit će na nekim novotarijama za Gmail dok će Sparrow ostati po strani, zaboravljen. Smatram to greškom jer ne sumnjam da bi Google mogao iskoristiti popularnost ove aplikacije u svoje svrhe. Kada bi se uložilo nešto love u servere i time se korisnicima ponudile Push notfikacije, te se obezijedila ne samo podrška nego i blagovremeno obogaćivanje novim funkcijama, Sparrow bi imao ogroman potencijal. Koliko vas je koristilo Sparrow na svojim uređajima, kakva su bila vaša iskustva sa ovom aplikacijom?

Izvor: iDB

Featured image credit: lifehacker.com