Tuesday, 15 October, 2019
Home >>> Ostalo >>> Google >>> YouTube Music Key – YouTube servis bez reklama, sa više opcija i pretplatom
YouTube-Music-Key

YouTube Music Key – YouTube servis bez reklama, sa više opcija i pretplatom

Nakon mjeseci špekulacija Google nam je predstavio svoj novi streaming servis pod nazivom YouTube Music Key. Ovakav potez teško da će začuditi ikoga jer audio/video streaming servisi bilježe ogromne uspjehe već nekoliko godina.

Prema prvim informacijama, novi YouTube servis će biti u mogućnosti da stream-a glazbu i video sadržaje u visokoj kvaliteti i bez reklamnog sadržaja. Idućeg tjedna ulazi u proces beta testiranja, gdje će developeri sa pozivinicama narednih šest mjeseci uživati u besplatnom i neograničenom korištenju nove usluge, da bi nakon službenog puštanja u javnost usluga bila ponuđena po promotivnoj cijeni od 7,99$ mjesečno.

Pored činjenice da će servis funkcionirati bez reklama, dodane su i druge pogodnosti kao što je reprodukcija sadržaja u pozadini ili sa ugašenim zaslonom kod mobilnih uređaja, offline reprodukcija i slično. Po svemu sudeći, budući pretplatnici YouTube Music Key servisa će dobiti i pristup Google Play Music servisu za stream glazbe. Inače Play Music pretplate inače koštaju 9,99$ i riječ o direktnom konkurentu postojećim “uhodanim” gigantima kao što su Spotify ili Rdio.

YouTube je jedan od najprepoznatljivijih brandova na svijetu te njegova monetizacija na ovaj način predstavlja samo logičan korak prema naprijed. Kada će točno, te u kojim zemljama YouTube Music Key servis biti dostupan, još nije poznato. Naravno, YouTube će u svom osnovnom obliku kakav sad poznajemo i dalje ostati besplatan.