Wednesday, 13 December, 2017
Home >>> Ostalo >>> Happy Birthday to Omizio.com and blog stats
happy-birthday-omizio

Happy Birthday to Omizio.com and blog stats

Omizio.com danas slavi svoj prvi rođendan. Cijeli Omizio Team bi se želio zahvaliti svim svojim vjernim čitateljima i posjetiteljima koji su nam dali inspiraciju da nastavljamo dalje iz dana u dan.

Omizio.com je počeo sa radom sa veoma jednostavnim ciljem: pomoći svim korisnicima iUređaja u Hrvatskoj i okolici i donijeti im najnovije vijesti o Appleu na našem jeziku. Omizio je počeo sa radom sa timom od jednog čovjeka koji nije znao da li je ovakav portal uopće potreban na našim prostorima ili ne. Nakon par mjeseci i tisuće posjetilaca, bilo je jasno da je odgovor na to pitanje “Da”.

Kratko nakon početka rada i drugi iPhone entuzijasti su se počeli pridruživati Omizio blogu, što ga je učiniilo jos boljim i većim. U zadnjih godinu dana mnogi blogeri su došli i prošli ali su iza sebe ostavili dugotrajan trag koji i danas pomaže mnogim čitaocima Omizio.com. Danas bih se također želio zahvaliti svima koji su doprinijeli Omizio blogu i dali svoje slobodno vrijeme besplatno: Draženu, Eni, Domagoju, Darku, Dragutinu i Nini, te ostalim guest blogerima i ljudima koji su nam pomogli sa nagradnim igrama te koji su doprinijeli na moderaciji i pisanju za blog.

Kao što se to desi sa svakim online projektom, naš put nije uvijek bio lagan. U zadnjih godinu dana smo imali problema sa drugim stranicama koje su doslovce krale nas sadržaj bez kredita, sa našim stilom pisanja ili gramatikom. Imali smo financijskih problema ali smo ipak uspjeli izdržati. Mnogi su nas kudili da ne pišemo dovoljno često, ili da ne odgovaramo na pitanja dovoljno brzo. Bilo je i dosta negativnih i uvredljivih komenta ali su bili sitnica u usporedbi sa pozitivnim komentima i svakodnevnim zahvalama od strane čitalaca kojima smo uspjeli pomoći.

Da bi bolje razumjeli uticaj Omizio.com bloga u Hrvatskoj, pogledajte malo statističkih podataka:

Click to EnlargeKao što mozete vidjeti, u zadnjih godinu dana je pregledano više od 1.7 millijun stranica a blog je imao više od pola milijuna posjetilaca. Napisano je preko 720 postova te smo otvorili Facebook Stanicu, Twitter i YouTube kanal.

Većina posjetilaca 79.1%  naravno dolazi iz Hrvatske. Druga na listi je Bosna sa 7.82% te Srbija sa 5.57%. Njih prate USA, Njemačka, Švicarska, Austrija, Crna Gora, Slovenija te jos 85 drugih država širom svijeta.

Većina posjeta je došlo sa Google tražilice, čak 55%. 22% su stalni svakodnevni posjetioci koji dolaze na stranicu direktno upisujući adresu ili preko bookmarka. 10% posjeta dolaze sa Facebooka i Twittera. Za jednu godinu smo uspjeli sakupiti preko 2.000 facebook fanova i preko 1.800 pratilaca preko Twittera.

Najjveća posjeta u jednom danu bila je 6/2/2011 kada je Omizio.com dobio 12,465 posjećenih stranica, što je otprilike 35 posjeta u minuti. To je bio dan kada je izašao dugo očekivani GreenP0ison jailbreak za iOS 4.2.1. te smo napravili korak po korak upute kako ga koristiti.

Osim posjeta, ostavljeno je preko 4.000 komentara na blogu i preko 20.000 komentara na Facebook stranici. Omizio team je kontaktiran preko 1.300 puta preko kontakt forme i 96% tih pitanja je uspješno odgovoreno.

Najposjećenija kategorija/stranica je Novosti te Jailbreak, Cydia, Tutoriali, iPhone Apps i Najčitanije.

Najposjećeniji postovi u zadnjih godinu dana su:

  1. Downloads
  2. iPhone 5 – 18 Glasina i što se najviše očekuje
  3. GreenP0ison Rc5 Jailbreak za iOS 4.2.1 Upute
  4. Jailbreak Selektor
  5. Kako otključati iPhone putem UltraSn0w-a

Najvise komentara i konverzacija su prikupili postovi o Jailbreaku i o iPhoneu 5.

U drugoj godini rada planiramo da se proširimo još više a za to nam je potrebno još blogera. Planiramo Omizio Forum te Cydia repo na kojem planiramo objavljivati teme i aplikacije domaćih dizajnera i programera. Ako ste zainteresirani da se pridružite Omizio teamu, pogledajte ovaj post pa nam se javite.

Sve u svemu, mislim da smo imali odličnu prvu godinu rada. Nadamo se da će Omizio.com nastaviti sa radom i dosadašnjim uspjehom, naravno uz vašu vjernu podršku. Još jednom hvala svima na posjetama i Happy Birthday to Omizio.com

 

Ako već niste, sada nas “zapratite” preko Omizio Facebook stranice, te preko Twittera ili možete dobiti svakodnevne e-mail update u vaš inbox.

 

  • Club-os

    Svaka cast samo naprijed :))

  • Samo tako nastavite! Sretno!