Thursday, 25 February, 2021
Home >>> Ostalo >>> Internet >>> Viv – Digitalni asistent budućnosti je predstavljen javnosti
viv-800x533

Viv – Digitalni asistent budućnosti je predstavljen javnosti

Prošlog tjedna pisali smo o tome kako Dag Kittlaus i Adam Cheyer, tvorci Siri, pripremaju novi virtualni asistent koji na do sada neviđen način koristi umjetnu inteligenciju (AI) i koji će biti nekoliko koraka ispred konkurencije.

Viv je predstavljn jučer na TechCrunch Disrupt eventu u gradu New York. Tim sa više od 20 ljudi je na ovom projektu radio prethodne četiri godine a rezultati su više nego odlični. Na demostraciji koju su Kittlaus i kompanija pripremili možemo vidjeti da Viv funkcionira u obličju obične iOS aplikacije kao Google Now ili Cortana. Nivo na kojem ovaj asistent razumije običnu konverzaciju je daleko od bilo čega što smo vidjeli do sada.

Viv će se moći koristiti u vidu aplikacija ili integriran u razne druge servise kao što je Uber. Zanimljivo je i to da koristeći nove tehnologije Viv može razumjeti upit korisnika i napisati programski kod u djeliću sekunde kako bi bio u mogućnosti da na isti odgovori. Iako još nije spreman za korištenje u javnosti Viv daje mnoga obećanja te se nadamo da će ih i ispuniti. Pogledajte prezentaciju od sinoć pa zaključite i sami.