Monday, 16 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> Da li bi radije nosili iWatch koji izgleda više kao tradicionalni skupocjeni švicarski sat?
iwatch-koncept-main

Da li bi radije nosili iWatch koji izgleda više kao tradicionalni skupocjeni švicarski sat?

iWatch, iWatch i samo iWatch. Od kako je Apple prije par godina registrirao ideju za pametni sat, ne može proći dan da netko nešto ne napiše o pametnom satu.

Svi proizvođači su se počeli kretati ka proizvodnji uređaja koji možete nositi poput sata, kako ovaj put ne bi zakasnili na tržište kao s pametnim telefonima i tabletima. Veliki giganti poput Nokiea i Blackberrija so gotovo propali radi kasnog upada na tržište i mnogi su naučili na njihovim greškama.

Tržište je već puno sličnih ideja i raznoraznih narukvica za pračenje fizičkih aktivnosti a i smart satova od kojih su neki ok a neki potpuna propast. Da, Samsung, gledam upravo u tvoj Galaxy Gear. O grafičkim konceptima da i ne govorimo.

No da li se itko zapitao, tko ustvari želi nositi plastičnu narukvicu ili sat bez obzira s kakvim je funkcijama? Da li nam je potreban smart watch? Koji problem rješava sat sa svim ovim notifikacijama, lošom baterijom, slabijom kamerom. Zar je stvarno tako teško izvaditi mobilni iz džepa i pogledati u obavijesti ili sat?

Zar možda ne bi ljepše bilo napraviti nešto klasično i lijepo, pa čak ako ima i manje funkcija? Da li nam je potreban touch zaslon na satu ili siri? Da li su to najlakši način interakcije sa malim zaslonom na satu? To je možda dobra izvedba za pametne telefone ali da li je pametno za satove?

Na kraju krajeva za razliku od prije stotine godina kada su se satovi koristili za pomorsku navigaciju zajedno s zvijezdama i kompasom, u zadnjih pedesetak godina su definitivno postali nakit. U zapadnom svijetu, sat koji nosite može reći puno o vama i vašoj ekonomskoj situaciji. Da li će isto reći plastična narukvica?

Mađarski grafički dizajner iz Budimpešte Gabor Balogh se zapitao upravo ova pitanja te pokušao osmisliti bolji pametni sat. Koji bi i dalje imao potrebne funkcije ali ne i zaslon sa packama od prstiju i touch zaslon. Koncept koji se rodio iz te ideje je definitivno nešto što bi se bez premišljanja našlo na mojoj ruci. I ako bi mi dosadile funkcije, ostao bi predivan klasični sat koji bi u tom trenutku postao ono što su satovi već mnogima već sada. Nakit.

Pogledajte ovaj odličan koncept i javite nam što vi mislite?

Smartwatch-Concept-on-Behance

 

Orinalni link i slike u boljoj recoluciji možete naći ovdje. Recite nam što mislite.

  • ivanvk

    u sviđa mi se samo je cjena sigurno da glava zaboli

  • Tomi

    I meni se sviđa