Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> iPhone 7 koncept – Force Touch će omogućiti iPhone bez home gumba
iphone-7-main

iPhone 7 koncept – Force Touch će omogućiti iPhone bez home gumba

Novi iPhone 6S je sve biliže i bliže i kao i svake godine počinjemo viđati sve više i više dobrih koncept dizajna, zamišljenih na bazi ovogodišnjih glasina. Neki dan smo vam pokazali kako bi izgledao novi iPhone da je home gumb izravno ugrađen u zaslon, a današnji koncept mi je privukao pažnju samo zato što mislim da je ovakav uređaj ono što je Steve Jobs htio iPhone da bude od samog početka.

U više knjiga i publikacija, napisano je kako je Jobs orginalno želio da iPhone nema fizičkih dugmadi. Njegova zamisio je bio uređaj s touch zaslonom preko cijele prednje strane, ali naravno u to vrijeme a ni danas, 8 godina kasnije to još uvijek nije moguće. Zaslon je trebao biti zvijezda iPhonea 1, i radi te obsesije dobili smo sa revolucijonarnim uređajem sa samo jednom tipkom i ogomnim zaslonom u usporedbi s tadašnjim mobilnim uređajima.

iphone-7-koncept

Posljednji koncept Studiomonroe nam donosi upravo to. Uređaj s zaslonom od ivice do ivice, preko cijele prednje površine i bez ikavih dugmadi. Vjerovatno se pitate što a kako ćemo bez Touch IDa i Home dugmeta.

Odgovor na to je da bi Force Touch nova tehnologija uzeta s Apple Sata koja treba da se pojavi s novim iOS 9,  mogla zamjeniti home gumb, a prema već uređenom Apple patentu. Novi zasloni će dozvoliti biometrisku sigurnost bile gdje na površini zaslona. To znači da home tipka sa touch ID senzorom neće biti potrebna.

Ovo bi također riješilo problem jedno ručne upotrebe, so obzirom da bi ovakav uređaj mogao zadržati istu veličinu zaslona ali bi sam uređaj bio puno manji s obizrom da nebi imao ekstra rubove na dnu i sa strana. Zaobljeni rubovi i prednji zaslon bi dozvolili još veću upotrebu gesti kroz čitav iOS.

Što vi mislite? Meni se prilično sviđa ova vrsta budučnosti.

Credit: Studiomonroe