Monday, 28 September, 2020
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> Novi iPhone 5se i iPhone 7 koncepti nastali su iz glasina
iPhone-5se-iPhone-7-concept-Curved-image-002

Novi iPhone 5se i iPhone 7 koncepti nastali su iz glasina

U minulim godinama bi nakon ozbiljnih glasina o novim iPhone modelima uobičajeno vidjeli salvu manje ili više dobro izvedenih konceptnih uradaka. Danas to više nije slučaj pa su ukusni i dobro promišljeni konceptni uratci rijetkost, ali ima i izuzetaka.

Novi konceptni video skupa sa setom slika dolazi sa Njemačkog magazina Curved.de i prikazuje njihovu viziju nadolazećih iPhone 5se i iPhone 7 modela. Trenutna debata u širim profesionalnim i kafe partijama se vodi oko toga da li će Apple zaista izbaciti iPhone 5se koji će nalikovati na gotovo 3 godine star iPhone 5s ili će se uređaj ipak zvati iPhone 6c te pratiti dizajnerske smjernice tog modela. Curved uredništvo se odlučilo za noviju varijantu a u pogledu iPhonea 7 u koncept je ušlo sve ono što smo do sada čuli putem glasina: nema više linija antene, kamera ne strši van kućišta, tu su dvije leće kamere, a nema 3,5 priključka za slušalice. Pogledajte i sami:

Naravno, teško je ustvrditi kako će gotovi proizvodi od Apple-a ličiti na ove koncepte ali to i nije poenta. Ovo je tačan prikaz glasina koje čujemo i kao takvo idealno za diskusije. Što vam se dopada na ovim konceptima a što bi voljeli promjeniti? Pišite nam u komentarima.