Monday, 16 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Kreatori Siri narednog tjedna predstavljaju novi, revolucinarni digitalni asistent Viv
og-viv-earth-c3184a16-1024x538

Kreatori Siri narednog tjedna predstavljaju novi, revolucinarni digitalni asistent Viv

Oni sa malčice dužim stažom sigurno se sjećaju da je Siri, iOS digitalna asistentica, svoj život počela kao obična aplikacija dok Apple nije izrazio interesovanje za preuzimanje kompanije i inkorporaciju tih funkcija u iOS. Ekipa koja stoji iza Siri sada ima novu viziju za digitalnu asistenciju a odaziva se na ime Viv.

Viv, globalni mozak kako njihovi tvorci “tepaju” svom projektu, bit će predstavljen narednog tjedna i bit će sposoban nositi se sa dosta složenijim zadacima bez potrebe za prebacivanjem iz jedne u drugu aplikaciju ili bilo kakve ljudske interakcije. Za razliku od većine virtuelnih asistenata dostupnih danas koji mogu razumjeti precizne upite te ponuditi predviđene odgovore, Viv može imitirati spontanost i bazu znanja pravog asistenta. Kada su razvojni inženjeri testirali Viv pitali su: “Naruči mu pizzu iz Pizz’a Chicago u blizini mog ureda.” Ubrzo su dobili odgovor: “Koje priloge želiš?”

Oni koji su malo više upućeni u novi rad Dag Kittlausa i Adam Cheyera kažu da je Viv nova revolucija u ovom području. Autori ovaj put nisu zainteresirani za prodaju ove tehnologije iako su na vrata kucali i Google i Facebook. Viv će biti licencirana i ugrađena u razne aplikacije servisa tipa Uber ili Grubhub. Oni kažu kako im je cilj prirodnu interakciju kojom su se ljudi služili milenijima, prenijeti na online servise.