Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> “Back to Mac” nova Apple novinarska promocija
Mac-Event

“Back to Mac” nova Apple novinarska promocija

Vecine velikih novinarskih kuca u Americi so dobile pozivnicu za novi Apple-ov media dogadjaj koji treba da se odrzi 20.10.2010 u 17:00 sati po nasem vremenu. Sudeci po naslovu dogadjaja Apple je odlucio da  prica malo vise o zanemarenom Mac-u. A sudeci po slici Apple ce najvjerojatnije otkriti svoju novu verziju OSX-a 10.7 koji je prozvan Lav (Lion).

Naravno kao i prije bilo kojeg Apple-ovog media dogadjaja mozete naci miliun glasina o cemu ce Steve Jobs pricati i koji ce nove produkte Apple izbaciti.

Jedna od tih glasina su da izlazi novi 11.6 inchi MacBook Air koji je navodno jos tanji i laksi od orginalnog MacBook  Air-a. Prema slikama koje je izbacio Americki blog Gizmodo, radi se MacBook-u na kojem je hard drive zamjenjen brzom RAM memorijom. Sto znaci da bi MacBook mogao biti “instant on” kao iPad i iPhone. Znaci necete morati cekati da se upali ili ugasi.

Takodjer posto je ogromni hard drive zamjenjen malom memorijom sada ima vise prostora za vecu bateriju sto bi trebalo produziti zivot baterije i broj sati izmedju punjenja.

Ovo su jos ovijek glasine tako da moramo cekati jos par dana da vidimo sta ce Apple stvarno izbaciti.

Update 20.10.2010 : Apple je odlucio da streem ovaj dogadjaj u zivo ali samo za Apple-ve korisnike koji imaju Mac ili iOS uredjaj.  Pocinje u 17:00 sati po nasem vremenu.

Ako nemate Mac ili iPhone mozete pogledati streem ovdje:

Watch live streaming video from gizmodo at livestream.com