Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Facebook Home funkcija Chat Heads su došle na iPhone i iOS
chat-heads-main-2

Facebook Home funkcija Chat Heads su došle na iPhone i iOS

Kao što već možda i znate Facebook je prije dva tjedna izbacio takozvani Facebook Home, app launcher koji vam od Android pametnog telefona pravi Facebook telefon, tako što zamjenuje home screen, kameru, chat, app launcher i druge dijelove operativnog sustava sa Facebook sučeljem.

Detaljnu recenziju i objašnjenje funkcija možete pogledati ovdje.

Funkcija je napravljene za one od nas, koji provode dosta vremena na Facebooku te žele da su im sve funkcije socijalne mreže uvijek na domaku. Dobra ideja ne?

Na žalost i na veliko razočarenje Marka Zuckerberga i kompanije, Facebook Home koji je orginalno trebao biti samo na par Android telefona nije pokupio baš najbolje recenzije po netu te je nakon par dana testiranja proglašen razočaranjem.

Facebook Home je brže bolje omogućen i drugima Android korisnicima putem Android Marketa, međutim i tu su korisnici odlučili da je Facebook sučelje vrijedno samo dvije i pol zvjezdice.

Da skratim priču, Facebook home nije ispao ono čemu su se mnogi nadali, međutim ima jednu funkciju koja se svidjela mnogima.

chat-heads-android

Chat Heads za iOS

Govorim o takozvanim “Chat Heads” koje se koriste pri Facebook chatu. Umjesto da idete u Facebook ili Chat aplikaciju, Chat heads okrugli avatari (kao na slici) uvijek stoje na telefonu za vrijeme aktivne konverzacije, što vam dozvoljava pričanje sa prijateljima iz bilo koje aplikacije. Slično kao sto možete poslati poruku putem BiteSMS klienta od bilo kud u iOS-u.

Chat heads su imale tako pozitivne utiske na korisnike da ih je Facebook tjedan dana kasnije osposobio i u novoj verziji Facebook 6.0 aplikacije za iOS, gdje ih i sami možete testirati ali samo unutar Facebook aplikacije.

chat-heads-facebook-app

Iako ne koristim Facebook chat tako često, moram priznati da je ova funkcija prilično dobro ostvarena te da ubrzava workflow i korištenje telefona.

Međutim što je sa korištenjem Chat Headsa u drugim iOS aplikacijama, kao na Androidu?

Naravno, s obzirom da Apple ne dozvoljava takve drastične vizualne promjene u iOS-u jedina nada da iPhone vidi Chat Heads u ostatku operativnog sustava je bio jailbreak. Čak i to je bio samo neki san za buduće inačice iOS-a.

No, dok smo mi sanjali programer Adam Bell se bacio na portanje Chat Headsa iz Facebook home sučelja na iOS. I samo 24 sata kasnije već ima odličan demo koji nam je prikazala ekipa sa The Verge bloga. UPDATE: Sada možete instalirati Chat Heads na iOS i dobiti sve funkcije pokazane u ovom videu.

Kao što vidite tweak je još uvijek u razvoju međutim developer kaže da bi puna verzija trebala osvanuti u Cydiai za koji dan. Puno ranije nego što je itko očekivao.

UPDATE 23.4.2013: Kako aktivirati Chat heads u Facebook aplikaciji.

UPDATE 27.4.2013: Tweak pod imenom Message Box koji je jos uvijek u beta statusu se sada može naći na BigBoss repou potpuno besplatno.

Što vi mislite? Da li ste probali Chat Heads u novoj Facebook aplikaciji? Da li ste probali Facebook home? I kako vam se nove funkcije sviđaju? Da li bi platili za ovakav tweak i koliko?

Javite nam u komentarima.

 

Source: The Verge

  • Leoo

    Kad izlazi twek??

    • Ja ga upravo testiram. Izašao je kao private beta. Ima jos par bugova. Sent from Mailbox for iPhone